lördag 28 augusti 2010

Junior EM

Niklas informerar om dagen:

Blev först sopade av banan av spanien, vi spelade inte bra alls och dom gjorde nästan alla klot och hur man än gjorde blev det till deras fördel. Men går inte skylla på något, dom va bättre än oss just denna matchen.

Match mot schweiz, jag nanna och Daniel spelar, första rundan missar jag två på deras förstalägg, vi tappar en 4:a.. nästa runda samma sak fast vi tappar en 5:a... byte mellan mig och Alex vid ställning 0-9, vi börjar att ta ikapp vänder sen helt och vinner med 13-10. Starkt att kunna göra ett byte och vända stort underläge !

Nästa match är kval för kvartsfinal mot Österike, en riktigt tråkig match med dåligt spel från båda lagen.. ifall vi spelat som vanligt borde matchen varit slut på 5 rundor. Ett exempel, Daniel lägger första kulan 1,70 m bakom, dom lägger bort 4 och in på lägg nummer 5, rundan slutar med att vi får två poäng.. Men härligt att vi ändå knyter ihop matchen! 13-8.

Ikväll skjuter Alex kvartsfinal mot Luxemburg, frågade precis Alex hur det känns inför ikväll, slapp som vanligt jäspar han fram ett bra! ska bli roligt, jag själv tror att han kan skjuta väldigt bra.

Imorgon kvartsfinal mot frankrike 2.
Ska bli kul, med vårat bra spel kan det bli en mycket bra match.


fredag 27 augusti 2010

Junior EM


NIKLAS INFORMERAR:

Match 1: jag, Alex och Daniel. Tyskland som motståndare, inte mycket att säga. 13-2 på 6 rundor, vi gör nästan alla klot förutom den dåren Alex som envisades med att träffa varannan matchen igenom. jag kallade det för slakt och tullen för slakt av ett skadeskjutet djur då dom inte gjorde jätte mycket klot. ( fick sedan stryk av spanien på tre rundor, ingen bra tysk dag ) matchens roligaste va nog hur dåliga vi va på att kasta lillen så vi turades om alla fick chansen att kasta, Daniel va närmast och då va han 1,20 m från där vi ville ha den, haha.

Match två mot israel. Nanna, Alex och Daniel. en lite halv seg match, vi tar ledningen tidigt men börjar sedan slappna av släpper upp till 8-6 jag och Nanna gör ett byte och två rundor är matchen slut. Nanna blev inte utbytt för att hon va dålig, anledningen va för att få in ny energi och knyta ihop matchen. Nannas EM debut är klart godkänd!

Alex kvalade in som 3:a på 31 poäng, med feber och förkylning. Starkt gjort ! imorgon möter han antingen Monaco, Luxemburg eller Tyskland i kvartsfinal, vet ej säkert ännu.

Imorgon möter vi spanien på morgonen som leder våran grupp på kvot poäng över oss. En match som avgör ifall vi blir grupp etta eller inte. Känns helt grymt i laget ska bli kul imorgon !


København Åben


I helgen är det alltså dags för årets upplaga av København Åben. Detta är en av få tävlingar jag besöker varje år. Och har gjort det så länge jag minns..

För mig är inte København Åben bara en boule tävling. Det är en riktig festival som pågår i 2 dagar i centrala København.
För er som aldrig besökt denna tävling rekommenderar jag denna starkt. En av de absolut roligaste tävlingar man kan besöka. Allting är så avslappnat och helt underbart..

Nä, det finns ett par tävlingar jag varmt kan rekommendera utan att skämmas. Varberg, Lindome, Mayon (så länge den fanns i Kungsan), SWIO och København Åben. De här tävlingarna är helt enkelt BÄST!

Junior EM

Niklas meddelar:
Nu har vi varit på lottningen. Det va 4 grupper, 2 sex lags grupper och 2 fem lags grupper. Vi kom i en femlags grupp med Israel, Spanien, Tyskland och Schweiz.
Vi börjar mot Tyskland. Lottningen känns bra och vi är nöjda.


Alex Norin skjuter som nummer 19 av 22. Då är klockan typ 23:00 och det är bra med tanke på vädret, idag har det varit upp emot 50 grader i solen. Taggade som fan på imorgon !!!


Detta låter ju helt underbart! Bästa lycka till Hela laget!! Jag instämmer, Det är en bra grupp Sverige börjar med. Men spelar det Svenska laget i sin normal standard går dom vidare från gruppen. Roligt att höra att allt känns bra och att laget är taggat!! Fan va jag hoppas det går bra för er!!! Kämpa på bara.. Och lycka till nu!!! :)))

GLÖM INTE DRICKA MASSOR AV VATTEN I VÄRMEN!!!!!


