torsdag 24 november 2011

Styrelsemöte




Då var det dags att bege sig till Stockholm igen. Denna gången är det styrelsemöte med Svenska Bouleförbundet som står på agendan.
Ska bli en intressant helg på många sätt och vis.
Lite genomgång om bl.a. Idrottslyftet och IdrottOnline. Spännande!




- Posted by Joachim PIMMEN Andersson using BlogPress from my iPhone
-joachim.andersson@coccinelle.nu

tisdag 22 november 2011

Simple the best

Coccinelle Petanque Club 2011

Året som gått har fulländat meritlistan för CPC. 2008 vann klubben Svenska cupen och kom trea i Europa cupen. 2011 har klubben även lyckats vinna Elitserien. Klubben har gått raka vägen upp från division 4 2007 med seger i samtliga serier upp och vann Elitserien första året man deltog i den.
Mig veterligen har endast två föreningar lyckats med detta tidigare. Ekeby Boulesällskap och Sibirien Club Petanque.
I Svenska Cupen öppen kom vi på en hedrande brons plats. Vi slog ut storklubbar som bla Halmstad Petank på vägen. Vi slog även Sibirien i gruppspelet av finalhelgen. Sibirien som ännu aldrig lyckats besegra oss i klubbsammanhang.
I Svenska cupen Dam gjorde tjejerna en super bra insats och tog guldet. Detta medför att tjejerna 2012 åker med landslaget utomlands i Europa och spelar en Internationell tävling.
Som jag redan skrev vann CPC Elitserien. Vi kom tvåa i grundspelet, en poäng efter Halmstad. Men i sista mötet av finalhelgen spelade CPC mot Halmstad i en ren final om guldet. Där CPC besegrade Halmstad med 3-1 i matcher.
Juniorerna spelade till sig en 5:te plats i junior Elitserien. Något vi ska försöka förbättra till 2012.
I den öppna klassen har vi ytterligare ett lag med i seriesystemet. Detta laget har precis som ”A” laget gått serie efter serie med seger genom dom alla och spelar nu i division 2 kommande säsong.

Under SM tog klubben 4 guld och 11 medaljer totalt. Vilket klubben är jätte nöjd med. Men till nästa år ska vi försöka förbättra även denna skörd till något fler medaljer eller till en ädlare valör av de vi försvarar.

Det är svårt att hoppas på bättre år framöver än vad klubben haft bakom sig. Vi är väldigt framgångsrika på alla plan! Och från klubben kan vi bara önska att vi fortsätter att utvecklas som vi gjort tidigare. Vi blir bara bättre och bättre. Och ingen är stoltare än jag!

Under året som gått har klubben fått egna banor inne på Malmö Folkets Park, mitt i centrala Malmö. Vi har dessutom fått en liten ”hydda” som vår egna och första klubblokal.
Coccinelle har även haft ett yngre-junior läger i Malmö som blev lyckat. Något vi ska titta vidare på om vi ska fortsätta med. Inget är klart. Men troligtvis blir det något även 2012.

En stolt Ordförande i Sveriges bästa och härligaste förening, Coccinelle PC! 

måndag 21 november 2011

SSK - MIF 4-1

När Södertälje SK åkte ur Elitserien köpte MIF Redhawks Södertäljes stjärnor! I Malmö vann Malmö efter förlängning! I dag slaktade SSKs juniorer de gamla stjärnorna! 4-1 i Södertälje! Härligt jobbat SSK! Det är inte ofta man får vara stolt över sin hockey klubb. Men idag är jag väldigt stolt och glad efter slakten mot Malmö.


söndag 20 november 2011

Och vinnaren är:

Tävlingen är avslutad och vi fick in ett helt korrekt svar och ett halv rätt svar.


Peter Johansson från Kristianstad svarade helt rätt med att Jessica tagit 8 SM guld och jag ett DM guld i singel.
Sven Jönhede svarade att Jess tagit 8 SM guld och jag ett DM guld i singel som junior. Men jag har inte en enda medalj som junior... Dessutom tog jag guldet i Nobels matchställ Sven ;-)


Vinnaren av F.I.P.J.Ps officiella tröja i storlek Large är: 
Peter Johansson, Åsum BK (Kristianstad)