lördag 7 augusti 2010

Kärnan cup




I Kärnan cup i år kör dom Monrad 5 omgångar utan slutspel och på tid...

Oj, vilken tur vi inte anmälde oss för spel. Detta är, helt enligt mig, sämsta spel upplägg man kan ha i en tävling.. :-(

- Posted using BlogPress from my iPhone joachim.andersson@coccinelle.nu

37 kommentarer:

  1. Håller med! Och så kommer de flesta tävlingar se ut i framtiden tyvärr, om vi inte styr upp det på ngt sätt!

    /M Thorell

    SvaraRadera
  2. Inte många lag anm...åtminstonne på Online.Vet du hur många?Denna ligger jääättefel helgen direkt efter SM.No more boule för Aunte förutom serielir.Möjligen nån vett55:a framöver...boulens framtid,"tyvär".:-).

    SvaraRadera
  3. 24 lag.. Så antalet lag är okej. Men spelformen är inte att föredra! Jag kommer inte spela tävlingar med denna spelform. Inte en chans!

    SvaraRadera
  4. Själv gillar jag monrad...men inte den form där bästa möter sämsta hela tiden.Då är man ju väck efter en torsk.Hellre monrad på 3-5 (beroende på antal lag)lottade fighter...följt av semifinal mellan dom 4 bästa i monraden.Fighterna i monraden ska oxå gå på generös tid och med allerta domare.Då flyter det på bra.

    SvaraRadera
  5. Sant Ante. Man måste ha slutspel!! Det är ett måste!

    SvaraRadera
  6. Monrad på 3-5 lottade matcher? Då är det väl inte monrad!!
    Monrad e okey, men det måste va ett slutspel.

    Direktutslagning är det bästa, med flera olika slutspel. Och bra priser i alla slutspel är att föredra!!

    M Thorell

    SvaraRadera
  7. Jisses.3-5 fighter PER LAG beroende på antal lag.Säg 2 grupper med vardera 8 lag.4 fighter i varge...att lottas varge omgång.Inget möte 2 ggr mellan samma lag.Ok...kan bli att båda (tänkt) bästa lagen i en grupp möts...men,so wat...det är ju det som ni ickeseedarförespråkare tycker e ok.Lätt som en plätt att efter monradliret få ut dom 2 bästa i varge grupp till semifinaler.Kallar jag tufft OCH roligt,det.
    Ehh...det är ju ung så som NM i mitt ääälskade vett liras nu.5 fighter var i dag...och kvartsfinal i morgon.By the way...Kärnan (Simon,Jonny,Ledde) vann alla 5 i dagens MONRAD :-).Kvart f dom i morgon azzå.Tycker det verkar vara ett zitkul spelsystem.Mycket spel för ALLA lag.

    SvaraRadera
  8. Monrad går enbart ut på att möta lag på samma nivå (läs antal segrar) Inget medning att göra. Men jag kanske missuppfattar dig igen;)

    Härligt att JoP, Simon å Ledde går fullt, dom är riktigt grymma:) 5 monrad med slutspel funkar ju utmärkt!!

    M Thorell

    SvaraRadera
  9. Schweisisk (hur fan stavvas det) monrad går tydligen till på helt annat sätt...efter vad jag förstår.Ung som jag förklarade här ovan tycks det,oh som jag tycker verka funka bra.Se NM och dagens 5 lottade (verkar det ju som) möten.Länk på Oraklet el SBF.GOO KÄÄÄRNAN :-)

    SvaraRadera
  10. Hahaha...när jag skrev det sissta fick jag kodord PUCKO att rita in.Äla lowly azzå :-):-):-)

    SvaraRadera
  11. Okey, dom kör det. Frågan är om någon vet hur de spelas, brukar ju strula en del:) Hittade en förklaring på svenskboule.se skriven av Hasse Hagberg, den följer:
    Så här spelas NM vet +55:
    Alla spelar fem matcher enligt det sk schweiziska systemet (som liknar Monrad). I första matchen lottas alla mot varandra utan seedning. I andra matchen möts alla segrare och alla förlorare. I tredje matchen möts de med två segrar och de med en seger och de med två förluster. I fjärde matchen möts de med tre segrar och de med två segrar osv. I femte och sista matchen möts alltså de med fyra segrar osv.

