lördag 7 april 2012

Åke Borgström

Namn: Åke Borgström

Storspelare nr 18

Klubb: Ingen! Men spelade för Fagersjö PS under sin storhetstid.

När och vad fick dig att börja spela boule:
Det var runt 1980, då Jona Näs började på mitt jobb. Vi började spela lite på rasterna och efter ett tag drog han med mig till Ahlströmska skolgården. Där fanns “legender” som bröderna Adlivanken, Prins Bertil, John Richette mfl. Där tillbringade jag flera kvällar i veckan under många års tid. Efter ett tag så började jag även spela tävlingar.

Bästa tävling du spelat:
Svårt, men en av dem måste vara mitt första SM-guld. Det var 1992, dubbel i Växjö med Mats Hiertner och jag gick som skytt hela tävlingen. Det kändes som om det inte gick att missa en enda kula.

Sveriges bästa spelare genom tiderna enligt Åke:
Oj, det är omöjligt för mig att peka ut en, så jag drar lite fegt till med fem namn som alla har varit bäst under “sin tid”. Utan inbördes rangordning är det: Anders Larsson, Zabbar Neang, Bengt Månsson, Jonas Jasobsen och Jean Adlivankin.

Kenny Nilsson, Åke Borgström och Dick Nilsson
Bästa bouleminne:
VM-äventyren med skåne-pågarna Kenny och Dick Nilsson är höjdpunkter.

Man ser dig inte längre på banorna. Spelar någon boule nu för tiden:
Nä, det kan bli en till två gånger per år med lite socialboule. I bland suger det till i comback tarmen, men det brukar gå över ganska snabbt :-)......men man skall aldrig säga aldrig.

Dick Nilsson och Åke Borgström 
Meriter:
5 SM-guld, 3 i dubbel och 2 i trippel. Ett silver och ett brons.
Spelat fyra VM (94-97), med en 8-del som bästa placering.
Var med när Sverige vann Nordsjöturneringen (99) för första gången, spelat fem.
Vunnit Elitserien, Svenska cupen och Landslagskvalet.

Vilken säsong tycker du var din bästa och varför:
1994 var ett bra år med segrar i Landslagskvalet, SM-trippel, DM-trippel, Svenska cupen, Eliterien samt spel i Nordsjö och VM.

Vem är den skönaste medspelaren du lirat ihop med:
Det får bli 2 x Nilsson igen. Kenny och Dick är helt underbara att spela med, krigare ut i fingerspetsarna, och härliga killar att hänga med, även utanför bouleplanen. Jag måste även nämna Jean Adlivankin som var cool som en filbunke under tävling, en riktig vinnarskalle och en fantastisk vän.

Saknar du något i din långa boulekarriär:
Nej, jag får vara nöjd, det gick ju ganska bra där en tid.

Jag om Åke:
Åke nämner SM 1992 i Växjö som en av sina bästa tävlingar. Faktum är att mitt minne där ifrån också involverar just Åke! Jag, Jonny Patron och Jan Simonsen slaktade i trippelturneringen ändå till finalen då jag såg till att vi inte tog guldet. Dagen efter var det dags för dubbel och jag och Torbjörn Sjölander slaktade igen. Tills vi fick möta Åke och Mats Hiertner. Vi spelade fortfarande bra! Men vi hade inte en chans!

Tack Åke för att jag fick intervjua dig! Hoppas vi ses på banorna igen, någon gång! :) 

fredag 6 april 2012

Nästa intervju!

Den som först gissar rätt på vem nästa spelare är som blivit intervjuad av 38&39 vinner en MS PETANQUE T-Shirt (finns endast i medium) värde 100:-





Grattis Pontus Thuresson och Jimmy Löf som vann Äggcupen idag! I finalen slog dom Ali Abdi och Hasse Silfverberg. Till semifinal gick Roger Svensson/Kenneth Köhalmi och Jimmy Skog/Emil Nilsson. Ni va grymma allihopa!



- Posted using BlogPress from my iPad

Äggcupen

7-13 mot Emil Nilsson och Jimmy Skog i 8:delen. Jag började bra men avslutade betydligt sämre. Jessica började kass och spelade upp sig i slutet av matchen. Emil och Jimmy spelade väldigt bra! Så även om vi spelat bättre är det inte säkert vi vunnit matchen!





- Posted by Pimmen using BlogPress from my iPhone
-joachim.andersson@coccinelle.nu

Uppvärmning innan Äggcupen!

Jessica värmer upp innan Äggcupen på vår "nya" motionscykel som vi hoppas kommer användas en hel del framöver!


- Posted by Pimmen using BlogPress from my iPhone
-joachim.andersson@coccinelle.nu

Äggcupen

13-5 (börjar på 3-3) mot Karri Koko och Bertil Rosenqvist.

13-5 mot Roger Svensson och Kenneth Köhalmi i andra matchen i gruppen.

13-5 även i sista gruppspelsmatchen mot Trelleborg.



Coccinelles radarpar! Andy och Rubin under gruppspelet!


