tisdag 24 mars 2015

Återblick av Svenska cupen 2015

COCCINELLE PC, MALMÖ
Inför vårt första möte mot Sitting Boule hade jag ett enskilt möte med med juniorer. (U23 killarna) Tobbe, Daniel och Simon. Jag ville snacka med dom om hur dom kände sig och hur de gick för dom i Spanien veckan innan i U23 EM kvalet. Efter att jag fått svar på det och meddelat dom vad jag önskade få ut av dom under helgen gav jag dom förtroendet att spela ihop i de öppna tripplarna som vi mestadels gjort tidigare. Men tidigare har vår öppna trippel haft problem och efter våra nyförvärv skulle vi kunna backa upp det laget. Nu blev det så att jag valde att ha Anders Larsson och Kerstin Hjelm på bänken mot Sitting Boule. Med andra ord spelade jag, Rickard och Jessica mixedtrippeln. 1-1 var resultatet efter tripplarna och vi förlorade mixedtrippeln. Öppna 13-1 och mixeden 7-13. En av väldigt få mixed förluster för Coccinelle men absolut ingen panik. Vi bytte inte in någon reserv till dubblarna utan Ö1 var Daniel och Simon (13-11) Ö2 var Jocke och Rille (13-6) Mix Tobbe och Jessica (5-13). 3-2 vinst mot Sitting. Men en historisk seger ändå. Vi vann alla öppna matcherna och förlorade alla mixedmatcherna. Har aldrig hänt tidigare.


Till andra mötet som var mot Lejonkulan hade jag redan bestämt att byta in en reserv till dubblarna. Efter att våra trippeluppställningar var klara ville jag denna gången ha Kerstin och Kristian Eklund på bänken så Anders står utanför laget. Men precis innan spelstart kommer Krille bort till mig och vill ändra det. Han vill inte vara reserv utan det är bättre Anders tar den platsen. Vi ändrar det och börjar spela. Efter en tid lämnar Kristian området och man anar oråd! Tripplarna vinns med Ö 13-4 och MIX 13-5. Efter dessa var färdiga kommer Hasse Silfverberg fram och säger att de fått en förfrågan om klubb byte. Kristian skulle nu byta från oss till Sitting boule. Kan vara den märkligaste händelsen jag varit med om i dessa sammanhang. Speciellt då jag skickat ut ett mail innan cupen till alla berörda spelare med bla detta citatet: ”Vi ska kriga tillsammans allihop. Vi är ett lag. Inte en massa spelare från en förening. Glöm aldrig detta”. Det fanns tydligen någon som tyckte att individen var viktigare än laget så det var inga problem att släppa denna spelaren om reglementet tillät det. 
Sen går vi in i dubblarna efter att jag ändrat om i laget en hel del. Ö1 var Anders Larsson och Tobbe (13-3) Ö2 var Jocke och Rille (13-5) och mixen var Jessica och Simon (13-2). 


Vi slapp spela vårt tredje möte i gruppen då vi var klara gruppsegrare och Åstorp slutade på fjärde plats. 


I semifinalen ställdes vi mot Lindome BK. Jag tog ett möte med (U23) killarna igen och ville berätta för dom att det dom gjort under lördagen var precis vad jag önskat av dom. Dom var mycket bättre än tidigare och deras sätt att vistas på banan var exemplariskt. Jag var sjukt nöjd med deras insats. Men jag ville också påpeka för dom att det var två möten kvar att spela idag! Vi ställde upp tripplarna som vanligt och vi lyckades vinna båda med Ö 13-3 Mix 13-5. 
Inför dubblarna hade jag ett snack med Anders där jag ville han skulle in och spela då han skulle haft en match i kroppen om jag skulle behöva byta in honom i finalen. Anders försäkrade mig om att det var lugnt så vi lät laget bildas så här: Ö1 Daniel och Simon (3-3) Ö2 Jocke och Rille (13-1) och mixeden Tobbe och Jessica (1-5). Jag och Rickard spelar en riktigt bra match här och stänger mötet ganska snabbt efter ett par rundor med stora poäng.


