fredag 31 januari 2014

Trond Rekdahl från Norge

Namn: Trond Rekdahl

Klubb: Økern Petanque Club

Klot? Integrale 700 g 76 mm

Sponsor? Trond Rekdahl

Vad fick dig att börja spela boule? 
Francisco Sabater fikk overtalt med en høstdag i 1987 til å prøve petanque. Jeg var den gang bowlingspiller som hadde spilt siden 1980. Den kvelden la jeg bowlingkulene på hylla og begynte å spille petanque 7 dager i uken. Jeg har vært heldig å fått spille med dyktige medspillere i alle år, og hatt mange flotte turer til Sverige, Spania og andre land i Europa.

Vad tycker du om det gångna året? 
De siste årene har jeg ikke spilt mye, jeg har fått en ny datter (nå snart 2 år) og derfor ikke spilt mye. Noen turneringer har det blitt, slik som det Norske mesterskapet og en tur til Nederland som høydepunkter.

Bästa tävling? 
Jeg har hatt mange fine turneringer, en av de beste var nok Nordisk i Oslo 2011, da jeg tok 2. plass sammen med Ronny Gudmundsen, Tom Johansen og Roger Støa

Philippe Quintais
Bästa boulespelaren? 
Philippe Quintais vi har samme kroppsform ☺

Bästa svenska boulespelaren genom tiderna? 
Anders Larsson, han var god i 1990 årene og han er god ennå.

Bästa Norska spelaren? 
Beste spilleren Norge har hatt er Thieu Cong Bo han kunne trylle med kuler, spilte like godt med høyre arm som venstre arm. Beste norske spiller som ennå spiller i dag, må jeg si er Benny Bel-Lafkih.

Bästa spelarna du lirat med? 
To spanjoler jeg ikke husker navnene på.

Bästa Nordiska laget? 
Jeg har spilt på flere nordiske lagsammensetninger, men den beste er nok det laget som jeg tok sølvmedaljen med i 2011: Tom Johansen, Ronny Gudmundsen og Roger Støa.

Vem är den skönaste medspelaren du spelat med? 
Min kone (skönaste betyr vakker på norsk)


Vilken boulespelare har imponerat mest 2013? 
Benny Bel-Lafkih hadde en eventyrlig sesong i 2013, jeg var heldig å fikk spille med ham i Masters, dessverre spilte jeg dårlig og vi gjorde det ikke så bra.

Tom Johansen, Ronny Gudmundsen och Trond Rekdahl
Din bästa säsong och varför? 
Det eer vanskelig å velge ett år, jeg hadde et fantastisk ti år på 90-tallet, jeg var på landslaget spilte mange turneringer i utlandet og alle turneringer i Norge, jeg har 9 pappesker med pokaler på loftet som bevitner suksessen. Men dette er så mange år siden at både jeg og folk har glemt det. Men jeg har ikke gitt meg, selv om jeg ikke spiller så mye som i “gamle” dager. Jeg satser igjen nå på landslaget og håper å kunne spille med det norske flagget på brystet igjen. 

Bästa bouleminne? 
Det må være i 1990, det var det året jeg første gang var i VM (Monaco) og som oppladning bodde jeg en måned hos Fransico Sabater på Mallorca. Der fikk jeg som eneste norske spiller noen gang, spille på klubblaget til Puenté i Eliteserien.. Dette var den gangen jeg var god, I VM spilte jeg den gang med Morten Torp Og Oddvar Karlsen og jeg husker spesielt vi banka Tunis 13-9.

Medspelare 2014?
 I 2014 kommer jeg nok til å spille med Tom Johansen min svoger Ronny Gudmundsen har fått seg nytt lag så vi må nok finne en tredje mann for denne sesongen, er du ledig Jocke?

Ett av Tronds 15 Norska mästerskaps guld
Ditt drömlag? 
Philippe Quintais (FRA), Christian Andriatseheno (MAD) og Jean-Jacky Randriananirasana (MAD) tror jeg måtte bli et drømmelag og se på. De to siste vant VM i 1999, og de vant alene med 4 kuler, tredjemann de hadde med seg på laget spilte meget dårlig, det var inderen Kailas Oukaba, som hadde mange penger og sponset de to guttene fra Madagaskar. Jeg har aldri før eller senere opplevd at en vinner av ett VM har blitt pepet ut under medalje utdelingen, men det ble inderen.

Idolen är? Philippe Quintais

Trond Rekdahl
Meriter? 
Jeg har 258 landskamper, fordelt på 14 Nordisk, 9 VM og 11 Nordsjø turneringer.
Jeg har 15 gull i Norsk mesterskap. Og 2. og 3. plass i Nordisk.

