onsdag 2 oktober 2013

En snabbis med...


Anders Larsson, CPC
...Anders Larsson
Coccinelle Pétanque Club

Hur är det att vara med i hetluften igen?
Fantastiskt kul att spela igen. Hela detta året har går riktigt bra med Svenska Cupen, Elitserien och DM bland annat.

Du kom med en lysande idé om laguppställningen. Det blev ett genidrag. Hur kom du på detta?
Kände att vår chans skulle vara att gå på rutin och på så sätt vinna bägge mixarna och en dubbel. Nu blev det tom bonus när Simon och Daniel vann sin dubbel vilket var en match där dom spelade nästan alla klot bra.

Var det någon spelare som utmärkte sig speciellti Riga?
Jämnaste spelaren över hela dagen tyckte jag var Joachim.

Känslan av att vara i final?
Finalen blir en härlig utmaning som blir kul att spela. Vi kan spela avslappnat och realistiskt så spelar vi om platserna 2-4. Men vi tar en match i taget och ser hur det slutar.
Nya laguppställningar att tänka på. Öppen trippel har vi svårt att hitta rätt lag i...



- Posted using BlogPress from my iPad

måndag 30 september 2013

Europa Cupen, omgång 2 (semifinal gruppen)

Fara N´diaye
Vi samlades alla på Kastrup i Köpenhamn för att flyga till Riga i Lettland. Någon sa att det skulle vara fint i Riga. Men tyvärr. Vi hittade inte något under hela vistelsen som gav något ljus eller glädje. Förutom spelet. Landet är väldigt slitet och folken ser inte ens glada ut någon gång!

Vi tog taxi från hotellet till spelplatsen som låg ca 2 mil utanför Riga. Per mail hade dom lovat att vi skulle spela i deras inomhushall om det var dåligt väder. Under samlingen berättar dom att det inte finns någon inomhushall i Lettland. Men att dom vill bygga en så att dom kan fortsätta att utvecklas.

Remy Galleau
Väl på plats anlände Monacos stjärnspäckade lag samtidigt. Alla dessa herrar som tog silvermedaljen i EM i Göteborg var här. Fara N´diaye var här. Försäljningschefen tillika finalisten i Marseillaisen i år, Remy Galleau var på plats. Wow.. Detta skulle bli svårt!
När spelet väl börjar känns det helt okej. Vi spelar jämt med dom hela tiden och på alla banorna. U23 grabbarna (Daniel, Simon och Tobbe) förlorar precis sin första trippel mot Monaco med 7-13. Men det var med mersmak. Våra killar darrade inte en gång! Vi spelade jämt mot halva laget av silver EM gänget. Men tillslut vann vi med 13-8 efter bra spel.

Oavgjort, 1-1 mot Monaco är ett bra utgångsläge inför dubblarna. Jag sa till Kerstin innan vi började spela att jag hoppas Simon och Daniel vinner sin match snabbt. Då kan vi slå dom!
Efter super bra spel från både Daniel och Simon vinner dom över ett mycket meriterat gäng med 13-11.
Nicolas Riviére
Jag och Rickard hade då en liten ledning mot Fara N’diaye och Nicolas Riviére. Vi matade lillen hela tiden och Nicolas började tappa humöret eftersom deras spel inte räckte mot vårt spel. Några rundor senare avslutade vi matchen mede 13-5 och segern var klar mot ett av Europas bästa klubblag. Jessica och Tobias hade en del utgångschanser men lyckades aldrig knyta ihop mot Eric Motte och hans dam, 12-13.

Vi spelade efter vår förmåga och gjorde de vi är bra på mot Monaco. De sköt mycket bättre än oss. Men vi slog dom med ett väldigt bra läggspel. Som sagt, det var närmre 4-1 till oss än 3-2 till dom. Och då har dom ett helt gäng med toppspelare i klubblaget.

