måndag 6 juni 2022

DM 2022


Mixed dubbel: Silvermedalj

Första matchen gick som på räls. Sen fick vi kämpa oss igenom varje match. Vi fick inte spelet att stämma och hade stora problem med humör och tålamodet. Dock blev vi belönade med en silvermedalj. När spelet inte stämmer och går så pass långt som vi gjorde tyder på en viss styrka ändå.


Singel: Bronsmedalj

Poolen genomfördes briljant och relativt snabbt. Sen fick jag kämpa desto mer med mig själv och spelet. Likt mixed dubbeln så fick jag kämpa massor. I semifinalen blir jag totalt slaktad av Bosse. Bosses läggspel var briljant! När jag då inte är på topp så har man väldigt lite att hämta. Men det blev trots allt en medalj som tröst för dagens spel.


Dubbel: Guldmedalj

Här flöt spelet på bättre hela vägen till finalen. I finalen hamnade vi ganska snabbt i underläge 1-10 efter tveksamt spel från oss och motståndarna spelade väldigt bra. Plötsligt vände allt bara och vi segrade med 13-10 en timme senare. Skönt med ett guld. Mitt 39 guld från DM.


Trippel: Sist i tävlingen.

Vi hamnade i en väldigt tuff pool. Dock tycker jag om det. Men denna gången drabbade det oss extremt. Spelet var som bortblåst från dubbeln och ända matchen gick segrande från var mot VAKANT i förlorarmatchen. I andra matchen hamnar vi snabbt i stort underläge igen men nu, för första gången på länge fick man den där roliga känslan i kroppen när man inte vill förlora. Vi hämtar upp 2-11 (om jag minns rätt) till 11-11. Skott på lillen för att överleva träffas men går inte död på de stumma och steniga banorna. Ut i poolen. Det är nog minst 10 år sedan sist. Mycket tråkigt. Men en bra pool så allt kunde hända.


Mixed trippel: 

Vi spelade ingen kanon boule under dagen men vi lyckades oftast ta poäng. Finalen blev den klart jämnaste matchen och den hade vi kunnat förlora om dom inte gjort ett par taktisk misstag. Men ett guld blev det för oss och för mig personligen mitt 40:e DM guld. 


Precisionsskytte: 

Tekniken har varit katastrof en tid och inget känns direkt bra. I första omgången sköt jag 11 poäng på en väldigt tung bana. Hade som mål att skjuta 20 men det lyckades jag inte med.

I mitt andra försök något senare sköt jag 36 och då fick jag till tajmingen bättre. 

I semifinalen sköt vi 24-24 och hade lika många 5:or men motståndaren hade fler 3:or än mig. Dock fick jag en regelrätt 1:a bortdömd i mitten av serien. Men jag förlorade inte på grund av det. Målet var att få till så många skytterundor som möjligt. Och nu fick jag 3 stycken och premierades med ett brons. 



Totalt under DM 2022:

🥇 Öppen dubbel

🥇 Öppen mixed trippel

🥈 Öppen mixed dubbel

🥉 Öppen singel 

🥉 Öppen precisionsskytte 



Tack Sydsvenska Bouleförbundet för bra arrangemang. Väder och annat kan man inte styra över. Tänker mest på Malmö ;) Men alltid roligt och spela. Vi ses nästa år!