fredag 24 juni 2011

Resan mot landet i väst


Då startar snart resan mot Norge, Oslo, Frognerparken för att lira boule. Första anhalten för Jan Simonsen, Jessica och mig blir hos Nilsson/Boström för ett par timmars sömn. Sen fortsätter vi, alla fem, resan mot grannlandet i väst! 

Lördagen dubbel:
Jan Simonsen, Atle Smeby
Jessica Johansson, Matilda Boström
Joachim Andersson, Rickard Nilsson

Söndagens trippel: OSLO MASTERS
Atle Smeby, Joachim Andersson, Rickard Nilsson
Jan Simonsen, Jessica Johansson, Matilda Boström


Förhoppningsvis kommer man kunna följa våra resultat och arrangemanget på bloggen under helgen. 

GLAD MIDSOMMAR

Önskar 38 & 39 alla besökare

torsdag 23 juni 2011

Läggträning med 39

Lägg handlar mycket om att träffa de nedslag man valt. Eftersom man anpassat kastet efter det. Sen brukar jag lägga upp olika situationer som känns jobbiga och bara nöter XX antal gånger. Byte av bana emellan åt är att föredra. Att variera läggen så ofta man kan tycker jag är viktigt. Rull, Halvplombering och Plomberingar är viktiga att kunna beroende på vilken bantyp man kommer stöta på vid nästa tävling. Även skruvar är bra att träna på. Att kunna skruva kulorna både till vänster och höger ger en en stark fördel i läggspelet då ens egna begränsningar minskar radikalt! Sen är det bara att kombinera dessa övningar så mycket det går. 
EX. Lägg en kula 60cm framför lillen. Välj tre nedslag på höger sida och tre nedslag på vänster sida om det främre klotet. Ett rull-lägg, en halvplombering och en plombering som ligger nära det främre klotet. Sen försöker man träffa nedslagen med den skruv och lyft som krävs för att klotet skall bli poäng. Och helst då även med snedskruv. 
Rulla/halvplombering. Låta kulan rulla minst halva vägen.

Halvplombering/Plombering. Låta kulan rulla så lite som möjligt.

Välja olika nedslag och ändå nå samma resultat.

Försöka styra kulan dit man vill ha den.

Snedskruva åt både vänster och höger.

onsdag 22 juni 2011

Malmö Folkets Park

Singel mellan mig och Jess idag! Hon blev inte glad..


Pimmen vs Jess 13-10, 13-3

YouTube Video


- Posted using BlogPress from my iPhone
- joachim.andersson@coccinelle.nu
- Bilderna är tagna av Pimmens iPhone

Klubbträning och Oslo Masters

I kväll är det dags för klubbträningen. Ska bli kul att träffa alla igen efter en superb start både i Elitserien och i Division 3 södra.
Till helgen är det dags för OSLO MASTERS. Dit vi är inbjudna av våra Norska vänner.
I Oslo ska vi spela både dubbel och trippel. I dubbeln spelar jag ihop med Rickard Nilsson. Jessica spelar ihop med med Matilda Boström. I tripplarna spelar jag och Rille med Atle Smeby från Norge och Jess och Tilda med Jan Simonsen. Jan spelar dessutom dubbeln med Atle.
Jag och Rille har bara spelat en enda dubbel tävling ihop under alla dessa år. HP Cup för en del år sedan. Tripplar har vi lirat i massor.. Men ser fram emot dubbeln.. 
Jessica och Matilda vann ju öppna dubbeln i Örestad Open för några veckor sen och är säkert sugna på att även segra i Norge! Jan och Atle spelade ihop när Janne bodde i Norge.

Så hela midsommar helgen kommer jag och Jessica tillbringa med goda vänner. Rille, Tilda, Janne och vår nya bekantskap Atle. EM klara Thomas Wiede ska också spela i Norge till helgen. Ska bli kul och snacka lite med honom.. :)

måndag 20 juni 2011

Elitserien, första sammandraget

Debuten i Elitserien blev bättre än förväntat. Vi spelade bättre mot de förhandstippade lagen och kanske något sämre mot de andra. Men efter en helg då man fått möta Lindome, Sittingboule och Sibirien och har 6 poäng med sig från de mötena kan man bara vara nöjd! Vi slog även La boule dÓr och spelade oavgjort mot BK Strand och Åstorp


Jag har inte spelat i Elitserien 5 år. Anledningen är att jag inte tycker Seriespel är kul. Och så bildade vi en egen förening för att slippa alla reser till Elitserien. Men i helgen kom jag på vad jag saknade med Elitserien. De var inte att få spela tuffa matcher eller så. För jag tycker det är tuffare om man åker ur en turnering vid förlust än att man kan spela på och vinna ändå i slutet för att andra resultat går ens egen väg.. Men alla vännerna som finns på samma plats i 2 dagar. Det var riktigt kul att sitta och snacka en timme med Albin Plantin tex. Vi har ju spelat tillsammans i landslaget för en del år sedan. Familjen Köhalmi mfl.. Att vi hade en tuff dag på banan dessutom var extra krydda och det kändes inte riktigt så tråkigt med Seriespel ändå. Första gången de kändes lite kul på väldigt länge..

söndag 19 juni 2011

CPC-LBO

Lag 1 13-10

Lag 2 13-11

Lag 1 5-13

Lag 2 13-11


- Posted using BlogPress from my iPhone
- joachim.andersson@coccinelle.nu
- Bilderna är tagna av Pimmens iPhone

CPC-SCP

Lag 1 Janne, Rille, Tobbe vs Albin, Lelle, Jesper 13-6

Lag 2 Jocke, Thomas, Jessica vs Jens, Anders, Robin 10-13
va fan är det som händer?

Lag 1 Janne, Rille, Tobbe vs Anders, Jens, Robin 13-9

Lag 2 Jocke, Thomas, Jessica vs Albin, Jesper, Lelle 13-5

CPC - SIT

Lag 1 Janne, Rille, Tobbe 13-1

Lag 2 Jocke, Thomas, Jess 13-11
Vi står med 5 klot kvar 5 rundor och vi får 1 poäng i samtliga....

Lag 1 5-13

Lag 2 13-9 Vi är bäst fram tills vi har övertag. Då händer inte mycket. Men de börjar bli lite bättre..

Tabellen efter första dagen


Här hittar man tabellen: SBF ONLINE