lördag 18 december 2021

Årets lista 2021

 Ännu ett pandemi år bakom sig. Tråkigt avseende pétanque. Men personligen har detta ändå varit okej. Jag/vi har fått ut så mycket av tiden med vår dotter. Så något roligt har mer eller mindre bytts mot något annat roligt. Men visst saknar jag de stora tävlingarna och dom stentuffa matcherna. Jag har börjat träna på riktigt igen och hoppas att de mesta ska bli normalt igen under 2022. Just nu känns det kanske inte så när smittspridningen ökat igen och hotar bland annat Fyrlingen I början av januari. Men vi får se vad som händer framöver.. 







Min årets-lista:

Årets öppna spelare: William Silfverberg. Bäst sammanlagt i VM. 

Årets U23: - 

Årets spelare juniorer: Vincent Weidmar. 

Årets spelare veteran: Jonny Patron. Guld i Pandemi-SM trippeln. Starkt! 

Årets spelare dam: Jessica Johansson. Ett framträdande. Seger direkt! 

Årets klubb: La boule d’Or, Malmö. 

Årets medspelare: Thomas Wiede, CPC

Årets sportsmanship: - 

Årets bouleklotBoulenciel, Venus Inox 110

Årets internationella spelare: Cindy Peyrot, Frankrike.

Årets internationella nykomling: Jesus Escacho Alarcon, Spanien. 

Årets bästa tävling inomhus: - 

Årets bästa tävling utomhus: Wendes Open. 

Årets bästa tävling utomlands: - 

Årets publik: SM tävlingarna i Jönköping ;) 

Årets Roi de pétanque: Dylan Rocher, Frankrike

Årets match: Sverige slår Frankrike i VM.

Årets besvikelse: COVID-19

Årets Bragd: Finland tar Nordens första VM medalj på herrsidan.

Årets flopp: - 

Årets kommentar: -

Årets nyförvärv: -

Årets comeback: - 

Årets "ny i toppen": - 

Årets Carreau: -

Årets lilleskott: Diego RIZZI i VM mot Frankrike

Årets lägg: RAZ i Elitserien mot CPC för match 

Årets seger 1: Sverige slog Frankrike i VM

Årets seger 2: Frankrike Världsmästare

Årets seger 3: Dylan världsmästare i skytte, igen. 

Årets prestation: Sveriges match mot Frankrike är extremt bra. Grym prestation. 



Summerar man pétanque året 2021 finns det inte mycket att ta med i summeringen. I stort sätt inga större tävlingar har arrangerats pga ännu ett Covid år. VM blev av i Spanien. Trippel-VM för juniorer, damer och herrar. 



VM arrangemanget:

Tyckte nog arrangemanget som sådant verkade lite märkligt. Ett av värdnationens lag får spela alla sina matcher på CC utom en. Den förlorade dom mot det blekaste Belgien jag någonsin sett. Mindre sportsligt att göra så kan jag tycka. Dom förlorade senare mot Frankrike i VM finalen efter en tuff match. 



Junior VM:

Såg väldigt lite av junior VM denna gången. Men av de lilla jag såg behöver nog Sverige vänja sig vid bättre matcher och ta för sig mer. Verkligen visa med sitt kroppsspråk att det är här man hör hemma och vill vara.

Betyg: 50 av 100. Svårt för dessa juniorer att förbereda sig för något stort när de knappt finns tävlingar att spela alls. 



Dam VM:

Damerna skulle spela ett mer defensivt spel. Men jag tycker dom presterade mycket bättre när dom spelade mer offensivt. Damerna fick inte riktigt till spelet och förväntade mig ett större coachande från bänken då spelet som oftast inte riktigt infann sig där man ville. Målet var kvartsfinal men det blev Coupe de Nations och sedan en relativt snabb sorti även där. 

Betyg: 20 av 100. Högt uppsatt mål. Brist på spelförståelse, taktik och ”jävlar anamma”. Ser verkligen fram emot utvärderingen. 



Herr VM:

Summerar man hela herr VM tycker jag inte det var något speciellt. Vinsten mot Frankrikes landslag är stort. Men plockar man bort den matchen är det inte riktigt lika mycket som sticker ut. Matcherna mot Skottland, Belgien, Österrike, USA, Finland mm når man inte upp till sin nivå och ibland inte ens 50%, spelet är väldigt hackigt. Tysklandsmatchen är den matchen där jag tycker dom spelar på sin riktiga förmåga. Synd bara att dom inte vann den. Den hade medfört bättre lottning tror jag. Spanien matchen är 50-50. Bra början där laget tyvärr klappar ihop. Och så har vi Frankrike matchen! En fantastisk match av alla i svenska laget. Men dom spelar över sin förmåga och det kan man tycka är kul när man just möter Frankrike. Men ger inte så mycket när det inte medför något avancemang och slutresultat som sticker ut.

Betyg: 50 av 50. Placeringen i VM är där Sverige brukar vara. En match sticker ut och resten är inte riktigt där. Så 50 av 50 kan vara högt men dom gör en match mot Frankrike där allt stämde denna gången. Därav betyget. 





För egen del har året varit väldigt passivt. Spelat I Varberg med Wiede och Csapo där vi vann. Spelade i Wendes OPEN i Kristianstad där vi blev 2:a i trippeln (Wiede/Larsson) och ut direkt i dubbeln (Wiede). Spelade en dubbel l Malmö 4 december med Wiede och blev 3:a. Spelade två sammandrag av Elitserien där mitt spel pendlade från lägsta botten till klart okej spel. Började träna igen på riktigt för 5 veckor sedan och det känns bra. Sugen på större tävlingar och matcher bara.. Ser fram emot 2022 även om jag tror det kommer börja i samma nivå som de två senaste åren har legat på.. Smittspridningen har ju börjat blomma igen i hela Europa och når säkert Sverige snart. Tror personligen att Fyrlingen kan ligga i fara för spel. Men vi får se hur de blir till Jul! 



God Jul önskar jag alla! 🎅🏼🎄