måndag 5 januari 2015

Fyrlingen

Saverio och Diego, segrarna i dubbeln.
Årets tävling började med en Propaganda dubbel under fredagskvällen. Medspelaren var Kristian Eklund och spelet var helt okej. För våran del tog det stop mot Kees Koogje och Martin Bakker från Holland. I matchen innan mötte vi Jessica Johansson och Anders Larsson där spelet var väldigt bra!
Vinnarna av dubbelturneringen var Diego Rizzi och Saverio Amormino från Taggese, Italien.

I huvudturneringen var vi seedade 2:a efter fjolårets segrare från Sibirien/Coccinelle. Laget för i år var just Italienarna och Kristian Eklund. I första matchen fick vi möta ett lag från arrangörsklubben La Pomme de Pin. Vi, (Jag, Diego och Saverio) vann trippeln efter bra spel. Och i dubblarna ställde vi upp oss med lag 1: Krille och Diego. Lag 2: Jag och Saverio. Resultatet blev 3-0 i matcher.
Sen följdes en 3 timmar lång väntan innan vi ställdes mot ett lag från Norge. I trippeln valde vi att spela med Diego, Saverio och Krille som segrade efter bra spel. I dubblarna körde vi denna gången Italienarna i lag ett och Jag/Krille som lag två. Båda matcherna var lite sega men vi gick segrade ur striden då Diego och Saverio tog 13 poäng före oss. Klara för morgondagens 8:del.

Joachim, Diego, Saverio och Kristian
I 8:delen ställdes vi mot Thomas Johansson, Anders Rubin, Lasse "Hulken" och Mia Svensson. Jag, Diego och Kristian mötte Anders, Thomas och Hulken. Vi kom in i spelet väldigt bra från början och spelade stabilt rakt igenom vilket resulterade i en seger. I dubblarna spelade vi nu med Krille och Diego och jag ihop med Saverio. Nu avslutade Diego och Krille sin match ganska snabbt och vi bröt våran match. 2-0.

Kvartsfinalen mot Danmark i form av Morten Junge, Daniel Presutti, Per Olsen (trippeln) och Christian Nielsen. En bra match rakt igenom som till slut vi segrar. Vi spelade med mig, Diego och Saverio. I dubblarna ångade vi på riktigt bra och och spelade med Diego/Krille och jag/Saverio. 2-0 blev slutresultatet av mötet.

Semifinalen skulle nu spelas mot Coccinelle PC med Daniel Eriksson, Simon Åkesson, Anders Larsson och Tobias Svensson. I trippeln spelade Krille, Diego och Saverio väldigt stabilt och tog en säker seger. I dubblarna mötte jag och Saverio Daniel och Simon. Saverio hade nog stelnat till lite för han var inte så lyckosam i spelet i denna matchen. Simon och Daniel hade en stor ledning fast vi började få igång lite spel tillslut. Men i samma skede gör Krille och Diego slut på matchen mot Anders och Tobias. 2-0.

I finalen skulle vi nu få möta fjolårs mästarna från Sibirien/Coccinelle i form av Albin Plantin, Anders Csapo, Björn "Folke" Johansson och Rickard Nilsson. Trippeln formerades med mig, Diego och Krille som skulle ta sig an Folke, Csapo och Rille som vi segrade efter riktigt bra spel med 13-3.
Krille och Diego hade spelat bra ihop i dubblarna lika så jag och Saverio så så blev vår uppställning även i finalen. Här tappade Diego och Krille 1 poäng mot Folke och Albin. Samtidigt hade vi 7-0 i våran match som bröts mot Rickard och Anders.

Överst: Rickard, Anders, Albin och Folke
Segrarna 2015: Kristian, Diego, Saverio och Joachim

Första segern för min del i Fyrlingen efter att ha förlorat 4 finaler tidigare mot bla Albin Plantin alla gångerna om jag minns rätt. Väldigt skönt att äntligen få vinna denna Nationella tävling. Diego Rizzi, vad säger man? En av världens absolut bästa spelare! Tack La Pomme de Pin med Herman i spetsen för ett kanon arrangemang ytterligare en gång! Vi kommer och försvarar titeln 2016!


Bilder: Joachim Andersson och Biggan