Foto: Svenskboule

torsdag 26 augusti 2010

Junior EM i Frankrike

ETT FÖRTYDLIGANDE!

Här kan man alltså följa EM ur Niklas Carléns perspektiv..





Detta kommer från Niklas själv, som vill skriva av sig lite mellan matcherna och efteråt för att efteråt kunna utverdera något, kanske ;)) Jag meddelande honom direkt att jag endast kommer göra detta så länge ingen blir störd av det! Det är ju ett MÄSTERSKAP!! :))

LYCKA TILL NU JUNISARNA!!


Vill man följa hur det går för laget kan man klicka här!

JUNIOR EM


Just nu är Sveriges junior landslag i Montauban, Frankrike för att spela Europa mästerskapen!


Under ledning av juniorernas Förbundskapten: Leif "Tullen" Rappner


Och förbundets representant: Ingela Eriksson

Laget då..? Ett otroligt bra, och spelskickligt lag skickar Sverige i år till J-EM. Här ser vi Niklas Carlén, Nanna Boström och Daniel Eriksson.



Laget följs upp av ingen mindre än Alexander Norin. Sista junior mästerskapen för Alex. Får Alex ställa upp i skyttet tror jag på en säker medalj!


Här kommer du kunna följa juniorerna i deras kamp om medaljerna!



Foton: Ingela Eriksson, Svenskboule.se och Pimmen

måndag 23 augusti 2010

Månadens Idrottsskåning juli - Jessica Johansson

2010-08-23 15:53

Egentligen är det inte så förvånande att Jessica Johansson är suverän då det gäller boule i Sverige.

- Jag har nästan alla mina barndomsminnen från boulebanor. Mamma och pappa spelade och jag fick följa med dem från tidigaste barnaår, berättar Jessica som är uppväxt i Vetlanda bor där men tänker inom den närmaste flytta till Malmö och hon spelar för Coccinelle PC.
Anledningen till det är pojkvännen Joachim Andersson med vilken hon vann två SM-guld.
Som sexåring spelade Jessica sin första tävling, i par med sin pappa.
- Jag minns att jag tyckte det var roligt men minns inte alls hur det gick, säger Jessica som också prövat på fotboll, innebandy och handboll men aldrig ”riktig” bandy på is – Vetlanda är ju en bandystad av rang.
- Det kan bero på att skridskor och jag inte är någon speciellt bra kombination, säger hon med ett skratt.
Jessica fick tidigt veta att hon hade sällsynt talang för boule.
- Ja, det gick snabbt ganska bra för mig. Därför bestämde jag mig redan i 11-12-årsåldern att satsa på boule. Jag debuterade i yngsta SM-klassen, miniorsingel, redan som åttaåring. Efter det var jag inte så aktiv men efter att ha bestämt mig för att satsa på boule har jag spelat alla SM. Årets SM var det tionde i rad, berättar Jessica.
Boule är en precisionssport och därför frågar jag Jessica om hon provat några andra sporter där precision är en avgörande ingrediens, som skytte, bowling eller bågskytte.
- Ja, jag tränade bowling en säsong men deltog aldrig i några tävlingar. Ledarna i bowlingklubben ville att jag skulle satsa men jag kände att det räckte med en sport och det var boulen som hade mig mest i sitt grepp, säger Jessica och nämner bara i förbigående sitt personliga rekord i bowling som är 216 på en serie.
Bevis för att det inte bara handlade om artighet när man talade om unga Jessicas talang för boule fick hon redan som 13-åring. Då togs hon som ”prao” ut till ett träningsläger med juniorlandslaget. Hon gjorde avgjort intryck, när truppen till juniorlandskampen mot Danmark ett år senare togs ut fanns hennes namn med och hon fick också spela.
- Jag minns inte så mycket detaljer men kommer i alla fall ihåg att vi vann, säger Jessica.
Samma år, 2004 vann Jessica sina första nationella mästartitlar, hon var delaktig i Vetlandas SM-guld i mixed och dubbel på juniorsidan.
2005 höll Jessica, som 15-åring, världsrekordet i grenen skytte.

Diger medaljlista
Trots sin ungdom har Jessica redan skaffat sig en imponerande medaljlista:
X Europamästare i lag 2007
X EM-brons i U-23 klassen, lag
X Junior VM-brons, grenen skytte
X VM-brons, lag
När den här artikeln skrevs i mitten av augusti pågick dam-EM i Ljubljana, Slovenien.
Nybakade trippelmästarinnan Jessica finns inte med, varför?
- Förbundskaptenen och jag har lite olika uppfattningar i en del frågor. Av det skälet valde jag att tacka nej till EM i år, svarar Jessica.
Återbudet till landslaget är inget som Jessica vill ska vara mer än tillfälligt.
Senaste VM gick i Thailand och även om det inte är definitivt fastställt går nästa VM i Vietnam och dit vill Jessica gärna:
- Det skulle vara mycket intressant att komma dit, bekräftar hon.

