söndag 13 mars 2022

Svenska cupen 2022

Mitt tips innan tävlingen: 
Kvartsfinal:
Boulero - POM de Pin
Sörbyängen - BK Kärnan
Rabeluob - Lindome BK
AIK - Coccinelle PC 

Semifinal:
Boulero - BK Kärnan
Lindome BK - Coccinelle PC

Final:
Boulero - Coccinelle PC 

Segrare: Boulero

Skapligt tips. Rabeluob tycker jag överraskade och slog Lindome BK i kvartsfinalen. Men vann fullt rättvist. Då var dessutom Andy Strandberg inte på plats! 
För mig var Boulero största favoriterna till guldet 2022. Stor bredd och många duktiga spelare. Vill dom, kan dom ha en jämnbra trupp på säkert 12 personer. Det är få förunnat! Jag trodde dessutom att det skulle bli den jämnaste cupen någonsin. Och jag tror nog det var det ändå. Många möten avgjordes i sista trippelmatcherna och det är ju roligast och mest spännande. Boulero, vilken resa dom gör! Först slår dom ut TED (regerande mästarna) och Sibirien i kvalet. I finalen slår dom först Pomme de Pin för att sedan slå ut BK Kärnan. Många tuffa motståndare på vägen. 


Svenska cupen final: Boulero vs coccinelle PC



För oss handlade motivationen om typ allt. Träningen har varit en bristvara sista åren. Mycket pga pandemin och bristen på att ha något att se fram emot. Vi vet att vi är ett riktigt bra lag. Massor av rutin av denna typen av tävlingar och många spelare som är väldigt duktiga. Men just den bristfälliga träningen gör ändå att man blir lite osäker och det kan fälla avgörandet i kasten man gör som man normalt bara utfört utan några större problem. Detta var något vi kämpade mot och man hade en del kast man i efterhand kan ställa sig frågan varför man gjorde. 
Men motivationen var på topp! Alla gick in i varje match med 100% fokus och det var vår framgångsfart denna gång tror jag. Vi lämnade inte mycket åt slumpen. Och spelade fullt ut på våra styrkor. Vår lägsta nivå är fortfarande väldigt hög även om den blivit något lägre. Rutinen av att göra rätt saker i rätt lägen har nog stor del i framgången också. Dock ska man tillägga att vi vinner de flesta jämna matcherna. Och vi vinner sällan matcherna stort. Väldigt många jämna matcher där vi tillslut drar de längsta strået. Vilket är skönt såklart. 

Vår coach Jessica Johansson briljerade med uttagningarna av lagen. Främst i singlarna som ändå har en enorm betydelse. Där vi blandade spelarna mellan vilka motståndare vi möjligen skulle tänkas få. 

Under finalhelgen vinner vi 14 singlar och förlorar 4. Vi vinner 7 dubblar och förlorar 1. Vi behöver inte spela en enda trippel. 

Under kvalhelgen vinner vi 5 singlar och förlorar 7. Vi vinner 5 dubblar och förlorar 0. Vi vinner 2 tripplar och förlorar 0.

Det trodde jag verkligen inte innan tävlingen började. Men vi forca fram även om spelet inte var fricktionsfritt. Men med hög motivation och revanschlust kommer man långt. Men visst var spelet bra ibland. Stundtals riktigt jävla bra! Men framför allt kämpade vi till sista kulan i matchen var spelad. Oavsett om om det var vid en seger eller en förlust.

Kvartsfinalen mot AIK slutade 17-4
Semifinalen mot Rabeluob slutade 16-2
Finalen mot Boulero slutade 16-5


Joachim Andersson, Rickard Nilsson, Thomas Wiede, Roger Söder
Jessica Johansson, Poppe Fridh, Marie Nordh
Magnus Wedel



Jag blev riktigt glad att vi segrade! Och handen på hjärtat. Det var länge sedan. Så extremt stolt över klubben som alltid kämpar som ett kollektiv. Laget kommer alltid i första hand!


Tack hela Coccinelle PC! 
Fan va ni är bäst! Klubbens 15:de svenska cupen titel!! 8 dam och 7 öppen. Bäst! Nu väntar vår sjunde Europacup resa till hösten. Äntligen något att se fram emot!