måndag 2 maj 2022

Elitserien 2022

Snart är det dags för årets upplaga av Elitserien. Den är dock ändrad permanent. Trodde det var en Pandemiserie förra året men nu är det de upplägget som ska köras. 9 möten rak serie. Det är allt. Det är ändå ca 45% färre matcher än innan pandemin. 11 möten i serien och 5 i möjligt slutspel. Penningpriserna har också minskat. Från att som förening kunna spela hem maximalt 30.000:- kan man nu endast vinna 15.000:- En halvering av möjlig segersumma. Dock får fler lag en bit av kakan men även totala penningpriserna har minskat. Men till samma anmälningsavgift.. 


Året upplaga kommer bli stentuff! Hur lagen möts vet vi inte ännu då de inte kommit ut på sbfonline än. Men dessa lag kommer tampas i Elitserien. 

 


BK Kärnan 

Boulero SSK

Club La Boule de Trix 

Coccinelle PC

Lindome BK

Maria PC

La Boule d’Or 

Ronneby BC 

Sibirien CP

Tempéte club de pétanque 



Svårt att tippa slutsegrare med så många bra och jämna föreningar. Ger ett tips på slutsegrare ändå. Boulero SSK. Ett starkt klubbgäng som visat att dom pallar trycket och kan vinna. Det är en sak att vara bra. Och en helt annat att kunna vinna. Det krävs att lagmaskinen alltid är igång. Alla i truppen kämpar för samma sak som ett lag. Inte bara 8 spelare som försöker vinna en titel. 

Topp fyra tror jag kommer vara:

Boulero, Kärnan, La boule d’Or och Coccinelle. Dock en liten varning för Maria om dom får ihop sina bästa spelare. 

Ordningen av dessa lag när serien är färdigspelad är dock svår. Får alla med sina bästa spelare vid båda tillfällen? Är spelarna i form? Och lyckas man formera lagen så att de i slutändan vunnit flest matcher och tagit flest poäng totalt? 

Tighta matcher kan vi väntas rakt igenom serien. Kanske flest oavgjorda möten någonsin när serien väl är slutspelad. Oavsett, kul kommer de bli. Och väldigt, väldigt spännande!