onsdag 16 september 2015

En liten intervju med Ronny Carlsson från Boulero

Namn? Ronny Carlsson

Klubb? Boulero

Klot? Just nu MS LI'T men sneglar på KTK by DR

Vad fick dig att börja spela boule?
På riktigt så lirade 90% av släkten på min sida så i första hand var det för att kunna träffa morsan o syskon. Med tiden så öppnades dörrar inom tävlingsboulen jag inte trodde fanns.

Vad tycker du om det gångna året?
Personligen så var jag smällhet och sköt riktigt bra fram tills Vetlanda i April sen fick jag min första Boulekris, haha men är på väg upp från källaren nu. Som UK I Boulero har 2015 varit grymt. Vi var 4 poäng från att snuva Sibirien på en Semiplatsen i Svenska Cupen och vi tog oss tillbaka till Elit. Jag är så sjukt nöjd med hela lagets insats. Jag har dessutom slagit Pimmen 2015, det var första gången men jag lovar, det var inte sista. :)

Vad saknas inom svensk boule?
En gemensam plan för utveckling som går från förbund, distrikt, klubb, spelare. I dagsläget har förbundet en plan, distrikten en annan och klubbarna kör sina egna race och alla spelare skriker så fort det inte passar deras agenda. Vi behöver en gemensam framtidsplan för utveckling som alla led hakar på.

Bästa tävling?
I år Majjon. Det var galet kul! Högst kvalité har NPW i Skövde bjudit på.

Bästa boulespelaren?
Svårt. Är dålig på stavningen men Quintais är nog bäst fast jag är barnsligt förtjust i Suchaud också.

Bästa svenska boulespelaren genom tiderna?
Genom tiderna kan jag inte säga, går du längre tillbaka än 4 år så har jag aldrig sett spelaren lira. Fick ju glädjen att se Öttenius på Majjon, han är fortfarande galet bra. Men jag vet inte, bäst idag och mest komplett är Rickard Nilsson.

Ambition med pétanquen?
Jag vill ju vara med och vinna några av dom stora i Sverige och nån medalj på SM såklart. Men var sak har sin tid. Just nu handlar det mycket om att höja lägstanivån och att inte bli stel som en pinne så fort tex du kliver ut på banan. Jag kommer dit, är färsk fortfarande.

Team Boulero
Bästa resultat i Precisionsskytte?
På Träning 46, i skarpt läge 36.

Vilken boulespelare har imponerat mest 2015
Jag väljer en trippel. Jocke, Rickard o Jessicas framfart 2015 är imponerande.

Favorit position i ett lag?
Det är ju skytt.

Bästa bouleminne?
Stadskampssegern i Helsingfors värmde. DM guldet med Dagge och Sara kommer jag aldrig att glömma, dom enda som trodde vi kunde vinna var vi själva.



Ni kvalade er tillbaka till Elitserien. Reflektioner på det?
Sjukt kul såklart. I mina ögon så står vi vid ett vägskäl, antingen fortsätter vi som tidigare och får kriga för överlevnad i Elit eller så gör vi en större mer gemensam satsning och blir skitjobbiga. Jag vet vad jag vill.

Något om dig själv som få känner till?
Jag är både snygg och skitbra på Boule men knappt någon vet om det.

Medspelare 2015?
Iår har jag lirat ganska mycket med Lillen, Chai och en del med mäster Harko.

Ditt drömlag?
Oj. Då vill jag lira med Quintais och Monacos mittspelare, jag och namn......Frank Milo??

Ronny Carlsson
Idolen är?
Peter Forsberg. Alltid i allt men i boule Quintais kanske.

Meriter
Skämtar du? Har väl skramlat ihop en del DM medaljer i alla valörer, vunnit några strötävlingar, nån semi och final i lite större tävlingar. Det är inte knökfullt i skåpet.

Ronny om Jocke?
Jag är rätt färsk men ända sen jag började lira seriöst så har jag sett denna Skåning på centercourten. Min första uppfattning var att det var en butter, grinig skåning men jag hade ju helt fel. Det jag såg var fokus. Jocke har alltid tid att prata med och hänga med vanliga dödliga boulespelare och bjuder på sig själv och har alltid nära till skratt. Vinner med vilka han än spelar med, lira med mig, jag vill vinna!!!

Jocke om Ronny?
Ronny är en härlig Stockholmskille som jag tycker har tagit enorma steg i sin utveckling som boulespelare de senaste åren. Mött honom ett per gånger men minns knappt hur det gått. Minns endast att jag vann i Vetlanda efter en jämn match som krävde de bästa från mitt lag. Såna matcher är roliga att spela. Åkte på torsk i singel SM i år mot Ronny också. 0-10 är ingen bra början, men kämpade upp mig till 10-13. Härligt att ni kvalade er upp i Elitserien igen. I den serien hör ni hemma, helt klart! Ska bli kul och möta dig nästa gång! Kör på Ronny! Det kommer ge utdelning! :)