Då var det bara finalen kvar och det var väldigt väntat att Sibirien skulle vara motståndet i en sådan. Ett litet snack med hela gänget och sen var det dags för den stora matchen! Våra lag såg ut precis som innan. Resultatet efter tripplarna var Ö 7-13) och Mix (13-7) 1-1. Vi går ut och snackar lite inför dubblarna. Sibirien är ett riktigt bra lag och bygger det liknande vårt. Kollektivet före individen. Och just det tror jag gör en stor del i våra framgångar. Daniel meddelar mig att han inte känner för att spela dubbeln då han varit dålig i trippeln. Han sa -”Jag känner inte att jag kan ge laget det jag önskar ge just nu”. Jag sitter gärna så Anders kan få komma in. När någon säger så här till mig blir jag glad. Men ändå inte på sätt och vis. Synd at han känner så men starkt att bänka sig själv för lagets bästa! Det är stort!! Det är inte många som valt göra så inom boulen.
Dubblarna formeras på följande vis Ö1 Anders och Simon (13-5 mot Albin och Csapo) Ö2 jag och Rille (11-13 mot Bempa och Folke) Mix (13-11 mot Camilla och Jesper). 
Alltså slutade mötet med 3-2 till Coccinelle efter att jag och Rille haft 5 klot för match (inget super lätt läge men ändå. Det ska vara slut där) men vi förlorar efter en väldigt bra match mot Folke och Robin. En tid innan vår match avslutade hade Anders och Simon sett till att förse oss med en 2-1 ledning i mötet. Då återstår endast mixeden och där låg vi under och det såg inte jätte ljust ut.. 
Men vi hejade på vårt lag samtidigt som Sibirien gjorde det samma. En grym stämning i avslutandet av Svenska Cupen. När vi sätter oss vid banan för att titta kommer Tobbe bort och säger att han har problem med läggen och önskar lite råd. Jag säger vad jag tror och sen lägger Tobbe fantastiskt bra matchen igenom. Jessica storspelar från dess att vi sätter oss tills vi vunnit matchen. Jessica tillfrågar mig också om taktikval två gånger under denna match vilket jag tycker är roligt. Men fy fan va nervös jag är av att titta så här när jag personligen inte kan påverka situationen… 



Svenska cupen vinnarna för tredje året i följd
COCCINELLE PC
Jag är sjukt nöjd med samtliga spelare som är med och avslutar denna historiska seger för Coccinelle PC. Vi visar ännu en gång att vi är bäst i cupspel. Vi lyckades ta oss till Europacupen ytterligare en gång. Jag är mest imponerad av våra u23 killar som levererade precis vad jag sagt till dom att jag önskade. Ni var skit bra och då menar jag inte bara spelmässigt utan uppförande och agerande på banan. Vi hade snackat om taktikval och sånt innan och ni visar att ni vist kan hantera en bra taktik. Stolt är jag!! Jag är sjukt nöjd med Kerstin Hjelm. Hon gör inget inhopp i cupen med sköter så många grejer för oss andra under tiden som får oss andra att bara behöva tänka på vad vi ska göra på banan. STORT! Vår bästa spelare är så klart Anders Larsson. Jag kan prata med honom om allt och han svarar alltid för lagets bästa. Han storspela båda gångerna han hoppar in och spelar. Det är stort då han fick betydligt mindre speltid än oss andra. För första gången någonsin förlorar mixeden flest matcher. Jessica hade lite smärtor i axeln men levererade så fort vi var tvungna att vinna den sista mixed dubbeln för ett historiskt guld. Rille och jag spelade okej och hade kul. Vi vet precis vart vi har varandra! Om händelsen har jag inte mycket mer att säga. Tycker klubb byten inte borde få göras under en turneringen. Och sättet det görs på är helt sjukt! 

Allt stöd till dig Björne Johansson! För er andra inblandade tappades en del respekt! PUNKT!



Foto: Rickard Nilsson

måndag 23 mars 2015

Sveriges representant i Europacupen 1998 - 2015

Europacup medaljörer, 1998-2015. 
Och Sveriges resultat.

