onsdag 19 februari 2014

Michel Vancampenhout, Belgien

Namn: Michel Vancampenhout

Klubb: La ronde petanque METZ, Frankrike

Boule? KTK Aventure

Sponsor? KTK

Vad fick dig att börja spela boule? 
Min far, jag var runt 16 år gammal i södra Frankrike på semester

Bästa tävlingen? 
Mondial de Millau

Bästa boulespelaren? 
För de senaste 15 åren, Philippe Quintais. Men nu är det utan tvekan Dylan Rocher.

Bästa svenska boulespelare genom tiderna?
Killen som vinna singeln i mayo öppna..…Jonas (Jonas Jacobsen)

Michel Vancampenhout och Claudy Weibel. Segrare i Millau 2011
Bästa spelare du spelat med? 
Quintais, Loy, Suchaud, Hureau, Lamour i Frankrike och naturligtvis Weibel, Lozano och JF Hemon

Bästa nordiska lag? Sverige

La Ronde Petanque, Metz har ett starkt team. Några förändringar för 2014? 
Ingen förändring

Vem är den roligaste spelare du spelat med? 
Claudy Weibel



Vilken boulespelare har imponerat mest under 2013? 
Dylan Rocher

Världsmästare 2000
Din bästa säsongen och varför?
2000! Världsmästare. Segrar i Canal+ och boule d’or de Geneve som de stora segrarna under året.

Bästa pétanque minne? 
VM guldet 2000 och de tre segrarna i Millau, den sista år 2011.

Lag 2014? 
Dubbel ihop med Claudy Weibel och trippel med J F Hemon och Frédéric Machnik.

Ditt drömlag? 
Jag har fått chansen att spela med de bästa spelarna i världen, men för mig är drömlaget med mina vänner (Lozano, Weibel, Hemon)

Michel om Joachim: 
En mycket bra boulespelare som alltid kämpar och har stor vinnarskalle. 

Joachim om Michel:
Michel är en fantastisk spelare på alla sätt och vis. Sverige bekant genom sina framträdanden bla under de flesta (eller alla) Mayon tävlingarna i Stockholm. Läggare i det Belgiska landslaget som i stort sätt alltid tar medalj på VM. Mött honom många gånger med blandade resultat. VM, Mayon, Brüssel Masters, Europacupen. Den största segern för min del kom i VM 2002 då vi slog ut Belgien i 8-delen för en plats i kvartsfinalen. Tillhör absolut de bästa i världen. Är nog den världsspelaren som man pratar mest med då han är relativt unik med att prata Engelska. Sportslig till 100% och alltid trevlig!! 



Tack Michel för intervjun


Svenska Cupen Dam

Jag har blivit ombedd att skriva lite mer på bloggen eftersom den faktiskt heter 38 OCH 39. Så här kommer en liten text inför helgen.

Foto: Rickard Nilsson (Fattas gör Kjerstin Andersson)
Till helgen är det dags för final i Svenska Cupen Dam som kommer att spelas i Tyringe. Åtta lag uppdelat på två grupper kampas om vem som ska få titulera sig Svenska Cupen-mästare 2014. Från dessa två grupper går ettan och tvåan vidare efter spelat gruppspel i respektive grupp.

Grupp A utgörs av:
Boo
Sundsvall
Kärnan 
Boulesjevikerna 

Och i grupp B ingår:
Coccinelle
Skatås
Trix
Pomme de Pin



Coccinelle har de senaste 5 gångerna tagit sig till minst semifinal vilket vi även satsar på att göra i år, men det blir tufft då det är flera lag med kapacitet att ta sig långt och till och med vinna. 

De som kommer att spela för Coccinelle är: Lisa Claesson, Kerstin Hjelm, Charlotte Thorén, Jessica Johansson samt vårt ess i rockärmen Kjerstin Andersson


Peter Johansson kommer även att direktsända finalhelgen på webben. Är det någon som känner sig sugen och manad till att titta är det bara att klicka på länken http://asumsbk.net/livestreaming.php 

söndag 16 februari 2014

Daniel Kold Presutti

Namn: Daniel Kold Presutti

Klubb: Boule Hedebo

Klot: MS 2110

Vad fick dig att börja spela boule?
Det der fik mig til at starte med at spille Petanque, var helt klart min familie. Da jeg var lille, tog min familie meget til Sydfrankrig i ferierne, og da jeg har en meget sport interesseret far, der begyndt at interessere sig for Petanque, så blev jeg selv fanget af sporten i det.

