måndag 4 november 2013

En fråga

Vad är en "vinnarskalle" för dig?
Beskriv gärna vad du anser vara en vinnarskalle..





9 kommentarer:

  1. Bra fråga, men alldeles för generell. Det är så stor skillnad på vinnarskalle individuellt eller i lag. /Po

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sant. Men för att få ihop ett lag behövs individer som bidrar med olika komponenter till laget. Där ibland kanske en vinnarskalle :-)

      Radera
  2. Jag anser mig själv vara en riktig vinnarskalle.
    Jag tänker igenom allt innan tävling. Vad ska jag äta? Hur ska jag äta? När ska jag äta? Jag kollar väderleken. Finns det möjlighet så åker jag till banorna dagen innan och tittar, och helst spelar några klot. Jag har gått igenom ett STORT antal klotset, för att hitta rätt både vad det gäller storlek, vikt, mönstring och material. Nu har jag hittat rätt.
    Som vinnarskalle så har jag två likadana klotset, både 74mm och 75 mm, och väljer de klot som passar bäst den dagen. Har jag möjlighet så kollar jag gärna på kommande motståndare för att hitta styrkor och svagheter.

    När jag kollar på "I huvudet på Gunde Svan" så känner jag igen mig i det som alla stora vinnarskallar gör, nämligen lämna så lite som möjligt till slumpen. Man fokuserar totalt på uppgiften. Det är alldeles för lite vinnarskallar inom boulen i Sverige.

    Dom flesta verkar ha som motto att det viktigaste är att det ska vara kul. "Det är inte så viktigt att vinna. Huvudsaken är att vi har roligt!"

    Inte undra på att Sverige står sig så dåligt i utländsk konkurrens. I Sverige är boule ingen sport, det är en lek. En lek som några få tar på stort allvar. En av dom är jag.

    SvaraRadera
  3. gör allt för att vinna och e man framgångsrik vinnarskalle vinner man oftast :)

    /tobias

    SvaraRadera
  4. Vinnarskallar har vi inte gott om i Sverige. Att verkligen ge allt räcker inte för mig för att kallas "vinnarskalle". Men måste även vinna mestadels av dessa tuffa matcher. Vi har två på modern tid som jag tycker klarat vända matcher för seger och dessutom mot internationellt motstånd. Jonas Jacobsen är såklart den ena och du den andra. Ni är båda "vinnarskallar" och ledare som driver era lag när det så behövs och dessutom vinner matcher och turneringar. Dessutom har jag sett dig på sista tiden och du börjar komma igång igen på allvar. Förstår inte förför du inte spelade i Rom. Du är den "vinnarskallen" och ledaren landslaget behöver.

    För mig är du och Jonas förklaringen på "vinnarskallar".

    Lasse

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar! Tycker själv att jag är en vinnarskalle! Men hur kännetecknar man en vinnarskalle och vad betyder innebörden för er andra?

      Radera
  5. Att ha vinnarskalle innebär att inse att de flesta av våra problem är mentala, det vill säga att de oftast sitter i huvudet.
    Du kan i högre grad än vad du tror påverka ditt liv och din framtid. Det är upplevelsen av livet som är livet. Vinnarskalle och mental styrka kommer inifrån och det är en träningsbar färdighet.

    SvaraRadera
  6. En vinnarskalle driver på sina medspelare på rätt sätt.Jag själv t.ex är def INGEN vinnarskalle...men när jag får lira med en sån kille/tjej...så driver denne på mig te ett bättre spel och att vilja vinna.Bästa vinnarskalle jag lirat med (en gång) är f d FK Anders Larsson.Har sett honom ett flertal ggr driva på sina medspelare med tok-peppning.Bl a när han lirade final i Tripp-DM med Towe å en f d annan landslagstjej (hon den lille med långt mörkt hår).Där låg dom under med 11-3...när AL varvade upp ÄN mer och egenhändigt såg till så att tjejerna höjde sig från mediokert spelte topp-dito.
    Så...AL får bli MIN förebild på en vinnarskalle.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anders är helt klart en vinnarskalle. Framför allt under 90-talet då han var riktigt duktig! Det syns ju oftast på honom att han vägrar förlora! En grym egenskap tycker jag :-)

      Radera