söndag 22 augusti 2010

Semifinaler

Semifinalerna i huvudtävlingen lottades imorse och det föll så att Tyskland ska möta Frankrike och Danmark ska möta Spanien.

Tyskland - Frankrike 0-13 ; 0-2, 0-6, 0-9, 0-13
Frankrike slaktade återigen Tyskland, som de även gjort med allt annat motstånd. Kan Spanien eller Danmark stoppa dem? Det tror inte jag...

Danmark - Spanien 13-11 ; 0-2, 1-2, 1-6, 3-6, 6-6, 8-6, 8-7, 8-9, 13-11
Danmark knyter ihop säcken med en femma i sista rundan. Enligt Lasses referat att de sköt och stannade på fyra skott i sista vändan, la in två och tog hem matchen. Starkt jobbat av Danmark!
Vi får hoppas på fortsatt bra spel från dem.


I finalen möts alltså;

Danmark - Frankrike 5-13 ;0-5, 0-8, 2-8, 5-8, 5-13

Det verkar vara ett lyckat koncept att ta in en fransman som coach för det har även Danmark gjort. Danmark tog ju ett silver i VM 2000, så de har varit framme i de större mästerskapen förr. Lasse Franck, som är på plats och ser spelet meddelar att han är imponerad av Svenssons skytte och att han hellre såg det danska spelet än det spanska i final. I år verkar de ha dragit fram som en ångvält och vem vet, räcker det hela vägen?

Jag har sagt det innan, men säger det igen. Frankrikes lag i år är riktigt bra! De har (som vanligt) med Angelique Papon, den enligt många största damspelaren i världen. Hon har dessutom vunnit de tre senaste VM-gulden i skytte och nu även EM-skyttet. De har även med ytterligare en "gammal räv", Marie-Christine Virebayre. Jag kan nästan tycka att hon är en bättre skytt än Angelique faktiskt och får ofta ta de viktiga kloten på mittpositionen. De andra två är väldigt duktiga U-23or som gick till final i franska mästerskapen i damdubbel i år (i var sitt lag).


Europamästarinnor 2010!!


Frankrike!!

De släppte 14 (!!!) poäng på 8 matcher. 1,75 poäng i snitt per match!! 3 matcher var Fannys! Frankrike ÄR värdiga mästarinnor. Något annat kan man inte påstå.


6 kommentarer:

  1. Okej.. Lottning i semi.. Lite coolt och otippat! Frankrike vinner
    Lätt!

    SvaraRadera
  2. Så Coolt!!!

    Jag håller tummarna för Danmark och För Tina som jag spelade en del med för många, många år sen i Danmark!

    Men tror nog att Danmark är minst en storlek för liten mot Frankrike!

    13-4 till Frankrike blir mitt tips! :)

    SvaraRadera
  3. Jag tror nog att Danmark får 6 poäng, men hoppas givetvis på mer!!

    SvaraRadera
  4. Ja hoppas Danmark vinner.. Men hoppas och vara realistisk är inte riktigt samma sak.. ;) hehe..

    Vi eee rööööööeeee, viiiii eeee viiiiidddddddhheeee.. Viii skaaaaaa sammmmmeeeeeennnnn, sidddddddeee om siddddddeeeee...

    DANMARK!!!!

    SvaraRadera
  5. Nä, Frankrike är i en klass för sig själv! :-)

    SvaraRadera
  6. Shit!!! Du e ju värsta Kim Larsen när du sjunger!!! :-))

    SvaraRadera