lördag 8 maj 2010

Teambuilding och möten..

Efter dagens intag av frukost, "ihop med" Lars Frölander och en snubbe från Draknästet som sänds på TV, och övriga i SBFs styrelse, övergick dagen åt Teambuilding.

Ett väldigt rolig och tanke väckande sätt att jobba ihop i grupp. Där vi fick slå våra "kloka" huvuden ihop och lösa diverse problem. Spännande.. :-)

Snart, möte... Ska bli spännande och intressant.. :-)

Bilder kommer senare ;-) (hehe)

fredag 7 maj 2010

Ranking och Bosön

Rankingen just nu ser ju riktigt trevlig ut :) Snart ska nog Team VMS vara ikapp Albin Plantin. :) I helgen åker både Albin och Rickard utomlands och spelar. Lycka till alla som åker!!


Då var man på plats ute på Bosön. Ser fram emot morgon dagen som kommer innehålla en del "mörkade" inslag och del mer kända. Oavsett skall det bli riktigt trevligt och lärorikt.


Dessutom har en medlem idag meddelat sin vilja att få lämna klubben. Inga namn! Jag godkänner det så länge allt som är klubbens ägodelar överlämnas till mig i veckan. Allt för att övergången skall kunna fullföljas på smidigaste sätt.


- Posted using BlogPress from my iPhone joachim.andersson@coccinelle.nu

torsdag 6 maj 2010

Boule på Kantarellen

Ikväll har jag, pappa, Stefan och Joakim varit på ett område i Vetlanda som heter Kantarellen, där det anordnades en kvartersfest. Hvetlanda boule klubb hade fått en förfrågan om att vara med och visa lite och låta folket få prova på boule. Kallt och blåsigt var det, men det hindrade inte människorna från att ta sig ut ur sina varma lägenheter för att se vad som stod på ute på gården.

För det var inte bara boule som fanns i lekparken. Utan brandkåren kom även dit med sin stora, fina, röda brandbil och barnen fick prova på att släcka en eld med en skumsläckare, det hade satts upp en tipspromenad där fina priser utlovades och det bjöds på korv. Som om inte det var nog kom även ett gäng ungdomar som spelade och sjöng.



Vi markerade ut en bana och hade ett gäng klot med oss. Vi hann spela en runda innan alla barnen kom springandes och skrek: jag vill spela, jag vill spela och kaoset utbröt. Direkt samlades 10-15 ungar som skulle ha varsin kula att kasta. Alla sprang hit och dit och vi visste inte riktigt vad vi skulle göra. Tillslut lyckades det bli lite disciplinerat och de fick ställa sig i ett led och kasta en och en mot en lille och ett klot. Det flöt på hyfsat och jag skulle gissa på att det var kanske 25-30 ungar som prövade på.


När de sedan insåg att det hade tänts upp en eld av brandmännen sprang de dit för att se vad som pågick. Paus=Korv tänkte vi, men icke. Då kom mammorna och skulle testa, sedan alla tonårsflickor som fick testa att spela en match, där psykningarna tog fart och tävlingsinstinkten slog till. Vi leder! Vi leder! Alla rusar fram för att räkna poäng och konstatera att det svarta laget har 2 poäng. Alla slåss om att få en kula att spela med. Efter dem kom papporna för att testa och visa att även de kan. De hade tekniken, men kanske inte viljan. Sedan tog mitt tålamod mot kylan slut och jag började gå hemåt medan de andra fortsatte. Sammanlagt skulle jag gissa att 40-50 personer testade någon gång under två timmars perioden på Kantarellen. Vad som händer nu återstår att se.


måndag 3 maj 2010

DM helgen

Helgen började på bästa sätt genom en ganska klar seger i mixed tävlingen. Totalt under hela dagen släppte vi 9 poäng. Men vädret varierade från sol till regn, blåsigt och vindstilla...


I singeln gick det lite sämre. Vädret var iof helt kanon hela dagen. Och det var jätte skönt att stå och kasta kula. Men både jag och Jessica är inga stor favoriter av Singel spel. Det är faktiskt riktigt tråkigt! Men, man ställer upp för klubben! Jessica förlorade mot vår trippel partner Rickard Nilsson i 8-delen som i sin tur förlorade mot slut segraren Bosse Persson i kvartsfinalen. Jag förlorade också mot Bosse, fast i finalen. Bosse tog hem skyttet också i bara farten!! :)

Anders Gerestrand, Bosse Persson, Joachim Andersson


Foto: Kersti Lindelöf

söndag 2 maj 2010

DM singel

13-5 över Bubba i kvarten som gav lite svajigt spel ibland.

I semifinalen väntar nu Anders Gerestrand.

Semifinalen gick som en dans. Jag la skapligt och matchen slutade 13-3.

Final mot Bosse Persson väntar....

10-13 i finalen. 1-8 kämpades upp till 10-8.. Sen var de bara Bosse kvar på banan. En rättvis seger till Bosse, helklart!



- Posted using BlogPress from my iPhone joachim.andersson@coccinelle.nu


DM singel

13-2 i första mot en kille från den nybildade klubben i från Höganäs. I vinnarmatchen blev det ett kärt möte mot Björn Meijer från Eslöv. 13-7.

Jessica vann 2 raka matcher och Rickard Nilsson förlora första 12-13 :(

Rille tog sig genom poolen till slut och slog Jessica i 8-delen.

Jag slog en snubbe från ÖTP i min 8-del... Nu väntar Bubba i kvarten. Alltid tråkigt att klubb kompisar möts..


- Posted using BlogPress from my iPhone joachim.andersson@coccinelle.nu