fredag 20 december 2013

Tävling

Frågan var: Gissa storlekarna på dessa klot?
Rätt svar var 74 och 65 diam.


Rätt svarade: Martin Bjelk, Andreas Halvorsen och Jonas Boije.

Alla får dom vars en 3m Talmeter från Hultafors. GRATTIS!






torsdag 19 december 2013

En snabbis med Stor spelare nr 22

Namn: Andy Strandberg

Klubb: Coccinelle PC 2013 / Nobel Pétanque 2014

Klot: La BouleBlue Super inox 76-720

Det gångna året: 2013 blev inte som planerat, av olika anledningar blev det fokus på  min hälsa samt familjen. Efter en stabil inomhussäsong missade jag tyvärr finalen i SV-Cupen och även Lindome/Varberg. Spel när vi hade Europa Cupen på hemmaplan samt vinst i ngn mindre tävling fick man nöja sig med när det gäller tävlingar förutom Hedebo & Köpenhamn Open som dock var klart roligast i år! Det har blivit desto mer träning/spel under året så boulen har i allra högsta grad hållits vid liv, inte minst genom BouleBar Malmö.

Mål framöver: Jag spelade mitt första VM 1996 och mitt senaste 2006 så varför inte visa var skåpet ska stå i landslaget under 2016?

Bästa tävling: La Marseillaise

Bästa boulespelaren: Philippe Quitais, Frankrike

Bästa Svensk: Svårt, men söker man "kompletta" boulespelare som mot bra utländskt motstånd lyckats prestera efter sin bästa förmåga är listan kort. Jag säger Jonas Jacobsen.


Joachim, Andy och Rickard. Landskamp mot Danmark 200?
Imponerat mest 2013: Ingen egentligen, för låg nivå överlag. Roligt dock att Anders " Skalle" Larsson varit med i hetluften under CPCs frammarsch i år!

Bästa Bouleminne: När jag, Kenny Nilsson och Patrik Andersson slog Algeriet i 8:dels final under VM 97, det var lika mkt krig på gruset som på läktaren! Dom betedde sig som svin men fick smaka på svenskt stål! Slutade tillsist med en 5:e plats efter placeringsspelet som ägde rum efter kvartsfinalförlusten mot Spanien och på den tiden hade samtliga nationer 2 lag samt Frankrike 3 lag som regerande världsmästare! Fantastisk upplevelse!

Medspelare 2014: Kenny Nilsson och Alex Lindqvist samt Kristian Lilja i dubbel. Ovanstående är grundtanken men det kommer en del spännande lirare till Nobel Pétanque, som vi sparkar igång igen nästa år, så ev. kommer konstellationerna att ses över.

Mitt drömlag: Quintais-Andy-Suchaud


Andy och jag. Vinnare av Fyrklövern 199?
Meriter5:e plats i VM. Guld i första Europa Cupen. 2 Nordsjöguld och några silver. 2 NM Guld och ngt silver. 3 SM Guld i trippel. 1 SM Guld i MixD. 4-5 SM Brons. Ett par guld i SV Cupen. 6 Elitserieguld. 6:e omgången La Marseillaise. 1 guld i Fyrklövern

Joachim om Andy: Andy och jag bodde grannar som yngre och tränade ihop en hel del. Vi bildade nog aldrig lag ihop, Andy och jag. Inte vad jag kan minnas iaf. Men vi har spelat många tävlingar tillsammans. Och speciellt i dubbel. Vi bytte i laget och hade oss. Lekte boule kan säga. Och jag minns väldigt många segrar och bra samarbete. Det var roliga tider. Andy är verkligen en Komplett boulespelare. När han var som bäst var han helt klart Sveriges bästa! En bra spelare på alla sätt och vis, teknisk, mentalt och behärskade de flesta underlagen. 

Jocke, Andy och Albin Plantin. Landskamp mot Danmark 200?
Andy om JoachimJocke har på olika sätt varit en del av min uppväxt, framfart på gruset och stark bidragande faktor till att jag gick från att "leka boule" till att tävla i Pétanque! Under de senaste 25åren har vi tränat och tävlat ihopa. Under många år bodde vi praktiskt taget på boulebanan bredvid huset där vi växte upp i slutet på 80-talet...
Men oftast har vi dock stått som konkurrenter på gruset och vi har kämpat om tunga titlar mot varandra, bland annat i landskagskval, SM och Svenska Cupen. Men vi har naturligtvis även tävlat en hel del ihopa och har främst vunnit många dubblar genom åren.
Jag har alltid trivts MYCKET bra med Jocke som lagkamrat! Han får mig att prestera mitt yttersta, jag vet att det är vad han kräver och förtjänar. Hans vinnarskalle, taktiska egenskaper och känsla smittar av sig!
Tyvärr har vi aldrig spelat ett större mästerskap ihopa vilket hade varit enormt kul. När jag gjorde comeback i landslagssammanhang 2006 efter 7 års uppehåll var det just det som lockade, Ett VM med JOCKE samt Rickard och Lilja.
Vem vet, vi får kanske chansen igen?

Jocke har de senaste åren tillhört de allra bästa i Europa, tveklöst! Hans stabila läggspel och förmåga att även sätta ett avgörande skott är få förunnat och mycket imponerande och lägger man där till hans egenskaper som lagspelare, coach och inspiratör kan man inte annat än imponeras!
Jockes beslutsamhet, självförtroende och engagemang berör idag hela den Svenska Boulescenen!

RESPEKT.