onsdag 15 juni 2016

Precisionsskytte SM 2016

Rickard Nilsson, Coccinelle PC. 6 SM guld och svenskt rekord.
Klar favorit till ytterligare ett guld i precisionsskytte SM 2016.
Jag kvalade in till SM skyttet i år igen. Till skillnad från i fjol kan jag ställa upp finalen i Norrköping. Det ska bli riktigt kul att få vara med i denna tillställning för 
första gången.

Har tränat en del på detta nu i omgångar. Mer inför kvalet förra året än för i år. Då var skyttet mer stabilt också. Men nu är jag klar för SM och tänkte träna mer inför skyttet i Norrköping. Får till en hel del bra serier på träning. Får se hur det blir under själva SM veckan. Det är ju skillnad på träning och tävling. Men och andra sidan bör det vara lättare att få bra serier i tävling om man också gör de på träningen. Ja, det ska bli intressant och se hur det går för min egen del. Jag sätter inga resultatmål till tävlingen i sig. Skjuter jag bra serier blir jag nöjd. Räcker det sen inte så får jag leva med det.

Favoritskapet står ju helt klart Rickard Nilsson för, min partner i typ allt jag spelar. Inte så konstigt då Rille vunnit 6 SM guld och 2 brons i denna gren. Lägg sedan till ett svenskt rekord på 51 poäng också. Ingen är nära dessa resultat.. Men han är absolut inte oslagbar. Bara svårslagen. 

Dom som utmanar Rickard mest är enligt mig Conny Carlsson och Kristoffer Hirverud. De har tagit vars ett silver och brons de senaste 2 åren. 
Väldigt duktiga i denna gren båda två!

Annars tycker jag nog att den som bästa skulle kunna mäta sig mot Rickard är Ali Abdi Aden. Får han till det kan han också skjuta höga poängserier. Men Ali ställde inte upp i kvalet. Dock har ju Elitorganisationen en plats till förfogande och jag slår vad om att Ali är den dom frågar först! Men tror faktiskt Ali är i La Ciotat under den tiden. Men men.. 

Håkan Jonsson har också erövrat några medaljer i skytte SM. Är det hans tur i år?

Junioren Lucas Rudin sköt väldigt höga poäng i kvalet till SM i Svealands Bouleförbund. Killen har en enorm talang. Kanske Lucas går upp och fightas mot Rille om guldet?

Andreas Petersson vann kvalet i Göteborg. En duktig boulespelare som garanterat vill vara med och slås om de medaljer som finns.. 


Ska bli riktigt spännande att åka till Norrköping 10-11 juli. 

Bild: svenskboule.se