    Men efter att kollat lite snabbt på resultatsidan från NM känns det inte riktigt som dom följer de upplägget!

    M Thorell

    SvaraRadera
  12. Nää.Def inte.Jag har ju följt det hela dagen...och här verkar dom möta varandra hulller o buller.Men som sagt...helt ok för mig.Man måste ju vinna ändå.Fördelen med detta system är väll eg att man inte är heelt körd vid en torsk.Ja,tillåmed 2 torskar verkar kunna gå (i detta fall med 28 lag) om man har tur med resultaten.Men huvudsaken f mig är att man kan reparera en förlust.Hursom...alla får lira mycket (är ju ny turnering f dom utslagna i morgon)...och det verkar gå snabbt å smidigt.Tycker det verkar vara ett toppensystem jag.

    SvaraRadera
  13. Japp, verkar skötas galant:)

    Men man kan undra varför det kallas liknas monrad, kanske någon som vet?

    M Thorell

    SvaraRadera
  14. Kanse för att det ÄR likt monrad.

    SvaraRadera
  15. På vilket sätt?

    M Thorell

    SvaraRadera
  16. Detta är det sämsta upplägg man kan ha. Det kommer att ta död på öppen klass...sista spiken...

    mvh walle

    SvaraRadera
  17. Mattias FÖR FAN...5 skrambl (lottade) fighter/lag i en samling lag (i detta fall 28) ÄR väll monrad,eller???.Fråga inte MIG mer nu...för DU hajjar inte ändå :-).
    Att DET sen följs av kvartsfinal dagen efter är väll nån slags utveckling (därav likheten) av denna monrad???Zkitbra utveckling förexten.Föredrar det 100 ggr mer än pool/grupp-lir.
    Håller med Walle och Jocke..givetvis förutsätter det att 4/8 lag sen går till semi/kvart för att det ska bli lyckat.Och i Norge har dom ju utvecklat det ÄNU mer...i å med att dom utslagna lagen i morgon (i dag) spelar en sidotävling om priser jämte dom 8 som lirar finalspelet i NM.Sidotävlingen gör uppehåll när NM-finalen går.Perfekt upplägg (som jag just NU ser det)där ALLA lag får spela myket.

    SvaraRadera
  18. Nej Ante, det är inte de ju.
    Läs och lär, tävlinsbestämmelserna:
    Monrad är en spelform där ett förutbestämt antal omgångar spelas för att antingen utse segraren i tävlingen eller som utslagningsomgång för vidare cupspel.
    Första omgången lottas helt fritt, med undantag för lag från samma förening som inte bör mötas i första omgången och att eventuellt seedade lag ej möts.
    Efter varje slutförd omgång rangordnas lagen efter resultat (antal poäng, total klotskillnad, rangordningen från omgången innan) och placeras i en "tabell". I nästa omgång möts lag1 och lag 2, lag 3 och lag 4, lag 5 och lag 6 osv., dock bör man undvika möten mellan lag som redan spelat mot varandra. Om det är ett ojämnt antal lag, så vinner det sist placerade laget på WO i den aktuella omgången. (Seger på WO bör räknas som en seger med 13 - 7.)
    När den slutliga tabellen sammanställs, bör man rangordna lagen efter;
    1. antal vunna matcher,
    2. klotdifferens,

    Hajjar du? ;)

    M Thorell

    SvaraRadera
  19. Jisses...mitt förmodade om din IQ-befrielse bara höjs,pöjk.Ehh...det du förklarar här ovan (vilket jag redan vet förexten) ÄR ju prexis det dom utför på NM FÖÖÖRSTA DAGEN...med lite modifikation.Därav LIKT monrad...upprepar LIIIKT monrad,ärthjärna.Här har ju teåme HH rätt,vilket säger det mesta om ditt tänk :-):-).Inte undra på att man strukit dig fr FB
    :-).Ähh...allvar...lämna Jocke i fred nu.Tror inte han tyck de e så j....a kul med ditt å mitt tjaffs här,mupp.

