lördag 29 oktober 2011

Triss i knektar

5 matcher Monrad. 13-8, 13-7, 13-2, 13-0, 13-7. Och seger i tävlingen. Jag, Andreas Strandberg och Anders Rubin hade riktigt kul i dag. Spelet var inte helt hundra. Men vi var aldrig riktigt dåliga heller. Men vi blixtra till i fjärde matchen.
En rolig dag som slutade i seger. En lyckad dag! :-)


- Posted by Joachim PIMMEN Andersson using BlogPress from my iPhone
-joachim.andersson@coccinelle.nu

Triss i knektar

Tredje matchen 13-2 mot Åsums Bk.

Fjärde matchen mot Dan Edman, Thomas Nilsson och Mattias Gren slutade 13-0 efter exemplariskt spel från alla tre! Underbart!


- Posted by Joachim PIMMEN Andersson using BlogPress from my iPhone
-joachim.andersson@coccinelle.nu

Triss i knektar

Tävlingen skall avgöras i 5 matcher Monrad. Inget slutspel.. Det är katastrof.. Sämsta upplägget på en öppen tävling. Hade jag vetat detta innan, hade jag aldrig ställt upp!

Match 1 mot Kärnan slutade 13-8.
Andra matchen mot fåglarna från Trelleborg slutade 13-7.

Nu lunch och sen match 3...


- Posted by Joachim PIMMEN Andersson using BlogPress from my iPhone
-joachim.andersson@coccinelle.nu

fredag 28 oktober 2011

Coccinelle Petanque Club - 2011

3:a Svenska Cupen
Grupp B
CPC - Hällesåkers BK 3-2
CPC - BK Kärnan 4-1
Grupp E
CPC - Åstorp 5-0
CPC - Halmstad PK 3-1
Finalspel
CPC - Boulesjevikerna 2-3
CPC - Boule von Platen 5-0
CPC - Sibirien CP 3-2
CPC - Sitting Boule 0-3 (semifinal)

1:a Elitserien
Grundserien 2:a
CPC-BKS 2-2, CPC-LID 4-0, CPC-ÅST 2-2, CPC-SIT 3-1, CPC-SCP 3-1, CPC-LBO 3-1, CPC-SKT 4-0, CPC-HPK 2-2, CPC-RON 4-0, CPC-BRO 3-1, CPC-BSJ 1-3
Slutspel 1:a
CPC-BRO 3-1, CPC-SCP 2-2, CPC-LID 4-0, CPC-BKS 1-3, CPC-HPK 3-1.


Totalt vann vi 16 klubbmöten och spelade oavgjort i 4, även torsk i 4 möten. Noterbart är resultaten mot de bästa klubbarna. Vi möter Lindome BK 2 gånger, 8-0 i matcher totalt. Sibirien CP möter vi 3 gånger. Vinner två och spelar en oavgjord. Halmstad Petank slår vi också två gånger och spelar en oavgjord.
Det här är bättre resultat än vi trodde var möjligt när säsongen drog igång. Och kan man vara annat än nöjd? NEJ.. Att vi skulle vinna Elitserien första gången vi deltog i den, och gå rakt genom seriesystemet är långt över förväntningarna. Även om man kanske innerst inne önskade det.. Dessutom har CPCs andra lag vunnit samtliga av deras serier. Och i år i storartad stil och tagit sig upp i Div 2. Kan man bli en stoltare Ordförande? NEJ

Triss i knektar

På lördag kommer det arrangeras en trippeltävling i Tyringe. Triss i knektar. 26 lag anmälda nu! Kom igen! Några lag till hade varit kul. Coccinelle PC ställer nog upp med 2-3 lag. Helsingborg, Halmstad.. Ni har kortare resväg än vi har. Men har färre lag på plats! :-/
Mitt lag i helgen: jag, Andreas Strandberg och Anders Rubin.





Denna tävlingen kan man följa här på bloggen, så klart! Men man kan även se den live på länken nedan:
http://www.asumsbk.net/livestreaming.php


- Posted by Joachim PIMMEN Andersson using BlogPress from my iPhone
-joachim.andersson@coccinelle.nu

torsdag 27 oktober 2011

Träning och tävling

Igår hade vi klubbträning igen. Och för första gången på länge skulle jag träna. Jag har gjort en del justeringar i tekniken som behöver tränas in. Jag står aningen längre fram med höger fot. Rakare ben. Står mer upprätt. Jämnare och rak arm bestående genom svingen.. Skjuter fram höger axel strax innan klotet lämnar handen. Så stod jag förr ;-) Och det kändes riktigt bra. Dessutom börjar handlederna bli starkare igen. All träning med min Powerball ger resultat!

Till helgen är det dags för första tävlingen på jätte länge känns det som. Ska bli riktigt kul. Triss i knektar i Tyringe har lockat 25 lag. Jag kommer spela med barndoms vännerna Andreas Strandberg och Anders Rubin.

