torsdag 23 december 2010

2011 års första Nationella tävling är FYRLINGEN.


Fyrlingen är en trevlig tävling med ett roligt spelupplägg där varje möte är i bäst av 3 matcher. 1 trippel och 2 dubblar. Förra året var jag inte med. Men har varit med samtliga andra gånger. Och nått final de två senaste. finalförlust mot Sibirien båda gångerna. 
Jag hade nog inga planer på att spela Fyrlingen i år heller faktiskt. Men planeringen ändrades och Fyrlingen flyttades eftersom 24-Timmars har lagt ner. 
Men innan det frågade Niklas Carlén och Alex Norin mig om vi (Jag och Jess) kunde tänka oss att spela med dom i Fyrlingen. Och vad svarar man boulens framtid på en sådan fråga? Självklart blev svaret med en viss reservation. Just vid samma stund funderade både jag och Jessica på att lämna boulen. Men det har blåst nytt liv i boulelusten igen!

Laget är alltså: Niklas Carlén, Alex Norin, Jessica Johansson och Joachim Andersson LID/CPC





Lottning och seedning har kommut ut. Och själva seedningen ser ut som följande. Se nedan.

Seedning Fyrlingen 2011


Seedning











Grupp
1NiklasCarlénLIDJoachimAnderssonCPCJessicaJohanssonCPCAlexanderNorinLID1
2PatrikAnderssonHPKJimmyLöfHPKThomasWiedeHPKJohanKarlssonBKS5
3AlbinPlantinSCPFilipGoldéusSCPAndersLarssonLIDJensTerestchenkoSCP6
4JesperSkultBRORobinJohanssonSCPAndersCsapóSKTMattiasAnestenSKT7
5HenrikHugossonLIDRogerSöderLIDKristianEjvegård EklundNOBAndreasBengtssonLID9
6MarcusEnbomMARRobertBeijmoSCPMånsDanielBSJNiklasMarklundSIT10
7BennyBel-LafkihNorgeOleHågensenNorgeRobertPettersenNorgeLarsBruuNorge11
8JonnyPatronKÄRSimonCohenKÄRJonasJacobsenKÄRFreddieTapperNOB12
Fyrlingen ingår inte i Bouletouren 2011. Vilket kanske är synd. En bra tävling tidigt på året. 24-Timmars som spelades under samma tid förra året ingick inte heller i Bouletouren 2010. Enda anledningen som jag ser till att Fyrlingen inte ingår i Bouletouren är att tävlingen inte är en ren trippel tävling. Precis som 24-Timmars spelas det fler dubblar än tripplar i tävlingen. De tävlingar som ingår i Bouletouren är alla rena trippeltävlingar. 
Det råder säkert blandade känslor ang touren. 
Speciellt för tävlingen i år är att det regerande laget inte försvarar sin titel. Det har inte hänt tidigare i Fyrlingen. Björn Johansson och Björn Ivarsson väljer att inte spela denna i år. 
Freddie Tapper och Jonas Jacobsen gör "comeback". Inte spelmässigt. Men tävlingsmässigt i Sverige kan man nog kalla det en liten comeback. Det är bra. Det kommer gynna boulen! Bara att hoppas de väljer att spela mer än just Fyrlingen under året. 

Annars, så ses vi i Borås i januari.  


Lottning och seedning: Club boule la Pomme de Pin

9 kommentarer:

  1. Mina tummar för lag Henri.Men där kan det gå hursom...eftersom dom lirar med yrvädret Pablo :-).Tror det står mellan dom,er,JJ med SIT och Harkos lag som möjliga "överaskningar".
    Hursom...big luck från kobben.Och GoZ JuL te dig,din tomte :-).

    SvaraRadera
  2. Haha.. GOD JUL önskar 38 & 39 dig också Ant.. :)

    Där är en del riktigt bra lag med i Fyrlingen. Och banorna är lätt spelade. Så många kommer bli bra. Ditt lag (Henri) är ju riktigt bra på såna banor. Så visst, de kan gå bra. SIT tycker jag har 2 bra lag med. Harko ska man inte räkna bort. Men jag vet inte vem han spelar med.
    Sibiriens lag är inte dåliga heller.

    Men ännu en stortävling där Björnarna inte är med.. :/

    /Pimmen
    (kan inte logga in av någon konstig anledning)

    SvaraRadera
  3. Vi vinner, så klart.
    Kan ju då meddela att ivarsson har lagt kloten på hyllan, tyvärr.

    SvaraRadera
  4. Okej, tråkigt att Ivarsson lägger av.
    Men dom har alltid tävlat relativt lite. De har aldrig spelat Örestad, 24-Timmars har dom väl besökt en gång tror jag... Varberg har de besökt de tre senaste åren bara. Ja, listan kan göras hyfsat lång faktiskt..
    Men hur vet du att Ivarsson lägger av? :O

    SvaraRadera
  5. Står om det i nya bouletidningen.
    GOD JUL PÅ ER ALLA TOMTAR ;-)

    SvaraRadera
  6. Faen va alla reffar te nya BT.Kobben e mooobbad...:-).
    Ivar la väll ner redan för ngra år sen egentligen.Har man kollat på honom i Serien mm under året så inser man att han faxtiskt inte VAR det starka kortet i Sibirien...men såg oxå att han ändå tillhör de bästa.Kallas för att ha det i blodet ;-).Hursom...trisst för boulen när sånna killar som BI,JJ,Tapper å t.ex Nickls M inte vill/har intresse av att sattsa.Mig säger det bara att Boule är mer lek än allvar...och det kan ju vara ok.E som de e.Mozz.

    SvaraRadera
  7. Ja, man får inte glömma att det är ett fritt val att satsa på boule eller inte. Bara för att man råkar vara duktig så är man ju inte tvungen att tex vara med i landslaget.
    Nej, Albin är herre på täppan i Sibirien!! Synd att alla inte hängt med i utvecklingen och sett detta. Men han har ju bara haft positionen i 2 år snart....

    SvaraRadera
  8. Förutom att Ivarsson är/var en jävligt duktig boulespelare är/var han en stor profil på banan. Sibirien fyller ju på bra ändå, så för deras skull kan det knappast vara någon fara. Men för boulesverige är det ett minus tycker jag.

    Kul med uppsnack om Fyrlingen, jag blir varm om hjärtat!

    Mvh Herman

    SvaraRadera
  9. Visst kommer Ivarsson vara saknad. Han är en grym lirare i Sverige!
    Jag hann bara aldrig spela med denna killen! Jo visst, i landslaget har jag spelat allt med honom. Men aldrig en "vanlig" tävling.. Tråkigt, då vi pratat om det i massa år.

    Att fylla på med lirare som Ivarsson, är dock inte så lätt..

    SvaraRadera