    SvaraRadera
  20. Jobbigt å inse att man är ute å seglar va? Men visst, vi lägger även detta åt handlingarna:)

    Mattias

    SvaraRadera
  21. Haha.. Skriv ni på..

    Det finns ett spelsätt som heter Monrad. Dom som säger sig använda spelsättet Monrad med har förlottat är ju inte Monrad. Men något liknande.

    Har man inte slutspel efter en möjlig monrad kan man lika bra skita i att ha tävlingen. Det blir för mycket slump om placeringarna.
    Jag kommer aldrig spela en tävling mmed endast Monrad!

    SvaraRadera
  22. Haha...såg du den,Mattias (som inte verkar fatta ett dugg)...LIKNANDE monrad.:-):-).
    Håller med,Pimmen...nya systemet SOM LIIKNAR MONRAD (den da,Mattias) med slutspel verkar vara ett bra system.Men kan man (som bl a BonBon,s Skövdeträff) hitta på nya klasser hit å dit så går det säkert att skapa nya å fler spelsätt oxå...allt för att förvirra å skrämma iväg spelare fr boulen.BonBons Skövdeträff kan fetglömma mig (vilket dom säkert e glada för) med sin V60 klass...lixom alla andra som fejkar klasser hit å dit.

    SvaraRadera
  23. Haha.. Du e söt, Ante.

    /Mattias

    SvaraRadera
  24. Yep.Knowe...OCH smart.Jobbigt jag har det :-)

    SvaraRadera
  25. Lite kan ja hålla med dig Ante med åldern. V60 är ju ingen riktig klass.
    Jag har aldrig hört att man haft en juniorklass med 16 års gräns tex.
    Nu är det ju tillåtet att göra så. Men hur bra är det ur andra perspektiv?

    SvaraRadera
  26. Haha.. Ante gillar bara personer som tycker som honom. Spännande liv:)

    V60 tävlingar 2010: 35st
    Så spelades veteranboule för 8 år sedan!

    Riktig klass?

    Eller menar du officiell?

    SvaraRadera
  27. Hehe...du gör bara bort dig mer & mer,M.Me like :-).

    SvaraRadera
  28. Hur många tävlingar det är i en icke officiell klass spelar ju ingen roll. 35 stycken är enligt mig 35 för många!
    Hur många V55 och V65 finns det då? Ett par hundra eller?

    Där håller jag med Ante faktiskt.
    Det ÄR tillåtet att arrangera tävlingsklasser på de viset. Men det är ju inget att föredra eller förespråka. Varför annars ha officiella klass indelningar om dom sedan skall vara fria?

    Nä, här ska nog jag samtala med Pontus... ;-)

    SvaraRadera
  29. Spelar det ingen roll???

    70 i V65 å 120 i V55!

    SvaraRadera
  30. Que??Är det för att dom är så många som du jagar dom med din 60+klass,Mattias???.Faen...skippa vett helt vetja...så får ni in myyycket prispengar te dom få utvalda som stooollt kan vinna dom.Äla mupp.

    SvaraRadera
  31. De finns bara ett lag som vinner i Vett också ju Ante!!! Simon och Jonny tar ju rubbet!!! Haha... Antingen dom, eller vi!! ;-) hihi

    SvaraRadera
  32. Hehe.Säger ju att undantag finns...men dom är få :-).

    SvaraRadera
  33. Haha.. Visst är det så, Ante. Ja jagar prispengar till alla tävlingar ja vinner. Vore riktigt bra, kan ju till å med sluta jobba kanske?

    Tänk efter, vi vill ha en idrott som syns i media. Det existerar inte idag, å tyvärr är media inte ett skit intresserade av V55. Men däremot en 55åring i öppen!

    Nä, dela upp oss i kunskap, inte ålder!!

    SvaraRadera
  34. Media e,nte ett skit intreserade av vett-idrott vat so ewer.Ser vi ut att bry oss?

    SvaraRadera