torsdag 27 mars 2014

Vinnarskallens 5 bästa egenskaper


1.     Inställning
En vinnarskalles inställning är ofta positiv. Problem är till för att lösas.

2.     Envis
Utan att vara envis och verkligen orka gå in för detaljerna är det svårt att lyckas.


3.     Motiverad

En vinnarskalle är nästan alltid väldigt motiverad och passionerad i det den tar sig an.

4.     Tror på sig själv

Vinnarskallen kan fortsätta framåt även när andra inte tror på honom/henne eller när det går dåligt. Detta eftersom han/hon inte låter sig nedslås och ser framåt.

5.     Målsättningar

En vinnarskalle jobbar mycket med mål och ser till att ta sig utanför sin "comfortzone" för att lyckas bättre.

"Oavsett om det är ett träningsmål, en ny kostplan eller att bli en framgångsrik företagare förstår de mentalt starka att saker som är bra också tar tid. De förväntar sig inte omedelbara resultat utan jobbar steg för steg mot sina mål, samtidigt som de njuter av dem varje milstolpe på vägen."


 

tisdag 25 mars 2014

Peter Bolin

Namn: Peter Bolin

Klubb: Lindome BK

Klot? Integrale 76 690 tror jag. 

Sponsor? Ingen

Vad fick dig att börja spela pétanque?
Vi var ett gäng som bodde i samma radhusområde och vi hade alla köpt blå, gula, röda plastbollar på bensinmacken och gett till våra barn och när barnen lagt sig på kvällen så började vi gubbar spela. Sedan gick ju plastkloten sönder och det blev skrik och tandagnisslan ifrån barnen och då är det flera av oss som kommer ihåg att vi sett några franska gubbar som stod i en liten park i Juan-les-Pin och kastade med metall bollar. Sedan hittade någon OLKA resebyrå som sålde klot, som vi alla köpte i radhusområdet. När jag köpte mina första klot så sa dom att ett VM-kval skulle spelas i Askim i Göteborg och Per Larsen, Niels Christensen och jag själv åkte dit och kollade. Där övertalade dåvarande SBF ordföranden Hilbert Björkdahl oss att bilda en klubb och på den vägen är det.

Vad tycker du om det gångna året?
Det som sticker ut är ju Rickard Nilssons VM silver i singel mot Dylan Rocher. Sedan är det för få nya som kommer in i sporten – men det är ju ett gammalt problem.

Bästa tävling?
Jag är lokalpatriot så jag säger Lindome spelen!

Bästa pètanque spelaren?
Christian Fazzino även om Dylan Rocher är kanske bäst just nu! Är också svag för Marco Foyot, Phillippe Quintais och Didier Choupay

Några av de bästa genom tiderna:
Rickard Nilsson och Joachim Andersson
Bästa svenska pétanque spelaren genom tiderna?
Detta är svårt. Det finns några stycken och du själv Joachim hör dit liksom Rickard Nilsson, Anders Larsson, där ni alla har spelat uthålligt på hög nivå över lång tid. Tycker även att Jonas Jacobsen platsar här även om han inte varit riktigt lika uthållig som ni andra!

Bästa damspelare genom tiderna?
Lotta Larsson, Jessica Johansson, Christel Eriksson

Planer framöver med pétanquen?
Försöka förmå passiva Lindome spelare att återvända till Boulen igen. Dit hör ex.vis mina egna söner (Johan Bolin vann ju Prins Bertils Junior Cup och sedan la han av) Patrik Stenman har löst licens igen för klubben och en mängd andra vill jag få att återvända till klubben!

En av de bästa damerna genom tiderna: Jessica Johansson
Var det bättre förr?
Det låter så negativt, men jag får nog säga Ja här!  Upplever att det fanns en större framtidstro för 10-15 år sedan

Bästa Nordiska laget?
Bröderna Pip eller snarare Lag Fugelsang med bröderna Bo, Peter & Brian från Danmark. Dom var riktigt bra!

Ny ordförande i klassiska Lindome BK. Planer framöver?
Se svar i ” Planer framöver med pétanquen?

Vem är den skönaste medspelaren du spelat med?
Zabbar Neang

Vilken pétanque spelare har imponerat mest 2013? 
Rickard Nilsson

Din bästa säsong och varför?
1995 var rätt bra. Vann Lindomespelen bl.a.

Lasse Merens, ? ?, Peter Bolin
Philippe Suchaud, Daniel Voisin, Christian Fazzino
Bästa pétanque minne?
När jag släpade med 40 personer till Le Puy-en-Velay – 96 tror jag!

Medspelare 2014?
Robert Boström, Lasse Merens

Ditt drömlag?
Vet ej!

Idolen är?
Har ingen idol..

Meriter? 
Vunnit Lindome spelen 3 gånger plus ett antal åttondelar i SM, men kom aldrig till kvarten.

Peter om Joachim:
Respekterar både dig, dina frågor och det du gör/gjort för Svensk Boule.