Vad tycker du om det gångna året?
Personligt har jeg som petanquespiller haft et helt fantastisk år, jeg er kommet ud på den internationale scene, nok mest i Sverige, hvor jeg har fået mit gennembrud som spiller. Jeg er untrolig stolt over hvad jeg har opnået, nå jeg har været i Sverige, og spillet med svenske spiller. Her tænker jeg mest på nordiskmesterskab, og den nye turnering i Skövde. for mig at se, så kan danske spiller med fordel få meget mere ud af at tage til de svenske turneringer, det skyldes mest af alt at bredden af den svenske elite, som giver meget. For hvis du spiller danske turneringer, kan du sagtens ende med at spille dig til en semifinal, uden der nødvendigvis har været nogle nævneværdig modstand, hvilket ikke er tilfældet nå jeg spiller i Sverige.

Lasse Dithmar, Daniel Kold Presutti och Morten Junge Olsen
Du har precis blivit pappa till en liten flicka. Blir det forfarande samma satsning på Petanquen?
Det at jeg nu er blevet far, kommer helt sikkert til at gøre at der kommer ændring omkring mig og Petanque. Som udgangspunkt vil jeg fortsætte med at spille på landsholdet samt at komme lidt til Sverige, godt nok bliver det ikke i samme grad, som jeg førhen har kunnet, men det er en del af livet. Jeg er glad for at jeg er blevet far, og min lille pige kommer klart i første række, men vil strække mig langt for at få det hele til at hænge samme, så det ikke går udover mit Petanque.

Diego Rizzi
Bästa tävling?
Den bedste turnering, må jeg nok sige er Hedebo, det har noget at gøre med at jeg spiller for klubben, samt at det er en stor international turnering, som trækker nogle store internationale navne til. Vil så sige, sådan som Skövde turneringen var i maj sidste år, så tror jeg bestemt at det kan blive en af de nye store turneringer, hvor vi kan se store navne komme til.

Bästa boulespelaren?
Sådan som petanque pt. er så er det klart mange vil sige at Dylan Rocher er den bedste spiller for tiden. Men jeg vil tage en lidt alternativ spiller Diego Rizzi. Ikke alene er han ikke en ikke fransk spiller, men han formår alligevel at blande sig som en af verdens absolutte bedste skytter. så derfor ligger mit valg på Diego.

Bästa svenska boulespelaren genom tiderna?
Nu er jeg stadig forholdsvis nye inde for petanque, har kun for alvor været en del af petanque siden 2007. Men den spiller der nok for mig har gjort mest indtryk på mig er: Jessica Johansson. Der er flere grunde til at jeg ser hende som den bedste spiller fra Sverige. for ikke alene, har hun et fantastisk niveau nå hun spiller. Men hun er nok også det person, som har været med til at sætte skub i udvikling af kvindelige top spiller, her snakker jeg ikke kun i Sverige. Hun har også været med til at sætte et aftryk i det danske efter min bedste overbevisning.

Bästa svenska boulespelaren:
Jessica Johansson
Bästa Danska boulespelaren?
Da jeg var yngre havde jeg en dansk spiller som mit idol, og det var Eric Geraci, han havde noget helt specielt for mig, som petanque spiller. Han formod at presse alle spiller inde på banen, og så var det ligegyldig om hvilket niveau modstanderen havde derudover, er han en fantastisk person at omgås med.

Bästa spelarna du lirat med?
Dylan er nok den største personlighed jeg har spillet mod. mest af alt fordi han er blevet smidt op som den helt store, og det gør det klart til den største oplevelse at have spillet mod ham. Jeg kan ikke fremhæve en enkelt person jeg har spillet med. Jeg bliver nødt til at fremhæve to. Morten Junge Olsen samt Lasse Dithmar. Vi har samme taget de skridt der skulle tages, for at blive elite spiller, og uden dem, tja så ved jeg ikke hvor jeg var endt henne. De er to personligheder, som begge har et utroligt vinderinstinkt, og deres trænings moral er højere end jeg har set mange have. Jeg har dyb respekt og er stolt af at have spillet med dem. For nu efter 3 års makkerskab, har vi besluttet, at nu skal vi ud og prøve noget andet og spille med nogle andre.

