fredag 5 februari 2016

En intervju med Dan Tingvall

Namn: Daniel Tingvall

Klubb: AIK

KlotMS Impact.

Vad fick dig att börja spela boule?
Det var en härlig vinter år 2000 som jag för första gången höll i ett par klot.

Vad tycker du om det gångna året?
Det året som har varit har ju egentligen varit mitt bästa år, då jag tidigare inte har utövat sporten lika mycket när det gäller träning som tävling. Sen att man har rest land och rike för minsta lilla tävling gör ju bara Boulen roligare. Det finns liksom tävlingar överallt om man bara granskar lite på SBF :D

Vad saknas inom svensk boule?
Ja du, den frågan är bra :P , nej men kanske mer större tävlingar på offentliga platser.

Bästa tävling?
Hm det måste väl ändå vara antingen Fyrlingen eller Nordstan, dem båda håller en enormt hög nivå och gillar deras upplägg

Bästa boulespelaren?
Haha som sagt inte varit med i så fruktansvärt lång tid men får väl ändå säga Rickard Nilsson isf.

Bästa svenska boulespelaren genom tiderna?
Oj oj oj denna var lite klurigare, hm faktiskt ingen aning i dagsläget. Alldeles för färsk fortfarande, ger svar om 10 år till dig.

Bästa kvinnliga boulespelare?
Den var ju ändå väldigt enkel Jessica Johansson alla dagar i veckan.

Ambition med pétanquen?
HAHA nu återspeglas min totalt värdelösa interljuv i nordstan. Man man vill väl iaf uppnå plats bland dem 4 i landslaget i framtiden.

Bästa resultat i Precisionsskytte?
Om man måste vara ärlig så är det väl 37 man hade ju hoppats att siffran skulle vara högre.

Vilken boulespelare har imponerat mest 2015
Jag säger nog helt enkelt Lucas Rudin som i mina ögon är en helt fantastisk junior spelare...

Favorit position i ett lag?
Självklart skytt, det är ju nästan det absolut roligaste inom sporten haha

Bästa bouleminne?
Mm jaa det måste väl nästan ändå vara en tävling i Jönköping i vintras då jag spelade dubbel med Annelie Westin som jag egentligen typ alltid gör. Men hade ett skönt skytte flow och tror nog jag var uppe i 10-12 järn carruarer i rad, spelade liksom ingen roll vart dem la sina klot det sa bara PANG PANG och så låg mitt där :D

Dan och Annelie Westin
Något om dig själv som få känner till?
Att jag kanske kommer bli tidernas mest otippade singel mästare i framtiden :P haha, nej men om jag ska vara realistisk så måste det väl ändå vara min besatthet av siffror. Älskar verkligen att räkna precis allt.

Medspelare 2015?
Ja listan är ju inte direkt så jätte lång men har ju min trogne vapen dragare som tävling efter tävling står ut med mig och det är som alla vet inom boulesverige att det är Annelie Westin som också för övrigt spelar i AIK. Men annars när vi spelat tripplar så har det varierat allt från Daniel Gillan från SIT till Jugurtha Ould från AIK. Däremot framöver inom kort så kommer det även komma till fler namn på den listan vilket jag tycker är super kul och det är en mix trippel med Lotta Larsson som är en grym spelare. Samt även Leo Brodd Björk ska man dra ner i skiten haha nejdå men det ska bli kul.


Ditt drömlag?
Hm sådana frågor är liksom lite svåra då jag har så fruktansvärt dålig koll på övriga tyvärr. Men får köra på magkänslan och säga jag , Annelie Westin samt någon härlig själ som sista. Kanske det vore lärorikt och roligt att köra med en person som iaf jag har haft som förebild inom sporten och det är ju Rickard Nilsson. Samtidigt som jag trivdes väldigt bra med Gillan i en trippel och även Jugu.

Rickard Nilsson
Idolen är?
Jag har så jäkla dålig koll och smak vad gäller idoler :P så jag får väl säga Rickard igen då, fan står mer om han i denna interljuv än mig själv haha

Meriter
Äsch den kan vi hoppa över haha, förutom extremt många åttondelar och kvartsfinaler så är det väl egentligen bara en enda vinst under mitt första halv år som aktiv boulespelare och det är ju isf vinnare i Bajen cup haha.

Dan om Jocke
Jag har då sett väldigt lite boule i min än så länge korta karriär men det är ju något speciellt med en riktigt stark trippel från Malmö hållet. Den innehåller just Joachim Andersson, som i mina ögon är en av Sveriges absoluta top 2 när det gäller sin position. Sen att farbrorn är riktigt härlig och trevlig på sidan av planen gör ju bara Jocke bättre. Har som sagt träffat Jocke vid vissa tävlings tillfällen och måste medge att en skåning med mer humor har jag aldrig träffat, fan gubben gör så att man skrattar från första ordet till sista. Men om vi ska återgå till hur han är som spelare, så har jag tyvärr aldrig mött Jocke men hoppas verkligen att den dagen kommer. Skulle vara riktigt skoj.

Jocke om Dan?
””Haha ja du, killen som gick från anonym i kajutan till att bli någon som folk började känna igen på tävlingar osv men absolut inte för att han vann mycket. Utan tvärtom, att han nästan var anmäld till vilken tävling som helst i Sverige och nästan alltid som anmälningslag 1 haha. Eller vafasiken jag har ingen aning, han kanske kan berätta bättre :D””

Jag känner Dan väldigt lite. Men som han skriver så är ny på scenen och tävlar mer än mig! Och DET respekterar jag. Dessutom bjuder han på sig själv vilket jag även uppskattar mycket då man själv är en pratkvarn i normala lägen. Dan utvecklas också i en bra takt. Minns jag såg honom i Hvetlanda Bouleevent i vintras/våras och från den tävlingen till NWP i Skövde tycker jag Dan tagit ett par snäpp åt rätt riktning och spelar nu på en högre nivå. Kör på och träna och tävla mycket. Det ger resultat och det är förbaskat roligt!! Lycka till framöver Dan!