lördag 12 juni 2010

Seriespel

Efter första dagen... :)


- Posted using BlogPress from my iPhone joachim.andersson@coccinelle.nu

torsdag 10 juni 2010

Tappra soldater

Idag när jag kom ner till träningen på Tjustkulle möttes jag av en ganska trevlig syn. Tullen hade fullt upp med att visa tre unga flickor om hur man ska kasta och så vidare. Sara, Hanna och Therese hade tappert nog tagit sig ner till oss i regnet och det var de som lämnade banorna sist!! Deras fjärde musketör Elin kunde inte följa med denna gången. Jag passade på att ställa dem några frågor:

Hur gamla är ni?
- 11 år! Svarar de i kör.

Vad var det som gjorde att ni ville komma hit?
-Det var kul igår när vi var med klassen, säger Hanna med blicken ner i marken och sparkar lite i gruset. Var det så för er också?, frågade jag Therese och Sara. "Mm, det var kul. Det var flera i klassen som tyckte det var kul."

Håller ni på med något annat? Fotboll, handboll eller liknande?
-Alla tre svarar samtidigt, så jag har lite svårt att höra dem, men efter lite om och men kommer jag fram till att Hanna håller på med innebandy, fotboll och gymnastik. "Jag håller på med fotboll", fyller Sara i. "Och jag håller på med gymnastik", avslutar Therese.

Vill ni komma tillbaka?
-Mm, det ska vi, svarar Therese och Sara. Hanna säger: Vi kommer på tisdag!



Jag stod och tittade fram under mitt paraply medan Sara och Hanna som spelade ihop med min far gjorde sitt bästa för att slå sin kompis Therese som hade Tullen med sig. Therese hade nog missuppfattat psykningsmetoden när hon skrek CARREAU när pappa skulle skjuta för match. Sedan bytte hon ut det mot att skrika BU istället lite då och då. Sara var nyfiken och frågade flera gånger hur hon skulle göra för att komma in på poäng exempelvis, vilket hon lyckades med bra för det mesta. Någon gång då och då såg man kloten komma i luften samtidigt som hon utbrister: Oj då! Hanna var även hon med och fick till några riktigt fina lägg på lillen. Det blev en tight match som slutade 13-12 till Tullens och Therese favör.

På tisdag, sa de att de skulle komma. Vi får väl hoppas att även Elin kommer med då.

onsdag 9 juni 2010

Boulevisning

Idag var jag nere en stund och skulle hjälpa pappa och Tullen som visade en skolklass lite om boule. Jag fick spela en runda mot Tullen medan pappa förklarade reglerna. Sedan var jag med ett gäng och visade dem hur de skulle göra. Det var ett gäng flickor som sa att de skulle komma på träningen, så då återstår det ju att se om de dyker upp eller inte.






Sedan kommer bilden från vecka 2 i det pågående bygget av den nya boulebanan.

tisdag 8 juni 2010

KLOT.. Har storleken betydelse?

Hur stor betydelse har klotets storlek i förhållande till prestationen vi utför?
Har storleken betydelse över huvudtaget?


Eller är det vikten som har störst betydelse i vårt utförande och prestationer?
Eller, vikten kanske inte betyder någonting alls?


Storleken har stor betydelse! Rätt storlek på klot i proportion till sin hand har störst betydelse i valet av klot! För stort klot och vi tappar ut klotet utan att få bakskruv på klotet. Och för litet klot, och det fastnar i handen. Lämnar handen lite för sent..

Vikten då? Ja, Ju tyngre klot man har, ju tröttare blir man efter en längre tid av spel. Precisionen blir då sämre. Men ju lättare klot man har, ju lättare studsar klotet, på underlaget som på andra klot när man försöker skjuta. Där får man liksom "mötas på halva vägen".

Räfflor då? Eller mönster, som vissa säger.. Ja, De har minst påverkan i prestationen. De finns mest för utseendets skull. Men väljer man räfflor/mönster som täcker hela ytan kan de ha större betydelse så väl i greppet som på underlaget.

Rostfria klot eller inte? Detta är helt personligt. Vill man ha lite bättre/strävare grepp i klotet väljer man icke rostfria klot. Men då kommer kloten bli lite mörkare och kanske även rosta om man inte putsar av dom efter användning. Rostfria klot kräver ingen behandling, men kan bli lite glattare i handen.

Mjuka klot eller hårda klot? Ja, ett gammalt försäljningsknep har alltid varit. -Mjuka klot stannar bättre på skotten och hårda klot har man när man lägger.. Delvis är detta rätt. Men..
Hårda klot blir glattare på ytan. Vilket gör att klotet studsar mindre vid skott på mjuka banor och planar ut med marken. Vilket gör att man träffar mer även vid skott när man blir lite kort. Ett mjukt klot kan studsa eftersom det är lite strävar i ytan och "gräver"/stannar upp mer vid nedslaget och studsar över. Alltså passar mjuka klot bättre till läggare som behärskar skruva kloten mycket.
Vid skott "stannar man"oftare på klotet man skjuter på, om klotet man skjutit med är tyngre än det som ligger på banan. Energin från de klot skjuter med är större och överförs till det andra som då sticker iväg.
Rostfria klot är oftast rent stål klot, som härdas till rätt hårdhet. Medan icke rostfria klot är en blandning av kol och stål. Så kallat Carbon stål. Det finns andra blandningar av metaller i klot. Men dessa är de vanligaste.

söndag 6 juni 2010

Wow!

Mamma vinner dam trippel, pappa veteran 65 och jag öppen!! Stolt över mamma och pappa! :)








- Posted using BlogPress from my iPhone joachim.andersson@coccinelle.nu

DM dam trippel

Kolla Lisas bränna i ansiktet :)




12-9 nu! För helvete! Avsluta detta nu... Nu har ni varit så nära i flera rundor...
12-8 kom igen nu CPC!! en poäng till nu!
12-7
12-6 till Coccinelle mot Åstorp! :)

Hela vägen nu!


- Posted using BlogPress from my iPhone joachim.andersson@coccinelle.nu

DM trippel öppen

Tjoho! :)




Ännu ett DM guld till samlingen. 13-9 blev final resultatet mot Ronneby, Roger, Anders och Bosse..

Pappa vann idag! Jag vann idag. Och mamma spelar final i Dam trippeln... Family day!! :)

- Posted using BlogPress from my iPhone joachim.andersson@coccinelle.nu

DM trippel V65

Min pappa vann V65 trippel i dag!


STORT GRATTIS!!!

- Posted using BlogPress from my iPhone joachim.andersson@coccinelle.nu