- Posted by Pimmen using BlogPress from my iPhone
-joachim.andersson@coccinelle.nu

torsdag 5 april 2012

Äggcupen 2012

Titelförsvararna: 38 & 39



Så här såg det ut förra året när jag och Jessica vann Äggcupen. Då var det härligt väder med strålande sol mestadels av dagen. Det ser inte ut att bli lika vackert väder i år. Men ack va kul det ska bli att få spela utomhus igen! Just nu är det ganska varmt i Malmö och sol. Får hoppas vädret håller i sig!! 39 lag i öppen klass och så även i veteran.. Härligt! I morgon är det alltså dags igen. Ska ni spela?



- Posted using BlogPress from my iPad

Coccinelle PCs nyförvärv

Simon Cohen och Lena Ahl

Sveriges bästa veteran spelare, Simon Cohen tar med frugan, Lena Ahl och är i April nya medlemmar i Coccinelle PC. Simon Cohen förstärker ju vårt Elitserielag så vi blir ett snäpp bättre. Dessutom blir vi starkare även på veteransidan. Välkomna!

tisdag 3 april 2012

Jenny Hamberg

Namn: Jenny Hamberg


Klubb: BOO SK Stockholm

När och vad fick dig att börja spela boule:
Mitt första SM var 2002 i Göteborg. De började med att Matte spelade med lite kompisar några gånger i veckan o tillslut följde ja med o provade. Fastna ganska direkt o sen tror ja Matte drog med mig in på Mariatorget o sen var ja fast.

Sveriges bästa spelare genom tiderna enligt Jenny:
Har väl ett ganska tråkigt svar då i Jonas Jacobsen då nästan alla svarat samma men när ja såg honom i singeln i Mayon i kungsan tyckte ja att de var något speciellt där och då hade ja egentligen inte så stor koll på spelarna i Sverige. Var väl de som fastna i minnet men visst har man sett flera bra under åren som gått. Svårt.


Vilka mål har du inom boulen som du vill uppnå:
Med landslagsgruppen vi har så måste målet va pallen både på VM o EM den kapaciteten har vi o även om VM sist var en stor besvikelse så är ja övertygad att vi kan vinna ett EM o komma på pallen på ett VM. Skulle ja inte tro de finns de ingen mening att vara med i truppen tycker ja utan målen ska vara högt ställda o tron på sig själv lika hög.

Bästa tävling du spelat:
Lite smått o gott men Mayon va riktigt bra men de man kanske mest minns just nu är väl Landslagsdebuten i Blangy Frankrike som var otroligt kul o lärorik. EM Slovenien var också rätt ok faktiskt... Måste också säga Marsiellaisen som var grymt kul både att spela o bara gå runt o titta på med alla världsspelare på var o varannan bana.

Bästa bouleminne:
Debuten i Blangy såklart men även första damtrippelguldet o Marsiellaisen igen för att vi spelade fruktansvärt bra o gick alla fall till 5e vändan.. EM var ju också speciell de är ju ändå ett Mästerskap mitt första, där ja även ska skjuta som Sveriges representant.

Meriter:
Inga att skryta med om man läser tidigare intervjuer Hahaha men 4 SM guld Dam 2 trippel 1 Dubbel 1 Singel. 2 Brons skytte. Kvart i Mayon åkte mot Weibel, Hemon, Van Campenhaut. Ja som sagt inte så mycket än men de kommer mera hoppas ja. Jo vi kom 2a i damdubbeln i Blangy ja o Anna Theander där vi spela riktigt bra mot bra motstånd.. Började dock hemskt i första matchen mot 2 tanter som vann lotten o slängde upp den på 10m o började skjuta carreauer. Ja fick klubba o gjorde inte en kula första 2 vändorna men sen släppte de o vi spela upp oss ordentligt.



Vilken säsong tycker du varit din bästa så här långt:
2010 helt klart med debuten i landslaget o 2 SM guld o 1 brons.. Spel i EM o i Luxemburg.


Om du skulle få bestämma över svensk boule, vad skulle du förändra:
Ta hand om de få ungarna som kommer in i boulen o se till att de trivs o vill fortsätta. Mer klubbsammarbeten för att arrangera bra stora tävlingar typ Mayon, SWIO mm. Känns som mer o mer stora tävlingar bara försvinner. Sist men inte minst fixa en stor hall i Stockholm finns ju ingenting här..


Tack Jenny för att du ställde upp på intervjun! Må kulorna rulla din väg! :) 

Tack 3 butiken i Jönköping!




Grymt bra headset!! Tackar!! :)


- Posted by Pimmen using BlogPress from my iPhone
-joachim.andersson@coccinelle.nu

söndag 1 april 2012

Coccinelle PC fortsätter att förstärka truppen!




Coccinelle PC har precis fått klartecken från ytterligare 2 spelare som kommer spela för CPC 2012. Och en av dom kommer garanterat spela Elitserien för klubben och är en väldigt duktig spelare. Han kommer höja nivån i serielaget ett snäpp till! Och det kan vara precis det vi behöver för att kunna försvara vårt guld sen förra säsongen. Vem är det då undrar säkert ni.. Jag återkommer med den informationen inom kort! ;)

- Posted using BlogPress from my iPad

Coccinelle PC

Bästa klubb i Sydsvenska BFs DM 2011

Coccinelle PC för 5:e gången i följd!

Foto: Kersti Lindelöf