lördag 13 februari 2021

Malmö Open 2021

För ett antal veckor sedan fick jag förfrågan om jag ville medverka i en film där jag skulle möta välmeriterade Magnus Ekholm i en boccia match. Allt för att Malmö Open, världens största parasport tävling efter Paralympics, inte kunde arrangeras som normalt detta år. Utan 2021 blir Malmö Open en digital tävling och film som kommer sändas worldwide inom parasportens kanaler. Vill man se sändningen går det bra här: malmo-open.com


Självklart blev mitt svar JA. Svaret kom i samma sekund som jag blev tillfrågad. Och det ångrar jag absolut inte. Vilket proffsig team som skötte allt med filmning, intervjuer, matchvärd, domare.. Ja, alla var helt fantastiska. Hoppas det dyker upp ett liknande projekt igen för då ställer jag gärna upp igen! Fast den gången kan det ju vara av andra orsaker än Covid-19 ;)



Boccia vs Pétanque (Magnus Ekholm vs Joachim Andersson) 2 - 4.




Boccia är svårare än man tror. Visst har jag fördelar av att spela pétanque som i stort sätt är det samma. Men banan/underlaget är annorlunda och materialet man spelar med är väldigt olika. Boccia spelas på idrottsgolv och med tyg/skinn bollar. Bollarna är lite större i diameter och väldigt mycket lättare än mina pétanque boules. Annars är spelet väldigt lika och kaströrelsen den samma. Men taktiken är helt olika då bocciabollarna rullar mindre och är/kan vara mjuka som lite hårdare "kuddar". Fantastiskt kul att spela. Hoppas många mer får chansen att prova på detta fantastiska spelet. 


Jag med medalj och T-Shirt
från Malmö Open 2021

Matchen då. Ja, för mig ett lite roligare resultat då jag gick segrande ur bataljen med 4-2. Men lite överraskad att jag faktiskt segrade. Mötte en stark motståndare. Hoppas vi får chansen att mötas igen Magnus.




Tack för denna unika möjlighet FIFH Malmö, Teamet bakom Malmö Open, Teddy Landén och crew, Thomas Jönsson, Mats Linde, Kristian Mortensen och sist men absolut inte minst Magnus Ekholm, för en god match.



FIFH MALMÖ   MALMÖ OPEN   BOULEKULOR.SE   BOULENCIEL   JA SPORT AB