onsdag 22 januari 2014

Låt mig presentera: Henrik Hugosson

Namn: Henrik Hugosson 

Klubb: Lindome boule klubb

Klot? Vms 2110

Sponsor? Skanska

Vad fick dig att börja spela boule? 
Skadade mig inom fotbollen, sen var det några föräldrar som startade Hällesåker boule och då börja jag med detta istället. Vad tycker du om det gångna året? För egen del har spelet inte varit bra mest djupa dalar o låga toppar. Ska försöka ändra på det till i år. Resultatmässigt okej, med tanke på hur mitt spel varit. Fått leva på bra medspelare.

Bästa tävling? 
Arrangörsmässigt så är det några som slåss om det, Lindome, Varberg, Bröderna Thorell, alla som hjälper till att göra SM till vad det är.
  
Bästa boulespelaren? 
Det finns några stycken alla topp 50 i Frankrike e ju jäkligt duktiga.

Henrik Hugosson och Kenneth Köhalmi
Bästa svenska boulespelaren genom tiderna? 
Finns det någon?? Det finns dom som varit duktiga under perioder 5-8 år men genom tiderna nja en som hållit en hög nivå under många år är ju Håkan Berg.

Bästa spelarna du lirat med? 
Stefan Holmström, Kennet Köhalmi, Patrik Andersson, Sara Lindelöf 

Vem är den skönaste medspelaren du spelat med? 
Samma som frågan innan

Vilken boulespelare har imponerat mest 2013? 
Finns ingen som har gjort ett tillräckligt stort avtryck på mig så han/hon förtjänar Bästa spelare 2013 från mig.

Din bästa säsong och varför?
Min bästa säsong är hittills 2007 då var jag som bäst både spelmässigt och mentalt ”synd man inte fick spela vm bara” sen har man sakta men säkert dalat. 
  
Bästa bouleminne? 
Semifinalen i boden SM 2000. När jag och Sara möter Andy o Nettan och vi ligger illa ”1 gången” på det och med två klot kvar beslutar oss för att skjuta lillen när jag står i ringen och ska precis kasta då dyker det upp en liten domare som tycker att jag står i fel ring . vilket jag inte gjorde efter mycket tjoande från publiken såg vi inte den domaren mer och jag går in i ringen igen o sätter lillen död. Några rundor senare i samma match så sätter sara lillen död för att rädda match med två klot kvar . Sen vann vi.

Medspelare 2014? 
Stefan Giza och Stefan Holmström  

Ditt drömlag? 
Frölunda Indians 2005 

Idolen är?
Alla som är riktigt duktiga på det dom gör. 

Europacup laget för Coccinelle PC 2008 som lyckades ta ett brons.

Meriter? 
Några Sm guld. Dm titlar. Vunnit Nationella tävlingar. Svenska cupen, Elitserien 3a Europacupen, Nordsjöturneringen 1 gång, varit bland dom 20 på vm, Nationellaslutspelet 2013…

Segrarna i 24-Timmars. Henke, Krille och Jocke
Henrik om Jocke: Jocke är en duktig boulespelare som alltid gör sitt bästa. Alltid trevlig när man möter han både på och utanför boulebanan. Vi har inte spelat så mycket tillsammans om jag minns rätt så spelade vi 24 timmars en gång med lilja ,samt att vi spelade någon match under cupspelet 2008. 


Henrik Hugosson
Jocke om Henrik: ”Vi vann 24 timmars också”. Vi har faktiskt spelat två gånger till. Dubbeln i Varberg ett år (typ 2007) och en Sverige-Danmark turnering i Varberg med landslaget ihop med Kenneth Köhalmi. Inte så ofta ändå. Men det har varit lika trevligt varje gång. Vi blev uttagna till VM tillsammans 2008 men det blev aldrig så tillslut ändå. Henrik är en riktigt fighter på boulebanan. Har sett Henke ihop med Stefan Holmström många gånger lika pyrt på det i stora tävlingar. Men reder oftast ut stora problem till segrar. Det är nog Henriks största egenskap. Han vet att matchen inte är förlorad förr än motståndaren har 13 poäng och gör den där magiska sista kulan tillslut. Jag gillar Henke. Han är en underbar medspelare och motståndare. En skön kille helt enkelt. Men de som gjort att jag gillar honom ännu mer var när han kommer rakt fram till mig hösten 2008 och meddelade varför han tänkte byta klubb och att 2 års grejen (som var bestämd tidigare) var nu avklarad. Där växte Henke i mina ögon. Inte alla som säger rakt ut vad dom tycker och tänker. Men det gjorde Henke! Och då kan man adlig säga något efteråt.. RESPEKT!


måndag 20 januari 2014

5 minuter med Cajsa

Namn: Cajsa Qvarnström

Klubb: Sörbyängens BK

Klot: KTK Aventure 

Sponsor: Boulekulor.se

Mål framöver med boulen? 
Att utvecklas ännu mer och spela mer tävlingar utomlands. Men framför allt utveckla psyket!

Bästa bouletävling? 
Bästa tävlingen är storlek: Millau i Frankrike. Spelmässigt: skulle jag nog säga juniorvinter spela förra året:) sköt bra och höll en bra nivå på spelet.

Bästa boulespelaren? Dylan Rocher!

Joachim Andersson och Jessica Johansson

Bästa svenska boulespelaren? 
Svårt. Är född lite för sent för att få ha upplevt giganterna... Och dom åren jag har spelat har det inte varit någon som har utmärkt sig särskilt mycket, men jag skulle nog säga Joachim Andersson eller Jessica Johansson. Har dock sett Jonas Jacobsen göra sjuka kulor, men har tyvärr aldrig sett honom spela på någon särskilt hög nivå ;)

Bästa bouleminne? 
Är nog från Millau i år med u-23 laget. Vi spelade en match halv 1 på natten mot ett riktigt bra damlag. Vi fick stryk men i just den matchen kände jag verkligen varför jag älskar att spela boule! Och det är just för den känslan som jag spelar! :)



Meriter: 
1 NM guld, 1a PrinsBertils juniorcup, 8 SM guld, 3-4 dm guld, 1a Varberg, 9a junior VM.


Ivar Liljegren, Cajsa Qvarnström och William Silfverberg.