torsdag 6 maj 2010

Boule på Kantarellen

Ikväll har jag, pappa, Stefan och Joakim varit på ett område i Vetlanda som heter Kantarellen, där det anordnades en kvartersfest. Hvetlanda boule klubb hade fått en förfrågan om att vara med och visa lite och låta folket få prova på boule. Kallt och blåsigt var det, men det hindrade inte människorna från att ta sig ut ur sina varma lägenheter för att se vad som stod på ute på gården.

För det var inte bara boule som fanns i lekparken. Utan brandkåren kom även dit med sin stora, fina, röda brandbil och barnen fick prova på att släcka en eld med en skumsläckare, det hade satts upp en tipspromenad där fina priser utlovades och det bjöds på korv. Som om inte det var nog kom även ett gäng ungdomar som spelade och sjöng.



Vi markerade ut en bana och hade ett gäng klot med oss. Vi hann spela en runda innan alla barnen kom springandes och skrek: jag vill spela, jag vill spela och kaoset utbröt. Direkt samlades 10-15 ungar som skulle ha varsin kula att kasta. Alla sprang hit och dit och vi visste inte riktigt vad vi skulle göra. Tillslut lyckades det bli lite disciplinerat och de fick ställa sig i ett led och kasta en och en mot en lille och ett klot. Det flöt på hyfsat och jag skulle gissa på att det var kanske 25-30 ungar som prövade på.


När de sedan insåg att det hade tänts upp en eld av brandmännen sprang de dit för att se vad som pågick. Paus=Korv tänkte vi, men icke. Då kom mammorna och skulle testa, sedan alla tonårsflickor som fick testa att spela en match, där psykningarna tog fart och tävlingsinstinkten slog till. Vi leder! Vi leder! Alla rusar fram för att räkna poäng och konstatera att det svarta laget har 2 poäng. Alla slåss om att få en kula att spela med. Efter dem kom papporna för att testa och visa att även de kan. De hade tekniken, men kanske inte viljan. Sedan tog mitt tålamod mot kylan slut och jag började gå hemåt medan de andra fortsatte. Sammanlagt skulle jag gissa att 40-50 personer testade någon gång under två timmars perioden på Kantarellen. Vad som händer nu återstår att se.


1 kommentar:

  1. Snyggt!! =)
    Hoppas nu detta resulterar i många nya medlemmar till Hvetlanda boule klubb. Och gärna många nya juniorer eller yngre.. Det hade varit väldigt trevligt =)

    SvaraRadera