Trond om Jocke: 
Jocke traff jeg første gang på en turnering i Sverige tror jeg, Da jeg spilte med Freddy Bruu og Erik Johansen på begynnelsen av 1990 tallet, spilte vi mange turneringer i Sverige og vi gjorde det godt. Jeg husker også at Jocke som ung gutt besøkte familien Johansen i Oslo, mest fordi de ha en datter som heter Ellen tror jeg.


Jocke om Trond: 
(Sant Trond!) Jag har sett Trond spela många NM och Nordsjö. Och jag ser honom som killen vi har på mitten och styr upp rundan. Lite som att ha Håkan Berg i laget. En bra spelare som haft en hög nivå under många år. Super trevlig och dessutom världens sportligaste spelare. Jag ser Trond Rekdahl som Norges bästa spelare genom tiderna!


Stort tack för intervjun Trond!


tisdag 28 januari 2014

Kasper Miller, Danmark

Namn: 
Kasper Miller – 36 år

Klubb: 
Hvidovre Petanque Klub, Danmark

Klot: 
The one and only Boule Noire CX COU, 75, 700, 0

Sponsor: Obut

Vad fick dig att börja spela boule: 
Min storebror Rasmus gik i klasse med Morten Jøhnk og tvillingerne Claus og Søren Bentzen, som var ”the new” boule stars i Danmark. Jeg kom med til træning et par gange i 1989 og blev hurtigt bedre end min bror, som så stoppede. Min far og mor blev også hurtigt medlem i klubben og passioneret boulespillere. Min far er den i familien, der stadig træner og spiller mest, mens min mor sælger boulekugler og udstyr. Når man begynder til boule finder man hurtigt ud af at boule ikke kun er et sport – det er en livsstil.

Vad tycker du om det gångna året: 
Jeg har ikke spillet så meget i år. Faktisk er det kun blevet til spil i Danske mesterskaber i single og mixdouble, Hedebo Åben og København Open. I Hedebo gik spillet fint, mens de danske mesterskaber og København Open blev en spillemæssig katastrofe for mig – det dårligste jeg har spillet i 20 år. Det hænger nok sammen med træningsindsatsen!
Det har dog været dejligt, at følge dansk petanque fra sidenlinjen, hvor nye unge navne for alvor har slået igennem.

Bästa tävling: 
I nordeuropa er der tre turneringer, der alle får 5 stjerne af mig. Travemünde, Hedebo Open og Mayo’en har for mig været de sjoveste og bedste turneringer med det rette mix af sportlige udfordringer og sociale begivenheder.

Bästa boulespelaren:
Jeg må nok sige Dylan Rocher – han er helt outstanding i øjeblikket, trods en kunstig stil. I min tid har Philippe Quintais været suveræn gennem mange mange år.

Joachim Andersson & Jonas Jacobsen
Bästa svenska boulespelaren genom tiderna:
De første jeg tænker på er, Jonas Jacobsen og Jocke. Tæt forfulgt at Rickard Nilsson og Anders Larsson. Jeg vil nok sige give min stemme til Anders Larsson – mest fordi han altid har vist fightervilje og teamspirit igennem mange år. Hans betydning for svensk boule tror jeg har været meget stor.

Bästa Danska boulespelaren:
Lige nu er den bedste danske spiller Lasse Dithmar, som har været igennem en utrolig udvikling og nu også viser god stabilitet. Den bedste danske spiller gennem tiderne må være Morten Jøhnk.

Bästa spelarna du lirat med: 
Jeg har spillet et par gange med Rickard og for mig er han en komplet spiller, med en unik vindermentalitet. Han mestre læg og skud på et meget højt internationalt niveau. Så ja, jeg peger på en svensk spiller, som den bedste jeg har spillet med.

Bästa Nordiska laget:
Rickard Nilsson (midt), Lasse Dithmar (skud) og Nicklas Marklund (indlægger) tror jeg vil være et stærkt hold.

Danmarks NM lag i Ronneby 2006
Vem är den skönaste medspelaren du spelat med:
Emil Gary har altid fået mig til at spille god boule og vi har vundet meget sammen. Emil er en utrolig stabil indlægger, som altid er utrolig seriøst og sympatisk.

Vilken boulespelare har imponerat mest 2013:
Igen må jeg sige Lasse Dithmar har imponeret mig i 2013, selvom jeg ikke har fulgt så meget med.

Din bästa säsong och varför:
2000, der vandt jeg mange af de alle danske turneringer, blev nr. 9 til VM, gjorde det godt til Nordsø og NM.


Bästa bouleminne:
Der har været mange. Mit første danske mesterskab i triple i 1995 med Claus og Søren Bentzen var stort. Jeg husker også en europacup semifinale mod Tyskland, hvor vi på udebane er bagud 0-3 i kampe og ender med at vinde 4-3 og derved kvalificeret os til finalen i Frankrig.

