fredag 14 oktober 2011

Dam VM


Dam VM i Turkiet närmar sig med stormsteg. På måndag drar det igång  med dunder och brak. Förra året vann Thong Thamakord, Ph. Wongchevej, Suphannee Wongsut, Sansithon Jaichun, från Thailand. Som i finalen slog Angélique Papon, Ranya Kouadri, Ludivine D.Isidoro, M.Christine Virebayre, Frankrike. Bronsplatserna tog Spanien och Vietnam hand om. Frankrike har bytt ut en spelare till årets VM. Anna Maillard spelar istället för Ranya Kouadri.
Sverige tillhör den yttersta eliten i Världen. Och har tagit många medaljer under åren. De absolut främsta länderna är ju Thailand och Spanien, som brukar stå som slutsegrare. Och Sveriges lag piskade det Spanska laget tidigare i år i Luxemburg. 


Jessica Johansson, Matilda Boström, Tove Orrbeck och Jenny Hamberg försvarar Sveriges färger denna gången. Coach: Markel Sjöström. Och det är helt rätt! Absolut det bästa laget Sverige kunde skicka. Och stämmer det för tjejerna kan det gå hela vägen! 
Jag blir inte förvånad om de svenska tjejerna möter Spanien i semifinalen. Och att Thailand och Frankrike gör upp om den andra finalplatsen i mitten på nästa vecka. Det finns liksom ett litet glapp från dessa fyra länderna ner till övriga :) Lycka till tjejer! Jag vet att ni kan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar