söndag 22 februari 2015

Treklövern, Växjö

Segrarna i Treklövern 2015
Simon Åkesson, Joachim Andersson, Anders Rubin
Jag, Simon Åkesson och Anders Rubin segrade i Treklövern, Växjö 2014. I år tänkte vi göra om den bedriften. Vi ger oss iväg 7:00 på morgon från Malmö. Som vanligt är Malmö snöfritt och så förblir resan tills vi lämnar Skåne. Då börjar det dessutom regna snöblandat och vägbanan är både täckt i vatten som snö. Det tar lite längre tid än väntat att ta oss till Växjö denna gången. Vi kommer 10 minuter försent och kastar oss in i första matchen. 5 matchers monrad på tid var spelupplägget för dagen. Inget jag förespråkar då jag personligen tycker slutspel är ett måste. Vi lyckades efter många om och men vinna med 12-7 efter en märklig match vi lika gärna kunnat förlora.
I andra matchen var spelet något bättre och efter vi fått äta något vann vi en ganska snabb match med 13-1. Tredjematchen skulle visa sig vara vår absolut bästa match för dagen. 13-5 efter att vi alla tre haglade in carreauer från mitten av matchen till segern var fullbordad. I en runda skjuter vi 5 carreauer och Anders avslutande skott var precis bakom för sexan. 4 poäng blev det ändå den rundan. I fjärde matchen var vårt läggspel nästan fläckfritt. Jag, som spelade på mitten gör inte mycket i denna matchen förutom en inspelning som gav de slutliga poängen för segern. Men Anders pumpade in lägg!
I sista matchen, som inte var på tid, gick Anders på vatten. Jag var helt väck och Simon får godkänt.. Matchen slutar till sist 13-2 tror jag. Och jag gör två klot i denna matchen. Jag flyttar lillen för 4 poäng då motståndarna hade 4 poäng på plats. Och jag träffar sista skottet för segern i matchen.

Anders Rubin var helt klart vår bästa spelare. Han var bättre än både mig och Simon tillsammans. Simon började dagen med att i stort sätt bara skjuta egna klot. Men efter att vi hotat honom med att han skulle få springa (utvändigt) runt boulehallen om han dubbelbommade så blev hans skytte bättre. Vi hade riktigt kul från början till slut även om spelet svajade en del.

Tack för en grymt rolig tävling vänner!