1998
1:a Nobel Pétanque, Sverige
2:a Hvidovre Pétanque Klub, Danmark
3:a Helsinki Boule, Finland
3:a Gravesend R.F.C, Storbritannien

1999
1:a La Pétanque Génevoise, Schweiz
2:a Lindome BK, Sverige
3:a Düsseldorf sur place, Tyskland
3:a Odense Pétanqie Klub, Danmark

2000
1:a PC Elite Bruxelles, Belgien
2:a La Pétanque Génevoise, Schweiz
3:a BK Rövarekulan, Sverige

2001
1:a Groupe Nicollin Montpellier, Frankrike
2:a PC Elite Bruxelles, Belgien
3:a 1. PC Viernheim, Tyskland
5:a Don Camillo PC, Sverige

2002
1:a Groupe Nicollin Montpellier, Frankrike
2:a S.B Valle Maira Dronero, Italien
3:a La Pétanque Génevoise, Schweiz
5:a Ekeby BS, Sverige

2003
1:a Groupe Nicollin Montpellier, Frankrike
2:a Marais Montlucon, Frankrike
3:a Ekeby BS, Sverige

2004
1:a D.U.C. Nice, Frankrike
2:a PC Auderghem St-Anne Bruxelles, Belgien
3:a S.B Valle Maira Dronero, Italien
9:a MPK La Boule d’Or, Sverige

2005
1:a Star-Masters Barbizon Paris, Frankrike
2:a D.U.C. Nice, Frankrike
3:a PC Joli-Bois Bruxelles, Belgien
5-8 MPK La Boule d’Or, Sverige

2006
1:a PC Joli-Bois Bruxelles, Belgien
2:a Star-Masters Barbizon Paris, Frankrike
3:a D.U.C. Nice, Frankrike
5-8 BK Strand Hjo, Sverige

2007
1:a Anti Molassana-Casellese, Italien
2:a PC Auderghem St.Anne Bruxelles, Belgien
3:a 1. PC Viernheim, Tyskland
4:a Halmstad Petank, Sverige

2008
1:a D.U.C. Nice, Frankrike
2:a PC Auderghem St-Anne Bruxelles, Belgien
3:a Coccinelle PC Malmö, Sverige

2009
1:a D.U.C. Nice, Frankrike
2:a Marais Montlucon, Frankrike
3:a S.B. Valle Maira Dronero, Italien
9-16 MPK La Boule d’Or, Sverige

2010
1:a D.U.C. Nice, Frankrike
2:a CMO Bassens, Frankrike
3:a Club Bouliste Monégasque, Monaco
5-8 Sibirien CP, Sverige

2011
1:a Club Bouliste Monégasque, Monaco
2:a D.U.C. Nice, Frankrike
3:a PC Joli-Bois Bruxelles, Belgien
6-13 Lindome BK, Sverige

2012
1:a RP Metz, Frankrike
2:a Bocciofila Taggese, Italien
3:a PC Joli-Bois Bruxelles, Belgien
4:a Halmstad Petank, Sverige

2013
1:a RP Matz, Frankrike
2:a Bocciofila Taggese, Italien
3:a CdP Les Cailloux de Zeist, Holland
4:a Coccinelle PC, Sverige 

2014
1:a Bocciofila Taggese, Italien
2:a Club Bouliste Monégasque, Monaco
3:a RP Metz, Frankrike
3:a Tyskland
5:a Coccinelle PC, Sverige

2015
Coccinelle PC, Sverige


Deltagande i Europacupen

4 gånger - Coccinelle PC - 1 brons
3 gånger - MPK La boule d'Or
2 gånger - Lindome BK - 1 silver
2 gånger - Ekeby BS - 1 brons
2 gånger - Halmstad Petank 
1 gånger - Nobel Petanque - 1 guld
1 gånger - BK Röverekulan - 1 brons
1 gånger - Don Camillo
1 gånger - BK Strand
1 gånger - Sibirien CP

söndag 22 mars 2015

Final i Svenskacupen

CPC - SIBIRIEN CP 3-2

ÖT 7-13
Daniel, Tobbe, Simon - Albin, Csapo, Skult

MXT 13-7
Jocke, Rille, Jessica - Camilla, Folke, Goldeus

ÖD1 13-5
Anders, Simon - Csapo, Albin

ÖD2 11-13
Jocke, Rille - Bempa, Folke

MXD 13-11
Tobbe, Jessica - Camilla, Skult



Semifinal

CPC vs LINDOME 3-0

ÖT 13-3
Daniel, Tobbe, Simon - Giza, Steffie, Daniel

MXT 13-5
Jocke, Rille, Jessica - Sara, Hugosson, Andreas

ÖD1 3-3
Daniel, Simon - Steffie, Andreas

ÖD2 13-1
Jocke, Rille - Giza, Daniel

MXD 1-5
Tobbe, Jessica - Sara, Hugosson