Helgen efter det kommer bli minst lika kul. Då ska Jessica och jag ut och lufta legenden Bengt Månsson i trippelmixed tävlingen, Hangarmixeden, i Malmö. Bengt är nu helt klar för Coccinelle PC.
4 lag anmälda nu. In och anmäl er. Alla ville ha fler trippeltävlingar och framför allt mixed trippel. Så bara in och anmäl er!!

måndag 24 oktober 2011

Världens bästa

Världens bästa boulespelare: Dylan Rocher

Coccinelle Training Camp

Leif "Tullen" Rappner och Coccinelle PC arrangerar ett läger för yngre juniorer i Malmö 11-13 november.


Följande är anmälda:
Coccinelle x 4
Ödenäs x 5
Kalix x 1
Lindome x 4
Halmstad x 1
Hammarby Boule x 1
Trelleborg x 2
Åstorp x 2
Sörbyängen x 3




Om det är någon som fortfarande inte anmält sig men som gärna vill vara med på lägret kan skicka ett mail till mig: joachim.andersson@coccinelle.nu snarast. Så ska vi se om det går att lösa. Mer information kommer.

En helg i Roskilde

I helgen avgjordes EM för U23 i Roskilde Danmark. Sverige lyckades aldrig kvala in till herrarnas finalhelg. På dam sidan ställde vi inte upp. Denna helgen innehöll riktigt bra spel från morgon till kväll. Bättre spel än man fick se i Herr EM i Göteborg. Detta franske lag är enormt duktiga och Frankrike bara fortsätter att utvecklas trots deras rean skyhöga nivå! Monaco är att räkna med framöver. Riktigt bra killar har dom på gång som säkert kommer ta plats i herr lagen inom kort. På dam sidan är inte Frankrike lika överlägsna. I helgen vann tex Tyskland tävlingen och slog just Fransyskorna i finalen. Men ser man överlag på tjejerna som var där utvecklas de flesta lagen i rätt riktning. 



Frankrikes hela trupp till U23 EM i Roskilde. 6 ledare och 8 spelare. Det talar sitt tydliga språk. Och Alain Bideau är head coach och är den som bestämmer vem som spelar i den franska tröjan.
Jag lyckades bli bra vän med en av coacherna som kunde engelska. Han och jag hade ett långt samtal ihop med Alain Bideau. Vi hade riktigt trevligt. Men Alain ville inte säga vilka lag som spelar för Frankrike i Marseille VM nästa år. Men en sak kunde han lova! Dylan Rocher kommer spela!
Hur ska man summera helgen då.
Ja, Frankrike är redan bra och kommer bli ännu bättre! Vill vi andra komma ikapp får vi nog börja sätta fart. Dom är ljusår före oss i utveckling och krav på sina spelare som representera sitt land. Antingen får vi helt enkelt finna oss i att de är ett alldeles för mäktigt land att besegra eller så får vi nog börja träna som om vi vill bli bästa i världen!

Jag har sett Christian Fazzino när han var som bäst! Jag har sett Philippe Quintais när han var som bäst! Jag har sett Marco Foyot när han var som bäst! Ingen av dessa är ändå lika bra som Dylan Rocher är just nu! Dom träffar lika mycket. Men Dylan stannar på i stort sätt alla skott han träffar! Och han träffar en heldel..

Tack till Markus och Mackan för jag fick hänga med. Det var riktigt skoj! Det måste vi göra om!

söndag 23 oktober 2011

U23 EM final

MEN
Frankrike - Monaco 3-0
Trippel: 13-0
Dubbel: 13-9
Singel: 13-9

DAMER
Frankrike - Tyskland 1-2
Trippel: 5-13
Dubbel: 13-2
Singel: 10-13


- Posted by Joachim PIMMEN Andersson using BlogPress from my iPhone
-joachim.andersson@coccinelle.nu

U23 EM Roskilde, dags för semifinaler!

Herrar:
Monaco vs Italien
Frankrike vs Tyskland

Monaco avslutade mot Danmark med seger igår. Och gör det genom att Danmark gör fler misstag. Synd, annars skulle Danmark varit i semifinal.

Tyskland spelade väldigt bra i deras sista möte igår. Hoppas dom kommer upp i den nivån mot Frankrike idag. Då blir det ett riktigt fint möte att se.

Mitt tips är att Frankrike möter Italien i finalen och den slutar precis som första gruppspels matchen igår med seger till Frankrike.

Damer
Belgien vs Tyskland
Frankrike vs Spanien

Frankrikes damer spelade fantastisk boule igår. Frankrikes ena skytt stannade på allt! Sköt nog bättre än Dylan! Och det säger inte lite det! Belgiskorna utmärkte sig också lite mer än övriga tycker jag.

Mitt tips blir Frankrike mot Belgien i final. Och finalen vinner la France!



- Posted by Joachim PIMMEN Andersson using BlogPress from my iPhone
-joachim.andersson@coccinelle.nu