lördag 27 mars 2010

Fundering

Idag var vi nere i stan och skulle köpa en ny vårjacka till min lillebror. Mamma skulle också in på bowlingen och kolla lite när Vetlanda BC spelade en seriespelsmatch. Något som jag såg och reagerade över var att om motståndaren gör en spärr eller en strike ger man den en high five. Man uppmuntrar och och peppar sin motståndare. Man hjälps också åt att skriva protokoll, alltså när motståndaren kastar skriver man i dennas resultat och vice versa.

Tänk om detta skulle vara även i boule? High five vid varje kalle, stann, träff, kloss, bra lägg? Flytta upp poäng åt de andra? Hur kommer det sig att man kan uppmuntra i vissa sporter och inte andra? Hur skulle man reagera om motståndaren fivear när man gör något bra?

:P



Jess utmanar mig i biljard. Jag får storstryk!

onsdag 24 mars 2010

Vanliga bouleklyschor

När jag var nere och tränade igår var det en person som sköt två skott på en kula nära lillen och missade bägge. Sen går nästa spelare och lägger in som poäng och då kommer den väldigt vanliga kommentaren från skytten; varför skulle jag skjuta för? Så jag försökte komma på fler sådana klyschor och dessa kom upp i mitt huvud.
  • Varför skulle jag skjuta för? - Som i exemplet ovan.
  • Du får en chans till. - Om man har lagt en dålig första kula, deras blir inte mycket bättre och då "får man en chans till".
  • Den är på banan. - Väldigt dåligt lägg.
  • Det är poäng i alla fall. - Man lägger in, men det är inte med mycket.
  • Var ska vi ha lillen? -Mellan 6 och 10 meter. - Ett inte allt för ovanligt svar på frågan.
  • Den är framför i alla fall. - Oftast ett lägg som hamnar lite väl långt framför lillen.
  • Den får nog inte ligga kvar så länge. - Oftast en kommentar från en äldre dam eller herre som möter ett duktigt lag som skjuter bort dem snabbt.
  • Föjldkommentar vid miss. Oj! Han/hon missade!

Vilka fler klyschor kommer ni på? (Bara för skojs skull ;))


måndag 22 mars 2010

???

Känns som om det är min tur att skriva lite ;) Igår kom jag på att det är dags för Motalamixen snart. Den brukar vanligtvis gå i slutet av januari/februari, men har i år flyttats av någon anledning jag inte kommer ihåg. Det är en tävling som jag och Fidde har vunnit 3 år i rad och vi hoppas givetvis på en fjärde. Eller ja, JAG hoppas på en fjärde för jag tror inte Fidde vet om att den ska spelas än. Måste fråga honom först ;)

Om jag inte minns fel blev vi utmanade förra året av Mr. Success_Star himself. Står den utmanigen kvar? :P

söndag 21 mars 2010

Päron halvor :P



Efter väldigt goda päron halvor och visp grädde ser jag ett väldigt glatt humör hos Jess :) hihi


En lite fika..


Detta tog Jess, för mig blev det en vanlig prisessbakelse. :)



- Posted using BlogPress from my iPhone, Coccinelle™