Vilken boulespelare har imponerat mest 2013? 
Den spiller der nok har imponeret mig mest er Mathias Beyer. Han har udviklet sig meget gennem det seneste år, han er blevet mere moden, og fundet sin rolle som spiller hvilket er et stort skridt. Han har taget skridtet fra at være et stort talent, som ikke havde forløst sit talent, til at forfulde at have forløst det. Han har taget et stort skridt med sit niveau som spiller, men også som menneske har han taget et stort spring mod fremtiden.

Nordiska mästare 2013
Din bästa säsong och varför?
Min bedste sæson er 2013 sæson. Det er i denne sæson jeg foralvor har sprunget ud. Jeg har vundet det nordiske mesterskab i åbenrække, jeg vandt en stor international turnering i Sverige lige efter, vandt den danske doublerangliste, samt jeg har vundet bronze ved u23 EM, alt på dette ene år. Derfor er der ikke noget som kan måle sig med netop det forgangne år.

Bästa bouleminne?
Mit bedste mind må helt sikkert være Semifinalen ved EM u23. I triplen spiller vi imod Frankrig, hvor jeg står som skytte for os, og Dylan Rocher som skytte for det andet hold. Vi har udlægget i den pågældende rundt og vi ligger en kugle 10 cm fra grisen, hvorefter Dylan går ind og skyder en carreau. derefter beslutter vi at jeg skal skyde igen, og stikker en carreau tilbage. Frankrig beslutter at skyde igen, hvor Dylan så skyder en ny carreau. Vi beslutter så at skyde igen, og jeg skyder en carreau tilbage. det er måske nok den bedste oplevelse jeg har haft. Det var en utrolig følelse at stå overfor en spiller som Dylan, og så tilmed kunne svare tilbage på det kan præster.

Medspelare 2014?
2014 skal jeg spiller sammen med Morten Per Laursen, samt Mathias Ellekær. Det bliver meget spændende. Med hensyn til Morten Per, så er han den spiller i Danmark der spiller det mest stabile Petanque overhovedet, derudover har han en utrolig coolness over sig. Mathias er et gammelt makkerskab fra den gang vi var juniorer. Vi har været de største konkurrent igennem de seneste år, hvor vi på skift har ligget over hinanden i niveau. Derudover er han min bedsteven. så derfor skal det nok blive fantastisk at skulle spille sammen igen.

Daniel Kold Presutti in action
Ditt drömlag?
Mit drømmehold er svært, men vil sige at det hold jeg har i år nok mit drømmehold, ikke alene er det nogle gode spiller, men også fantastiske mennesker, som jeg skal omgås med.

Idolen är?
I dag har jeg ikke noget idol. Grund til det ligger nok mest af alt i det faktum at jeg spiller mod så mange gode spiller, og ved at idolisere en enkelt eller flere spiller, så gør jeg det også svære for mig selv at passere dem i mit spil.

Meriter? 
Mine største Meriter er Nordiskmester 2013 åbenrække bronze EM u23.

Daniel om Jocke:
Jeg vil vælge at sammenligne dig med en dansk spiller, og den person jeg vil sammenligne dig med er Morten Per. I er begge nogle store personligheder inden for petanque i norden. I har begge specialiseret jeg inden for et felt i petanque, som ikke mange andre "unge" vælge at gøre, nemlig indlæg. Jeg vil så tilføje omkring dig, så oplever jeg en utrolig behagelig person, som er rar at snakke med. Du er en person som kan bidrage med mange til, og har en god forståelse for petanque.

Jocke om Daniel:
Daniel är en kille som för mig dök upp med dunder och brak under 2013. Han är en skytt av rang i nordiska mått och nerverna på plats. Har bara mött honom en gång och det var i NM finalen där vi ändå var på väg att slå dom i slutet av matchen. Men Laget han spelar ihop med håller ihop det och gör det väldigt bra och blev välförtjänta mästare. Jag är säker på att deras framgång till stor del byggs på att de spelat ihop i 3 år. Lag bildandet är underskattat i Sverige av någon konstig anledning. Daniel har för mig varit Nordens bästa spelare under 2013. Han är stabil och håller bra nivå. Lägsta nivån är relativt hög vilket gör honom stort sätt ännu bättre!! Daniel är dessutom riktigt trevlig och snäll. Hoppas vi ses på tävlingarna framöver. Men nästa gång vi möts ska jag göra allt för att gå segrande ur striden ;)