torsdag 11 juli 2013

SM veckan och skyttet




Boulen representerades under SM veckan i Halmstad. Vilket i sig är bra. Vi fick chansen att visa upp sporten vi alla älskar, boule!
Om skyttet är den disciplin som skall visas upp i detta forum kan man ha delad mening om. Själv tycker jag skyttet får för stor plats. Fotbollen har inte någon precisions frisparksläggning eller sånt. Det tar massor av tid och kostar väldigt mycket pengar. Och intresset är inte så stort. Det är bara när det är de allra bästa som skjuter som det är intressant. Och även då är det ganska sällan de når upp till hälften av de poäng man kan skrapa ihop i skyttet.
Men finns denna disciplin på VM bör man ha en under SM också. Men personligen tycker jag den skulle läggas ner helt eller finnas i andra former.

Men hur ska boulen visa upp sig på SM veckan framöver? Skyttet är ju inte direkt boule! Det är bara en del av valmöjligheterna i boule.
Men det krävs endast 60 kvm grusyta för att genomföra skyttet. Vilket gör att man kan lägga tävlingarna mitt i centrum på önskad plats och vi kommer synas för en publik som sällan ser boule. Ska vi införa spelet boule kommer det krävas större ytor och förmodligen får vi dra oss från centrum till yttre områden där det finns större grusytor. Precis som det redan gör kan man säga.

Om man skulle lägga singel SM under SM veckan skulle det krävas kval för att få ner antalet spelare så vi kan ha tävlingarna mer centralt. Men samtidigt skulle förbundet bli av med ganska stora summor startavgifter vilket inte är bra. Minska intäkterna och ökar utgifterna eftersom förbundet nu skulle ha 2 SM. Dubbla resor för domare och dyl. Ingen lysande idé nu när förbundet inte har lika mycket pengar att röra sig med som tidigare.


Jag är kluven. Men min idé ser ut så här:
Hade vi haft vårt seriespel avklarat innan SM veckan. Hade vi kunnat ha slutspelet av Elitserien under SM veckan. 6 lag = 3 (breda)banor. Och Sveriges 6 bästa föreningar gör upp om SM guldet under två dagar.


Va tycker ni? Det ska ju både kunna genomföras ekonomiskt som sportsligt!




- Posted using BlogPress from my iPad

tisdag 9 juli 2013

Träning

Jag tränade "för fullt" idag. Det var riktigt skönt. Kul att kunna kasta obehindrat igen. Nu har man ett par dagar på sig att hitta formen. Blir säkert inga problem. Motivationen och spelsuget är verkligen på topp. Och jag vet vilka trådar jag ska dra i för att det ska hända något. Mest handleden som var något rostig. Men den kommer hitta rätt igen snart. Annars tycker jag det kändes jätte skönt med ett "riktigt" pass idag. I morgon blir det två pass. Ett på morgonen och ett på kvällen.

Det blir ett par pass till i denna veckan innan man åker till Falun. Har bara mycket fina minnen där från. Och dessa vill jag uppleva igen!!



- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 7 juli 2013

Nationella sommarlägret

Då var det Nationella sommarlägret på Bosön över för i år. Hoppas alla deltagare är jätte nöjda. Personligen tycker jag det gick jätte bra. Trotts ett spann mellan 5-18 år på deltagarna. Många nya deltagare gjorde det hela lite mer spännande. Men det gick hur bra som helst! Tack alla som var med. Syns igen på SM och hoppas ni lärt er något nytt som förbättrar er och att ni funnit en del nya vänner. Lite vemodigt återvänder vi nu hem till Malmö.


Ett utförlig skrivelse/berättelse av lägret kommer att finnas på svenskboule.se om några dagar.



- Posted using BlogPress from my iPhone