torsdag 14 oktober 2010

Nu är han störst!

Nu är han störst! 
Philippe Suchaud har nu vunnit 9 VM guld i trippel!
Världsmästare

  • 1995- Suchaud, Quintais, Le Dantec
  • 1996- Suchaud, Quintais, Le Dantec
  • 2001- Suchaud, Quintais, Lacroix, Sirot
  • 2002- Suchaud, Quintais, Lacroix, Sirot
  • 2003- Suchaud, Quintais, Lacroix, Sirot
  • 2005- Suchaud, Lacroix, Cortes, Lamour
  • 2007- Suchaud, Lacroix, Leboursicaud, Grandet
  • 2008- Suchaud, Lacroix, Leboursicaud, Grandet
  • 2010- Suchaud, Lacroix, Leboursicaud, Grandet


Och hade VM spelats 2009 hade han troligen vunnit då med! Istället för VM spelades EM 2009 och naturligtvis vann det sist nämnda laget även då!



söndag 10 oktober 2010

Tullen tackar för sig.

I helgen under Prins Bertils juniorcup tillkännagav Leif ”Tullen” Rappner att han avgår som juniorernas förbundskapten efter 5 år på posten. -Det känns rätt. Jag är för gammal nu.



Det är alltså 5 år sedan Tullen fick sitt första uppdrag att plocka ihop laget som skulle representera Sverige i Junior-EM. När jag frågade varför han väljer att sluta svarar han.  – Jag är för gammal nu. Jag har inte energin kvar att fortsätta på samma sätt. Det känns rätt att sluta nu. Tullen har i flera år anordnat läger och varit runt på tävlingar och observerat kommande talanger. Coachat i fem mästerskap som har resulterat i 2 EM-brons, EM-guld och VM-brons. Han fortsätter med att säga; det behövs en satsning på ett lag under 2-3 år och skulle jag ta hand om det skulle jag vara 60 år då. Det går inte.

Tullen är vid detta laget inte ovan vid att folk kommer fram till honom och ger en klapp på axeln, vilket inte heller är oberättigat. Han har gjort ett otroligt jobb med ungdomarna som är idag och de som nu har blivit seniorer. Under SM fick han en del av dessa klappar och orden; bra jobbat Tullen. Men Tullen själv känner att det han gör inte är bra eller tillräckligt. –Jag upprepar mig själv hela tiden. Ett resultat av den minskade energin. Det behövs något nytt för att utveckla.

Detta beslut kommer inte som en blixt från klar himmel utan har i själva verket pågått i nära ett år och man kan säga att han slutar med flaggan i topp. Årets resultat på EM är bland de bästa som Sverige någonsin har haft. Ett EM-guld i skyttet och brons i huvudturneringen. –Det var många som kom fram till oss och sa att vi spelade så pass bra att vi förtjänade en plats i finalen dessutom. När vi skiljdes åt på flygplatsen kom en liten tår. Jag var så stolt.

En av höjdpunkterna under dessa 5 år var VM:et i Japan 2007. –Det var mäktigt. Pampigt och arrangörsmässigt väldigt bra. Vi kom hem med ett VM-brons och var ytterst nära ett till. Det var det bästa laget som jag har haft, säger Tullen.

Något som Tullen har gjort under sin tid som förbundskapten som aldrig har varit innan är att han har tagit hand om alla. Inte bara just de som aspirerar på en landslagsplats utan även de som kommer underifrån, på regional nivå och på lokal. På distriktsnivå och på klubbnivå. Han har skapat ett kontakt nät som inte är att leka med. Tullen var väldigt noga med att poängtera att han ville skänka en tanke till alla de som hjälpt honom under åren. Han hoppas på att det samarbetet han har upplevt även kommer att fortsätta mellan den efterträdande förbundskaptenen och landets juniorledare.

Tack Tullen för de väl utförda 5 åren! 
Det du gjort är unikt!

Prins Bertils junior cup

Hela gänget!


Vinnarna! Nanna och Daniel.


Finalisterna och bronsmedaljörerna! Simon och Tobias silver. Thor och Loo brons.




Bilder: Pimmen
- Posted using BlogPress from my iPhone joachim.andersson@coccinelle.nu

Prins Bertil

Följ Prins Bertils junior cup LIVE på Svenskboule.se klicka vidare till resultat- SBF arrangemang- Prins Bertils junior cup


Prins Bertils junior cup spelas som vanligt i Prins Bertils boulehall. En väldigt mysig liten hall


Gruppspelet är färdigspelad och idag gäller placeringsspel med cupspel och först ut är kvartsfinal!


1an i grupp 1 möter 4an i grupp 2 osv. Lycka till idag junisar!

En bild på hur hallen ser ut invändigt.



Bilder: Pimmens iPhone.
- Posted using BlogPress from my iPhone joachim.andersson@coccinelle.nu