måndag 24 mars 2014

Nordstan Grand Prix Open 2014

I första upplagan av Nordstan Grand Prix spelade jag ihop med Rickard Nilsson och Jonas Jacobsen för Landslaget. En ny konstellation som jag gillar väldigt mycket då det är dessa två spelare jag förmodligen spelat mest ihop med fast i andra konstellationer. Denna tävlingen skulle bli vår första tillsammans.
I första matchen blir vi lottade mot inte mindre än Philippe Quintais, Philippe Suchaud och Emmanuel Lucien från Frankrike. Laget vann franska mästerskapen 2013 och i matchen mot oss visade dom exakt det. 3-13 och vi gör en okej match. Vi står över andra matchen och får i vår "tredje" match möta lag André Talon från Göteborg. Vi gick segrande ur striden med 13-3 efter en bra match. Nu hade vi två segrar och en förlust i trippelknocken och ställdes mot lag Mats Petterson från Varberg som även den matchen slutade 13-3 efter bra spel. Nu var vi vidare till morgondagens dubbelknock.
I första matchen i dubbelknocken fick möta lag Matte Hamberg. Detta laget spelade nästan felfritt i många rundor och slog oss fult rättvist med 3-13. Nu var vi tvungna att vinna två raka matcher för att avancera till slutspelet. I förlorar matchen fick vi möta lag Marcus Enbom. Vårt spel klickade i stort sätt under hela matchen. Men vi lyckas vinna den ändå med 13-10. Och nu hade vi spelat till oss en direkt avgörande match för att gå till kvartsfinal. Och eftersom vi förlorade vår första match på morgon får vi möta det Franska laget i kvartsfinalen om vi vinner sista matchen i dubbelknocken. Bara det är värt att kämpa för. Även om vi gärna skulle vilja möta dom längre fram i turneringen. Vi möter lag Björn "Folke" Johansson och vinner matchen tillslut med 13-10. Även här klickar spelet mestadels. Men vi har ändå förhoppningar om att de snart ska lossna. I denna matchen hände något väldigt konstigt. Domaren tyckte matchen var långsam och bestämde sig för att ge båda lagen 2 poäng vid ställningen 10-8 till oss. Inga varningar hade gets innan detta. Inga tecken på att vi fick påskynda spelet lite. När han hade klockat oss hade vi ibland gått över tiden och låg oftast runt 50 sekunder. Men att ligga på eller under 60 sekunder är tillåtet. Oavsett om man tar 59 sekunder hela tiden. Denna bestraffning var väldigt konstig då inga tecken på att vi gjort fel hade meddelat oss under matchen.

I kvartsfinalen ställdes vi alltså mot Frankrike igen. Och denna gången bjuder vi nog upp lite mer till dans. Efter två rundor leder fransmännen med 2-0 men vi hade sista kulan för poäng i den andra rundan. och vi hade spelat 10 eller 11 klot om jag minns rätt. Sen kommer en dipp och dom glider ifrån. I slutet hittar vi det spel vi saknat under hela helgen. och vi spelar bättre än vi gjort i någon annan match. vi lyckas få ihop 4 poäng men vi spelar riktigt bra efter deras 11-0 ledning. 4-13 och vi åkte ur tävlingen i kvartsfinalen.

Detta var vår första tävling ihop. Och det kändes riktigt bra och vi hitta varandra väldigt bra. Personligen kände jag mig stressad många gånger under helgen av skäl jag kommer ta upp med Niklas Marklund vid tillfälle. Inget allvarligt men jobbigt när man spelar petanque! Niklas coacher oss bra och kliver in med synpunkter i rätt lägen. Jag gillar det. Fram till sommaren har vi garanterat fått igång spelet till den nivån vi önskar och då kommer allt flyta på mycket bättre också. Det ska bli kul att lira petanque 2014! Tack för en härlig helg och ser fram emot fler tävlingar framöver Rickard Nilsson och Jonas Jacobsen. Även ett stort tack till FK Niklas Marklund!

Vill dessutom tacka Pablo Patron och Tove Orrbeck med klubb för ett lysande arrangemang! Klockrent från start till slut! Vill ni se efter sändningar av en del matcher från tävlingen kan ni se de här: LÄNK

Coccinelle PC representerades av mig och Rille i landslaget och slutade på 5:e plats. Daniel Eriksson och Simon Åkesson spelade med Eva & Fredrik och även dom blev 5:a. Jessica Johansson, Anders Larsson och Tobias Svensson slutade på 3:e plats. Maria Eriksson vann Minior dubbeln tillsammans med Tim Duvenfelt från Boulero. Coccinelle PC dominans! ;-)


Foto: Niklas Marklund och Eli R. Gjengstö

2 kommentarer: