lördag 12 juli 2014

SM i Växjö

Här är de discipliner jag kommer spela under SM i Växjö. Ska bli kul att träffa alla igen. Önskar alla lycka till i Växjö!

MIXEDTRIPPEL

Lag: Joachim Andersson, Rickard Nilsson, Jessica Johansson
Placering 2013: 2:a
Placering 2012: 1:a
Seedaning: 1:a


SINGEL
Lag: Joachim Andersson
Placering 2013: X
Placering 2012: X
Seedning: 4:a


ÖPPENTRIPPEL
Lag: Joachim Andersson, Rickard Nilsson, Jessica Johansson
Placering 2013: 1:a
Placering 2012: 5:a
Seedning: 1:a


söndag 6 juli 2014

Fd FK Jonas Helin

Namn: Jonas Helin

Klubb: Djugården Boule. Gästspelar just nu för Sibirien. 

Klot: De jag kommer över. 

Sponsor: Skämtar du? 

Vad fick dig att börja spela pétanque? Gubbs och gums i Rådhusparken. 

Vad tycker du om det gångna året (2013)? Mycket fysträning. 

Bästa tävling? Inte en bouletävling. Spelade boule en gång, mot och med några missbrukare på sambons behandlingshem. Vårt lag förlorade. 

Bästa pètanque spelaren? Rickard Nilsson

Bästa svenska pétanque spelaren genom tiderna? Amal Moufid

Bästa damspelare genom tiderna? Har Jessica puttat väck Lotta?! 

Planer framöver med pétanquen? 
Att aldrig mer ta upp sporten seriöst igen. Så sjukt svår sport, tekniskt och mentalt. Ska dock spela SM dubbel med Jesper Skult, är det rullbanor blir vi svårslagna. Då kan jag vara med och kriga. 

Harko Verhagen
Bästa Nordiska laget? 
Var nog det lag jag tog ut när jag satt i FK-gruppen. Ett trippellag till Mayon som bestod av: Harko Verhagen, Jonas Jacobsen och Amal Moufid. Tyvärr gick det åt helvete. Amal var dåligt tränad, Jonas med sin överlägsna stil, där emot fick Harko godkänt. Ser vi till potentialen som boulespelare var det här laget det bästa vi någonsin har haft. Möjligt att du Pimmen skulle ha tagit Harkos plats.

Vem är den skönaste medspelaren du spelat med? 
Robin "Bempa" Johansson. Jäkla fin kille, en fighter och spelar ett stort spel. Viktigast av allt: han är solidarisk, säljer inte ut sina medspelare i motgång. 
Extra kul är det för mig då jag har följt Bempa sen den dag han smög in i min boulehall som liten skygg pojk till den man han är i dag. Dessutom vet jag att ett par av mina beslut som jag har fattat har haft stor impact på de som format Bempas liv. 

Vilken pétanque spelare har imponerat mest under 2014? 
Jag antar att jag även här måste svara Rickard Nilsson, men jag har dålig koll. Men jag gillar att han slipar på tekniken. En bra teknik är helt avgörande om du ska nå långt. Snacket "om att gå på känsla" bevisar bara hur eftersatt vår sport är. Hur lite utövarna vet om hur man kastar kula. Ta bara hur man lär ut steg ett - att greppa kulan. Hur många vet att den ska läggas i kupade fingrar och rullas in i handen och INTE läggas i handen för att sedan slutas av fingrarna. En jäkla skillnad i känslan för klotet. 

Din bästa säsong och varför? 
Har aldrig haft en bra säsong. Boulen var alltid kvalfylld, fylld av revansch. Så min bästa säsong måste nog vara 2013 då jag åkte Vasaloppet på 5.50 :) Hård fysisk ansträngning passar mitt psyke betydligt bättre. 

Bästa pétanque minne? 
Jag har många trevliga minnen. Senast från i helgen då jag på DM träffade typ 40 kompisar från förr. Många hjärtliga kramar blev det. 

Ett annat var när När Patrik Andersson och jag var FK-coacher för U25. Herregud, vilka banketter! Krille Lilja som samma år tackat nej till öppna landslaget tackar ja till U25, det säger lite om hur kul vi hade.  

Bästa kula jag någonsin har sett är ett minne för livet. Motståndarna till Amals lag i Majon har två fina nära varandra 10 cm framför lillen. Amal har en kula kvar som han kastar så högt jag aldrig sett en kula kastas, den landar mellan de två kulorna och lillen och exakt i samma nedslag ligger den sen och spinner i ett par sekunder. 

Jesper Skult
Dina medspelare 2014? 
Har bara en i år, Jesper Skult. Skön krigare och som person, äkta och en smula skruvad på ett sätt jag uppskattar. 

Ditt drömlag? 
Ihop med Jesper och Bempa. Hade jag fortsatt spela boule hade det varit jobbigt att möta oss. En riktig jävla krigsmaskin. 

Idolen är? 
Har inte haft någon idol inom boule men den jag har haft mest respekt för som boulespelare är nog Jean Adlivankin. Räckte med att han stod ett par banor bort så fick jag klubba. 

Meriter: 
Inga meriter värda att skryt om. 

Jonas om Jocke: 
Jocke är vad jag uppfattar, en godhjärtad person, med humor som inkluderar att han kan bjuda på sig själv. Som boulespelare är han Sveriges bästa läggare genom tiderna (i konkurrens av Patrik Andersson och Björne Johansson).  Som skytt, bra psyke men en teknik som lämnar övrigt att önska. Jocke har växt till sig och blivit en stilig man vilket har lätt till en smula narcissistisk ådra. Tar sig bland annat i uttryck av att han är en av mina FB-vänner som lägger ut flest selfis. Jag längtar efter att få dricka en bägare ihop med Jocke under Boule-SM.

Jocke om Jonas:
Dessa intervjuer jag gör på bloggen är ju faktiskt egentligen Jonas idé! Han starta med några intervjuer i boule petanque magasinet för många år sedan. Tyvärr avslutades de av någon anledning. Men det är rolig läsning.. Nu invätar jag bara att Herr Helin ska intervjua mig.. Det hade varit spännande! Jag lovar att inte hålla tillbaka med något!! ;)

Jonas är en rak och rolig snubbe. Haft många sköna diskussioner om allt möjligt. Och det är skönt att ha sådana diskussioner med folk som står för vad dom säger och menar varje ord. Det är så mycket lättare att komma vidare då.. Boulemässigt har jag tyvärr inte sätt Jonas så mycket. Men han var en bra coach tidigare även om jag personligen aldrig spelat med honom som coach. Hoppas du kommer tillbaka till boule på något sätt! Du är saknad...