lördag 29 juni 2013

Strandcupen

Många skrällar har det blivit i det regn tyngda banorna i Varberg.
Lag Anders Larsson, Albin Plantin och Anders Csapo förlorade första matchen i gruppen och fick därmed respass till B turneringen.
Henri Patron, Viktor Patron och Håkan Hallberg förlorade 3 raka matcher och deras tävlingsdag tog slut.
Jessica Johansson, Alexander Norin och Niklas Carlén flög i sin första match mot Håkan Berg, Ulf Wallman och Janne Johansson.
Thomas Wiede, William Silfverberg och Johan Skagerlund förlorade redan i åttondelsfinalen.

En del av de lag jag förtippade skulle gå långt i turneringen åkte ut relativt fort i dag. Jonas Jacobsen, Ali Abdi Aden och Kristian Eklund är i semifinal så även Kenneth Köhalmi, Jimmy Löf och Patrik Andersson. De har lyckats få i ordning på lagen. Både spelmässigt och sina roller i lagen.

Final i morgon mellan
Jonas Jacobsen, Ali Abdi Aden, Kristian Eklund
vs
Kenneth Köhalmi, Jimmy Löf, Patrik Andersson




- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 28 juni 2013

Varbergs Strandcup

Då börjar årets tävling för oss spelare med licens, Strandcupen i Varberg. Absolut Sveriges bästa tävling på många sätt och vis. Man känner sig alltid välkommen i Varberg av den super trevliga arrangörspersonalen både i sekretariatet och i serveringen. Som vanligt är det dags för mixed tävlingen under fredagen där vem som helst får deltaga. Anmälan på plats.
Jessica skulle i år spela med Tobias Svensson. Men Tobbe har insjuknat kraftigt tyvärr och kan inte komma till Varberg i helgen. Krya på dig Tobbe!! Istället spelar hon ihop med Simon Åkesson.
Själv spelar jag inte då jag opererades förra tisdagen. Men återhämtar mig i bra fart tycker jag. Men har ändå en del kvar.
På lördagen påbörjas den årliga Internationella öppna trippeln. Även i år många lag, och starka lag! Jessica kommer här i Varberg att spela ihop med Niklas Carlén och Alexander Norin. Kan vara ett riktigt giftigt lag om spelet fungerar för dom!

Här är lagen jag tror tar hem det i helgen. Inga hög oddsare direkt:

Jonas Jacobsen, Ali Abdi Aden och Kristian Eklund. Ali och Krille var i Madrid förra helgen och visade upp att de är i bra form. Jonas har haft det lite tyngre men det känns som att han är på rätt väg nu.

Stefan Giza, Henrik Hugosson och Stefan Hilmström segrade i Lindome. Kommer säkert vara farliga igen!

Patrik Andersson, Kenneth Köhalmi och Jimmy Löf kommer nog också vara med och slåss om segern. Kenneth är i riktigt bra form vilket kan vara behövligt i helgen.

Jessica Johansson, Alexander Norin och Niklas Carlén kan göra dagen sur för många lag. Får dom spelet och stämma är jag inte förvånad över att se dom spela trippel även under söndagen!

Anders Csapo, Anders Larsson och Albin Plantin ska man aldrig räkna bort. Laget har mycket kunskap och rutin. Håller Anders Larsson samma fina form som i Lindome kommer dom garanterat vara ett av lagen på söndagen.

William Silfverberg, Thomas Wiede och Johan Skagerlund kan också vara med och fightas om slut segern. Laget har inte fått ut sin fulla kapacitet än känns det som. Kanske lossnar det i ett soligt Varberg.


Många lag har haft det motigt i år. Det har också varit många nykomponerade lag inför 2013 som säkert bidrar till detta innan lagen hittar sina fulla roller. Nu har halva året gott och jag tror och hoppas att det kommer lossna för många spelare/lag nu. Det ska bli otroligt kul att se alla dessa bra svenska trippellagen göra upp om Sveriges bästa trippeltävlings medaljer i helgen!!

Mycket bloggande kommer det bli!!



- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 26 juni 2013

Varbergs Strandcup

Då var det snart dags för Sveriges bästa tävling, Varbergs Strandcup. Och även i år har den lockat många lag. Denna Internationella tävlingen är riktigt populär! Ska ni dit? Om inte, måste ni skynda er att anmäla er!!

Många åker till Varberg i helgen.

Internationella trippeln: 77 lag.
Regionala dubbeln: 86 lag.
Dam dubbel: 39 lag.
V55 trippel: 67 lag.
V60 dubbel: 132 lag. (14 lag i kö)





- Posted using BlogPress from my iPad

tisdag 25 juni 2013

Välgörande ändamål!!


"Ingemar Person (boulare i Göteborg) gick bort för några månader sedan. Han har lämnat 5 set nya bouleklot efter sig som skall användas till välgörenhet.
Nu har jag tänkt att sälja dessa klot och med pengarna från försäljningen ska det gå till att bygga en dricksvattens brunn åt barnfamiljer vid en fattig bondesamhälle i Kambodja som ligger vid gränsen till Vietnam. Varje familj innehar 4 till 6 små barn mellan 2 och 10 års ålder. Föräldrarna är ofta arbetslösa och barnen ofta sjuka. Varje år kommer jag och våra vänner ” svenska turister” till byn och delar ut lite pengar samt skolböcker och barnkläder som vi alla tog med oss från Sverige . Jag tackar Kungälvs dagis med Carine Olsson i spetsen som samlar i många år, oerhört mycket fina kläder till dessa barn.

Med vänlig hälsning,
Zabbar Neang"


Jag kommer hjälpa Zabbar sälja dessa 5 set klot där pengarna från försäljningen skall gå oavkortat till att bygga denna vattenbrunn i Kambodja. Jag kommer samla in pengarna då Zabbar redan är på plats i Kambodja. Vill man bara skänka en slant går det säkert bra det med ;-)
Bouleseten kostar 700:- stycket.
Man kan köpa dessa klot under Varbergs Strandcup till helgen. Bara att fråga mig så fixar vi det.

Birgitta Thorell är den första att köpa ett set!
Jag köper ett set själva!
3 set kvar. Sen kan brunnbygget starta i Kambodja.


Stöd Zabbars projekt och hjälp människor som behöver rent vatten!


- Posted using BlogPress from my iPad

Boulebar tävling i söndags



YouTube Video


YouTube Video



Även en kort intervju med Mohammed Ghettas!

YouTube Video





- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 23 juni 2013

Fazzinos fjortonde!!


Christian Fazzino och Denis Olmos vann franska mästerskapen i dubbel. Det var Fazzinos 14:de guld!! Men bara hans andra guld i dubbel. Det första dubbel guldet vann Fazzino ihop med sin gamla vapendragare, Daniel Voisin 1984.




- Posted using BlogPress from my iPhone