torsdag 4 mars 2010

Röda eller rutiga byxor?


Jessica och jag spela Mayo Mixed i röda byxor och vit T-shirt.. Ganska coolt ändå.. :) Många reagerade på att JAG spelade i röda byxor.. hehe.. Just då tyckte jag nog samma som dom :O Men idag tycker ja nog bara det var roligt.

Vart jag vill komma är, denna bilden på det Norska curling landslaget säger en hel del vad det gäller tävlingsdress...



Säg vad man vill! Men detta hade jag inte tagit på mig.. haha

måndag 1 mars 2010

Svenska Cupen Dam Final

Det slutade med en andra plats i helgens Sv Cupen spel. Något som i alla fall jag är nöjd med eftersom man kan säga att vi spelade 4 finaler. Vi kunde lika gärna mött BOO, KÄR och LEJ i finalen för det är duktiga lag som kan spela bra boule och stå som vinnare av Cupen. Men denna gång var det BON som gjorde det. Jag själv såg inte så mycket av deras spel på lördagen, men hörde att de spelade bra.

Finalen började inte speciellt bra för vår del. 0-2 efter de inledande dubblarna, där jag blev duktigt arg. Inte för att vi spelade speciellt dåligt även om det kanske inte var riktigt lika bra som det varit i de andra mötena, utan för att jag blev helt enkelt trött på damboule. Jag måste vara ärlig och säga det. Det hände inte en gång eller två gånger utan 100 gånger kändes det som under helgen att vi eller motståndarna hade chans på minst 4 poäng och det slutar oftast med en poäng till oss eller till och med till motståndarna. Det är i mitt tycke INTE ok. Nu fattar jag varför damboule har en tendens till att ta lång tid. En poäng varje runda så tar det tid. Men att det i denna match var så att det var vi som missade några sådana lägen gjorde det inte bättre. Sen har de lite stolpe in ett par gånger och det är fine, så länge man själv inser det. 0-2 alltså och vi är piskade att vinna resterande 3 för att vinna Cupen igen. Vi laddar om och går in i trippeln med en annan attityd och fick till och med frågan; varför skrattar ni så mycket? Nu kändes det som om det flöt på bättre och vi vann trippeln. 1-2 och 1 vinst närmre målet. Det andra laget vinner sedan första dubbel för helgen medan vi ligger lite pyrt till i våran med underläge 3-7 tror jag. Vi plockar ikapp till 7-7 och som sedan fortsätter vara tight. Vid 11-9 får de sitt första matchläge, men tar bara en tvåa. 11-11. Rundan efter har de matchläge igen och det är nära att de vinner efter ett tappat skott av Kaisa som blir en meter kort och tar ett annat av våra klot och precis touchar vår etta. 12-11. Vi gör en dålig vända igen och lyckas bara med sista kula som lägger sig som kloss på deras etta. Första skottet var en bom. Andra träffar men deras går och vi har tre poäng på plats där ettan och 13 ligger ca 25 cm ifrån. Kaisas första lägg är 50 cm snett, men vallar in på poäng på en kula på kanten. Lite tungt måste jag erkänna. Sedan lägger hon in 13 och BON vinner.

Mitt eget spel är jag nöjd med i alla matcher förutom de dubblar som spelades i finalen. Detta var mina (och Kerstins, som matat lillen innan) absolut sämsta matcher. Lite tråkigt och typiskt att det ska komma just då, men that's life. BON spelade bättre än oss och då vinner man.

Grattis till BON och lycka till i utlandet ;)

/Jess

SWIOs fortsättning

Jag hoppas att Sveriges enda ideella Internationella tävling finns kvar. Den ger hopp om goda möjligheter till bra boule spel i Sverige mot Internationellt motstånd.

Många pratar Mayon i detta ämne. Men de är ett företag med avlönad personal som sätter ihop en tävling/festival med en budget som ideella föreningar inte kan tävla mot.

SWIO har där emot väldigt många bra lag i turneringen. Bra organisation bakom tävlingen och en ide som Svensk boule behöver.

Om jag inte har helt fel för mig så tror jag att SBF ställde upp med förlust garantier för Mayon (Scandboule AB) under en del år. Till ett företag.

Samma förutsättningar tycker jag SBF borde ge SWIO som får fler internationella lag knutna till tävlingen. Och tävlingen är den bästa vi har i Sverige. Som det ser ut idag.

Tävlingen har fantastiska möjligheter att växa och bli ännu större och få en status som är i världsklass.

Vad behövs för detta?

Jag tror man behöver SBF som backar upp lite både ekonomiskt då det gäller Svensk boule som visas upp för världen, men även kontakter och så som SBF kan förmedla både nationellt som internationellt.


Exakt hur detta skulle kunna lösa sig vet jag inte. Har för lite fakta i sakfrågorna. Men tror absolut inte att detta skulle kunna vara en omöjlighet framöver.

Till dess, jag hoppas, jag hoppas allt löser sig med SWIOn. Och att finalerna kommer spelas i den hall dom hör hemma.

I Jutan, Helsingborg!

söndag 28 februari 2010

Som Coach!!

Som coach för Coccinelle PC damer under Svenska cupen finalen i Motala, är jag otroligt stolt över tjejerna!

Att först slå ut både BOO och KÄR under lördagen och sedan LEJ i semifinalen som alla ihop skulle kunna vara slutliga vinnare! Starkt gjort tjejer!

Lite synd att vi inte kom upp i den spelstandard i finalen som tidigare i turneringen. Samtidigt som faktiskt BON BON har lite stolpe in i en del lägen som visade sig vara helt avgörande.
Kanske var det denna tuffa lottning som tog för mycke energi från oss..

Men vi tog silver medaljen och stod upp väl i konkurrensen!

Grattis BON BON till GULDET!


/Pimmen, en grymt stolt coach!
- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:E4:an

Final

BON BON Svenska cup mästare i dam!!!

CPC - BON 2-3

CPC 1 vs BON 2
13-10

CPC 2 vs BON 1
12-13

---------------------

CPC (Jess, Kerstin, Bettan)
vs
BON (Tova, Kajsa, Petra)

13-4
----------------

CPC 1 (Elisabeth, Carina)
vs
BON 1 (Kaisa, Tova)

6-13

•Tova skjuter grymt bra!
-----
CPC 2 (Jess, Kerstin)
vs
BON 2 (Petra, Kerstin)

9-13

•lille flytt och skott på egen! kula ger Bon 4 poäng!! Otroligt..
Jess skjuter lillen för att vara kvar i matchen!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Motala

Sv cup semifinal, CPC vs LEJ

CPC vs LEJ 2-1

CPC 1 (Elisabet, Carina)
vs
LEJ 2 (Malin, Gabriella)

12-5
-----
CPC 2 (Jess, Kerstin)
vs
LEJ 1 (Gittan, Monica)

13-3
-----
CPC (Jess, Elisabeth, Kerstin)
vs
LEJ (Gitten, Gabriella, Monica)

13-2

-----
CPC 1 (Elisabeth, Carina)
vs
LEJ 1 (Gitten, Monica)

12-13
-----
CPC 2 (Jessica, Kerstin)
vs
LEJ 2 (Malin, Gabriella)

13-0
--------------

Semi 2
BON vs Boulero 3-0
13-5
13-8 • 13-9


/Pimmen
- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Motala