Joachim om Peter:
Peter älskar sitt Lindome och kommer göra allt han kan för att få liv i klubben igen. Sånt engagemang respekterar jag! Har delat många historier och berättelser med Peter. Han har varit igång länge så han vet vad han talar om när man snackar boule för 20 år sedan. Önskar dig all lycka med klubben Peter! 


måndag 24 mars 2014

Nordstan Grand Prix Open 2014

I första upplagan av Nordstan Grand Prix spelade jag ihop med Rickard Nilsson och Jonas Jacobsen för Landslaget. En ny konstellation som jag gillar väldigt mycket då det är dessa två spelare jag förmodligen spelat mest ihop med fast i andra konstellationer. Denna tävlingen skulle bli vår första tillsammans.
I första matchen blir vi lottade mot inte mindre än Philippe Quintais, Philippe Suchaud och Emmanuel Lucien från Frankrike. Laget vann franska mästerskapen 2013 och i matchen mot oss visade dom exakt det. 3-13 och vi gör en okej match. Vi står över andra matchen och får i vår "tredje" match möta lag André Talon från Göteborg. Vi gick segrande ur striden med 13-3 efter en bra match. Nu hade vi två segrar och en förlust i trippelknocken och ställdes mot lag Mats Petterson från Varberg som även den matchen slutade 13-3 efter bra spel. Nu var vi vidare till morgondagens dubbelknock.
I första matchen i dubbelknocken fick möta lag Matte Hamberg. Detta laget spelade nästan felfritt i många rundor och slog oss fult rättvist med 3-13. Nu var vi tvungna att vinna två raka matcher för att avancera till slutspelet. I förlorar matchen fick vi möta lag Marcus Enbom. Vårt spel klickade i stort sätt under hela matchen. Men vi lyckas vinna den ändå med 13-10. Och nu hade vi spelat till oss en direkt avgörande match för att gå till kvartsfinal. Och eftersom vi förlorade vår första match på morgon får vi möta det Franska laget i kvartsfinalen om vi vinner sista matchen i dubbelknocken. Bara det är värt att kämpa för. Även om vi gärna skulle vilja möta dom längre fram i turneringen. Vi möter lag Björn "Folke" Johansson och vinner matchen tillslut med 13-10. Även här klickar spelet mestadels. Men vi har ändå förhoppningar om att de snart ska lossna. I denna matchen hände något väldigt konstigt. Domaren tyckte matchen var långsam och bestämde sig för att ge båda lagen 2 poäng vid ställningen 10-8 till oss. Inga varningar hade gets innan detta. Inga tecken på att vi fick påskynda spelet lite. När han hade klockat oss hade vi ibland gått över tiden och låg oftast runt 50 sekunder. Men att ligga på eller under 60 sekunder är tillåtet. Oavsett om man tar 59 sekunder hela tiden. Denna bestraffning var väldigt konstig då inga tecken på att vi gjort fel hade meddelat oss under matchen.

I kvartsfinalen ställdes vi alltså mot Frankrike igen. Och denna gången bjuder vi nog upp lite mer till dans. Efter två rundor leder fransmännen med 2-0 men vi hade sista kulan för poäng i den andra rundan. och vi hade spelat 10 eller 11 klot om jag minns rätt. Sen kommer en dipp och dom glider ifrån. I slutet hittar vi det spel vi saknat under hela helgen. och vi spelar bättre än vi gjort i någon annan match. vi lyckas få ihop 4 poäng men vi spelar riktigt bra efter deras 11-0 ledning. 4-13 och vi åkte ur tävlingen i kvartsfinalen.

Detta var vår första tävling ihop. Och det kändes riktigt bra och vi hitta varandra väldigt bra. Personligen kände jag mig stressad många gånger under helgen av skäl jag kommer ta upp med Niklas Marklund vid tillfälle. Inget allvarligt men jobbigt när man spelar petanque! Niklas coacher oss bra och kliver in med synpunkter i rätt lägen. Jag gillar det. Fram till sommaren har vi garanterat fått igång spelet till den nivån vi önskar och då kommer allt flyta på mycket bättre också. Det ska bli kul att lira petanque 2014! Tack för en härlig helg och ser fram emot fler tävlingar framöver Rickard Nilsson och Jonas Jacobsen. Även ett stort tack till FK Niklas Marklund!

Vill dessutom tacka Pablo Patron och Tove Orrbeck med klubb för ett lysande arrangemang! Klockrent från start till slut! Vill ni se efter sändningar av en del matcher från tävlingen kan ni se de här: LÄNK

Coccinelle PC representerades av mig och Rille i landslaget och slutade på 5:e plats. Daniel Eriksson och Simon Åkesson spelade med Eva & Fredrik och även dom blev 5:a. Jessica Johansson, Anders Larsson och Tobias Svensson slutade på 3:e plats. Maria Eriksson vann Minior dubbeln tillsammans med Tim Duvenfelt från Boulero. Coccinelle PC dominans! ;-)


Foto: Niklas Marklund och Eli R. Gjengstö