Medspelare 2014:
Jeg har ikke et fast hold, men forhåbentlig kan jeg spille lidt med forskellige gode medspillere 

Idolen, Cristian Fazzino, Frankrike
Ditt drömlag:
Jeg tager gerne en triple sammen med Dylan og Quintais. Skal vi have en 4. mand med er Claudy Weibel en ok reserve 

Idolen är:
Fazzino kan man ikke komme uden om. Den stille ”super-mario” dukker konstant op med store resultater uanset hvem ham spiller med.

Meriter:
Landsholdskampe: 201
VM deltager i 1998, 2000, 2001, 2002, 2004, 2006
Nordsø deltager i 1994 (junior), 1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2005, 2006
Nordisk Mesterskabs deltager i: (1993 (junior), 1994 (junior), 1996, 1997, 1998, 2000, 2006)
Dansk mester i skud i 2003, 2004
Double: 1999
Triple: 1995, 1997, 2001, 2007
Mixdouble: 1995, 2000
Klubturnering: 1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2001, 2002, 2003, 2004
Jeg kan ikke huske hvor mange sølv og bronze medaljer jeg har, men det er en del.

Har derudover vundet Hedebo Open i double og triple, København Åben i double og triple, samt en række andre turneringer.

NM i Danmark och Kasper coachar sitt lag till NM guld.
Kasper om Jocke:
En formidabel, pisse irriterende spiller, som jeg har haft mange mange kampe i mod gennem årene. Desværre fører Jocke stort i den interne statistik. Jocke har formået at udvikle sig som spiller gennem alle årene. Da vi andre i hans generation stoppede udviklingen blev Jocke ved med at udvikle sig og bevare ”gnisten”. Lige som Anders Larsson har gjort meget for svensk boule, så er jeg sikker på at Jocke også har gjort meget, både på klubplan og på landsplan.

Jocke om Kasper:
"Jocke synes Kasper er en helt fantastisk spiller, faktisk synes Jocke at Kasper er danmarks bedste spiller gennem tiderne og han ville ønske han havde Kaspers stil og flotte bue på skudet"

Kasper skämtar lite där. Men faktum är att jag tycker at Kasper Miller är Danmarks bästa spelare genom tiderna. Han spelade alltid bra mot mig i Nordsjö eller NM och i de tävlingarna man spelade i Danmark. En mycket bra skytt som ofta spelade på mitten i sina lag. Kasper utvecklades snabbt och var med i toppen i många år. Tyvärr har annat tagit upp Kaspers tid och man saknar honom på de stora tävlingarna i Norden. Alltid en trevlig och sportslig spelare alltid kämpade för lagets bästa! 


För er som inte kan läsa och förstå Danskan, översätt på google translate :-)


söndag 26 januari 2014

Karin Rudolfs från Schweiz

Namn: Karin Rudolfs

Klubb: la Liennoise Switzerland 

Klot? Obut ATX 74 680

Sponsor? Mig själv

Vad fick dig att börja spela boule? Var med när min pappas jobb spelade. På den vägen är det..

Vad tycker du om det gångna året? Ett mycket svårt år för mig 

Bästa tävling? Nationella Cannes i Frankrike

Bästa boulespelaren? Dylan Rocher, Frankrike

Bästa kvinnliga boulespelaren? Angelique Papon, Frankrike

Bästa svenska boulespelaren genom tiderna? 
”I don't know”

Bästa spelaren du spelat med? 
Florence Schopp, Frankrike

Vilken boulespelare har imponerat mest 2013? Diego Rizzi, Italien

Din bästa säsong och varför? 2012 vann jag många mästerskaps titlar i Schweiz

Bästa bouleminne? 2005, 2006, 2007 och 2008 tog jag medalj i Precisionsskytte under både EM och VM

Ditt dröm lag? Ludivine D’isidoro, Angelique Papon och jag.

Karin Rudolfs
Idolen är? Angelique Papon

Meriter? EM guld och EM brons, VM silver och VM brons. Nationella mästerskapstitlar i både Holland och Schweiz. 

Karin om Joachim: Joachim är en snäll och duktig boulespelare.


Joachim om Karin: Jag la märke till Karin Rudolfs under Nordsjöturneringen i Cardiff. Varje gång jag tittade sköt hon klockrena carreauer. Hon är en av de absolut bästa damskyttarna i världen. Har inte fått spela de stora mästerskapen på några år då hon är Holländska som flyttat till Schweiz. Men hon var med i VM för Schweiz 2013. Karin är en av mina kvinnliga favoritspelare! En riktig artist!