lördag 6 november 2010

Brunnsboulen


1994 bytte jag klubb från Tyringe Boulegetingarna till Pitchoun BC. Jag skulle bilda lag ihop med Zabbar Neang och Anders ”Masken” Karlsson (numera Bockman).

I Brunnsboulen, en grym tävling i Brunnsparken mitt i Ronneby, skulle jag spela ihop men Anders Karlsson. Våra största konkurrenter till segern i tävlingen var inga mindre än Zabbar Neang och Bengt Månsson. Två av Sveriges STÖRSTA giganter!

Brunnsparken var full av folk och det grillades helgrillad gris! 3 stycken!
Jag och Masken tog oss vidare i poolen utan allt för stora problem. Anders är/var en läggare av rang som ofta under 80 talen spelade ihop med Zabbar. De vann även ett SM guld ihop i dubbel.
På den tiden spelade jag alltid skytt. Och något senare i tävlingen kom då mötet som man trodde skulle ske i en final. Vi skulle nu möta Bengt och Zabbar.
TV4 rigga upp en kamera och jag och Masken spelade väldigt bra. Så bra att vi faktiskt vann matchen mot Sveriges bästa spelare genom tidern! Jag minns inte jätte mycket av detta längre. Jag sköt på allt som kom nära lillen. Anders både sköt och placerade sina klot bra. Och det var en stor seger för mig då!


Anders Karlsson, Jag och Zabbar Neang i Brunnsboulen. 


I finalen mötte vi Pelle Nilsson och Micke Elander. Micke som jag spelat många dubblar med var en väldigt allround spelare och alltid ett glatt humör!
Vi vann även finalen jag och Anders och vann 25 kvadratmeter parkettgolv var!

Detta var en av Sveriges absolut bästa tävlingar på många sätt. Miljön man spelade i var enormt vacker. Folket kring arrangemanget var alltid trevliga och man hade alltid kul i Ronneby. Denna tävling saknar jag enormt! Ett stort tack till ALLA som var involverade i Brunnsboulen. De jobbet ni genomförde för att vi skulle trivas i Ronneby under en helg borde ge er Nobelpriset i hur man arrangerar tävlingar i Boule. 





LÄNK till ett reportage om tävlingen skriven av Jan Sjölander. (sid 22)

fredag 5 november 2010

Återförening



Med rätt förutsättningar, framföranden, upplägg och förtjänst möjligheter (båda håll) och jag är på återföreningen!

Vad jag snackar om kommer alla märka av senare om det blir något av det hela! 

torsdag 4 november 2010

MS Petanque

Södertälje vs Skellefteå


Södertälje - Skellefteå 3-4
(1-1,1-1,1-1,0-0,0-1)
Första: 
0-1 Tim Erixon (Rundblad/Lehtonen)
1-1 Julian Jakobsen (Kilström)
Andra: 
2-1 Patrik Carlsson (M. Carlsson/Videll)
2-2 Joakim Lindström (Lehtonen/F. Lindgren)
Tredje: 
3-2 Linus Videll (M. Carlsson)
3-3 (42.32) Fredrik Lindgren (Lindström)
Sudden:
Avgörande str: Mikko Lehtonen
Skott: 31-44 (9-11,11-16,9-12,2-5)

Gamla bilder :)








- Posted using BlogPress from my iPhone joachim.andersson@coccinelle.nu

måndag 1 november 2010

Uppladdning och förberedelser




På denna blogg kan man lätt se att uppladdning och förberedelser skiljer sig från person till person. Det finns ingen rak linje att följa. Att alla ska göra på ett visst sätt för att nå samma mål är något som inte stämmer på något sätt! Alla är vi olika. Det gäller att hitta ens egen väg att nå det gemensamma målet!