lördag 13 november 2010

Grattis

GRATTIS RONNEBY BC
och välkomna till Elitserien. 


Seger till Ronneby med 3-1 och 2-2 mot Åstorp. Grattis och ni är verkligen värda att spela i Elitserien! Ett härligt gäng med en hel drös jämna spelare. Är helt övertygad om att de kommer vara ett av de 6 lag nästa säsong som gör upp i slutspelet i Elitserien. 

Boule Bleue






tisdag 9 november 2010

Tankar och Halloween

För att vara helt ärlig mot er är inte boule jättekul just nu. Speciellt om man dessutom är kass! Men så har det varit hela året som gått i stort sett. Visst, vi har ett ganska bra år resultatmässigt, men det som inte syns är hur spelet har varit knackigt och vi har fått kämpa många gånger. Det är sällan det har "flutit" och alla tre har spelat bra samtidigt. Och jag tror alla tycker att det är roligare att spela bra än att spela dåligt. Tycker man inte att det är kul tränar man inte, tränar man inte blir man mindre bra, är man mindre bra är det inte så kul att spela, är det inte så kul att spela tränar man inte. Hänger ni med? Det är en ond cirkel. Vad gör man då för att bryta den onda cirkeln? Skiter i det? Ger upp? Tar en paus? Socialspelar? Har du svaret så berätta för mig! I want to know! Jag längtar till de stora tävlingarna. Jag längtar till att stå där och prestera bra boule.

I helgen som gick så var vi (jag, pappa, mamma och Thomas) i Lindome och spelade Halloween. Det var första gången på 2 månader jag höll i kloten, så man var lite nyfiken på var man låg. Första matchen låg vi under med 0-8, men vann med 13-8. Andra matchen låg vi under med 3-11 och vände till 13-12. Det var segt att behöva kämpa upp de underlägena, men samtidigt bra att veta att man kan. Sedan blev det en stunds väntan tills det var dags för kvartsfinalen som kändes lite mer stabil och vi vann med 13-5 tror jag. Semifinalen spelades sedan mot Pablo Patron och Anja Franck. Innan matchen kom Anja fram till pappa och sa till honom; de säger att du är Jessicas pappa. När fick du henne då? Hon tyckte att han såg väldigt ung ut kom det fram. Att han sedan spred sina första tre lägg 2 meter från lillen vet jag inte om det har med saken att göra. Kanske en taktikgrej från Anja ;) Anja matade lillen som ***! Pablo träffade också något mer än mig, men det var i alla fall en ganska jämn match där vi följdes åt poängmässigt fram till 9-9. Då hamnar vi i ett lite illa läge. Jag lyckas få ett lägg en decimeter rakt framför lillen och hoppas på att något händer åtminstone om den inte dör. Visst, lillen flyttar sig, men de har fortfarande 5 poäng på plats. Jag tänkte lägga upp mot deras klot för att inte ge ett "öppet läge", men kulan stannar upp i gruset när jag inte får någon fart framåt på lägget och de får ändå ett lätt läge för match som de tar. Pablo och Anja förlorade sedan finalen mot Bosse och Kerstin som vi slog i poolen med 13-12.