Ingen proffscirkus i boule
Boulen är kanske mer än någon annan av RF-idrotterna, 70 stycken, en familjesport med ett stort antal klasser. Så stort att det för den som bara är allmänt orienterad inom idrotten kan ha svårt att värdera de många olika klasserna.
Något som Jessica gärna hjälper till att bringa reda i:
- Trippel är den viktigaste och mest prestigefyllda klassen.
Årets trippeltitel för Coccinelle PC vanns efter en jämn final mot Lindome där Lindome ledde till en början men där Coccinelle sedan de tagit över aldrig behövde känna sig hotade.
Jessicas flytt till Malmö ger henne möjligheter att studera och det tänker hon göra.
Världsklass i boule är inget som går att leva på.
- Jag tror inte att det finns en enda boulespelare i hela världen som kan leva på prispengar.
- Däremot finns det en hel del spelare som kombinerar sitt spelande med affärsverksamhet som att sälja utrustning och annat. Åtminstone i Frankrike som är boulens hemland och där den är större än i något annat land, säger Jessica som fått en flygande start på sin skånska karriär – tre SM-guld och utsedd till Månadens Idrottsskåning.

Månadens Idrottsskåning
Juli 2010
Jessica Johansson
Förening: Coccinelle PC, Malmö.
Idrott: Boule.
Född: 12 juli 1990.
Aktuell merit: Jessica vann tre SM-guld när SM i boule avgjordes i Falun. Bland annat den öppna skytteklassen, öppen för såväl damer som herrar. Hon var också delaktig i sin klubbs guld i mixed, tillsammans med Joachim Andersson, och i öppen trippel där Jessica och Joachim kompletterades av Rickard Nilsson.



--------------
Fotnot: Coccinelle är franska och betyder nyckelpiga. PC står för Petanque Club – petanque är det internationella ordet för boule. Sverige är det enda land som använder beteckningen boule.

ROGER GOTTFRIDSSON

Länk:http://iof4.idrottonline.se/templates/NewsPage.aspx?id=11724

söndag 22 augusti 2010

Semifinaler

Semifinalerna i huvudtävlingen lottades imorse och det föll så att Tyskland ska möta Frankrike och Danmark ska möta Spanien.

Tyskland - Frankrike 0-13 ; 0-2, 0-6, 0-9, 0-13
Frankrike slaktade återigen Tyskland, som de även gjort med allt annat motstånd. Kan Spanien eller Danmark stoppa dem? Det tror inte jag...

Danmark - Spanien 13-11 ; 0-2, 1-2, 1-6, 3-6, 6-6, 8-6, 8-7, 8-9, 13-11
Danmark knyter ihop säcken med en femma i sista rundan. Enligt Lasses referat att de sköt och stannade på fyra skott i sista vändan, la in två och tog hem matchen. Starkt jobbat av Danmark!
Vi får hoppas på fortsatt bra spel från dem.


I finalen möts alltså;

Danmark - Frankrike 5-13 ;0-5, 0-8, 2-8, 5-8, 5-13

Det verkar vara ett lyckat koncept att ta in en fransman som coach för det har även Danmark gjort. Danmark tog ju ett silver i VM 2000, så de har varit framme i de större mästerskapen förr. Lasse Franck, som är på plats och ser spelet meddelar att han är imponerad av Svenssons skytte och att han hellre såg det danska spelet än det spanska i final. I år verkar de ha dragit fram som en ångvält och vem vet, räcker det hela vägen?

Jag har sagt det innan, men säger det igen. Frankrikes lag i år är riktigt bra! De har (som vanligt) med Angelique Papon, den enligt många största damspelaren i världen. Hon har dessutom vunnit de tre senaste VM-gulden i skytte och nu även EM-skyttet. De har även med ytterligare en "gammal räv", Marie-Christine Virebayre. Jag kan nästan tycka att hon är en bättre skytt än Angelique faktiskt och får ofta ta de viktiga kloten på mittpositionen. De andra två är väldigt duktiga U-23or som gick till final i franska mästerskapen i damdubbel i år (i var sitt lag).


Europamästarinnor 2010!!


Frankrike!!

De släppte 14 (!!!) poäng på 8 matcher. 1,75 poäng i snitt per match!! 3 matcher var Fannys! Frankrike ÄR värdiga mästarinnor. Något annat kan man inte påstå.