Eric Motte, grym skytt!
Efter mötet hade vi 5 minuter att packa ihop våra grejer. En av arrangörerna hade fixat 2 bilar till oss att köra oss till restaurangen där vi kunde äta lunch. Väl där var det ingen som verkade ha brått. Det tog sin lilla tid men vi stressade lite med maten och ville tillbaka till banan. Vi hade ju ett klubbmöte mot Lettland kvar för dagen. -Vi har ringt så de är på väg att hämta er, hörde vi på restaurangen. Vi stod utanför och väntade men ingen kom. Så vi började gå de 2 km till banan. Om dom nu var på väg att hämta oss så ser dom ju oss längs vägen tänkte vi. Men tji den! Ingen kom och meddelandet vi fick när vi kom var att vi nu låg under med 0-5 i båda inledande tripplarna för att vi kom sent till spelstart. Dom som skulle köra oss var två från laget vi skulle spela mot. Så man förstår ju nu i efter hand varför ingen kom och hämta oss. Lettiska arrangörsklubben var fruktansvärt oförskämda och vek sig inte en tum. Enkelbiljetten ifrån banan var så klart meningen så de skulle kunna få någon form av fördel mot oss i mötet.

U23 grabbarna blev stressade av situationen och förlorade sin match med knappa 11-13. Vi var också stressade men ändrade om i laget så Jessica spelade läggare och vi lyckades vända matchen till 13-10 seger.
I dubblarna gjorde vi nu en ändring. Tobias och Anders spelade nu dubbeln som lag 2 och vann ganska snabbt med 13-2. Jag och Rickard låg under med 4-0 tills vi sa åt oss själva att vinner vi denna match är Holland nästa spelplats för oss. Och vipps så var segern ett faktum och det blev 13-4. Jessica spelade nu mixed dubbeln med Daniel och de vann under samma minut som vi med 13-4.
Segern var ett faktum och vi vann gruppen och gick vidare till finalspelet där vi får möta Frankrike, Italien, Finland och Holland.



Tack alla inblandade i denna resan. Förutom resmålet var detta riktigt kul och vi kämpade som lag! Så typiskt svenskt! Och det brukar löna sig…


Tack Coccinelle PC, CC Sport och alla andra som gjorde detta möjligt för oss!

Silly Season 2013-2014

Nu är alla klubb bundna tävlingar över för i år. Nu börjar spekulationerna om vilka som byter klubb och vart! Har ni hört några rykten får ni gärna höra av er och dela med er. joachim.andersson@coccinelle.nu
Som sagt, detta är bara rykten och spekulationer. De senaste ryktena i rött!


Väldigt starka rykten!
Bengt Månsson gör comeback i Coccinelle PC.
Anders "Masken" Bockman gör comeback i Coccinelle PC.
Jörgen Hovold gör comeback i Coccinelle PC.
Anders Larsson Sibirien CP lägger kloten på hyllan. (slutar)
Magnus Wedel lämnar Halmstad Petank för Coccinelle PC
Andreas Pettersson lämnat Hällesåker för spel i BK Strand
Ulf Janson lämnar BJS för BK Strad
Janne Johansson lämnar Lindome efter ett år och spelar för BK Strand nästa år


Rykten!
Zabbar Neang, IFK Goteboule går till Coccinelle
Michael Bubba Hansen Coccinelle lägger kloten på hyllan tills vidare
Magnus Johansson till Coccinelle PC
Jörgen Sylvander till Coccinelle PC
Conny Carlsson, Domarn, från Kajutan till Boulero
Kerstin Carlsson från Kajutan till Boulero
Ronny Carlsson från Kajutan till Boulero
Christian Andersson från Kajutan till Boulero
Malin Sares från Svärdsjö till Sörbyängen
Stephan Zaklada CDB till ny klubb
Sten Alstander CDB till ny klubb
Conny Plantin CDB till ny klubb


"Klara övergångar"
Andreas "Andy" Strandberg lämnar Coccinelle för spel i Nobel Petanque
Clas Jansson lämnar Coccinelle för BK Kulknappen, Varberg
Carina Jansson lämnar Coccinelle för BK Kulknappen, Varberg
Kenneth Köhalmi Halmstad Petank går tillbaka till Sitting Boule
Linn och Ann Callderyd lämnar CPC för spel i GBB


Nobel Petanque börjar om från början och ger det en ny chans! Lycka till!




- Posted using BlogPress from my iPad