fredag 3 mars 2017

Junioren, Robert Ulfsson

Namn:  Robert Ulfsson

Klubb: Sörbyängens bouleklubb

Klot? MS L'IT, 76mm 700g

Sponsor? Nej

Vad fick dig att börja spela pétanque?
Det var Hilbert Björkdahl som gick runt bland skolorna i Vetlanda och försökte få fler ungdomar intresserade av boulen. Jag nappade på det och följde med på en träning och träffade Leif "Tullen" Rappner för första gången och han började med att hjälpa mig hitta en teknik som funkade okej. Sedan köpte jag mina första kulor och började träna nästan varje dag i veckan. Sen blev det en rutin att komma hem ifrån skolan och sedan cykla till boulebanan och träna tills det blev mörkt ute.

Vad tycker du om det gångna året (2016)?
Mitt helt klart bästa boule år hittills! Nu börjar äntligen resultaten komma och man kommer längre fram i slutspels tabellen. Jag lyckades även att tajma in att vara frisk under EM:et i Monaco och gjorde hyfsade resultat om jag nu får säga det själv. Under året har jag även försökt finslipa lite på tekniken och det är kanske en del i att resultaten börjar smyga fram. Ser mycket fram emot 2017 med förhoppningsvis ett ännu bättre år! 

Bästa tävling?
Fyrlingen, Varberg strandcup och Köpenhamn Open är några av mina favorit tävlingar jag har spelat under året. 

Roligaste tävling?
Fyrlingen 

Bästa pètanque spelaren?
I den öppna klassen måste jag säga att Henry Lacroix är bäst just nu vad jag sett på youtube iallafall. I junior klassen är Tyson Molinas den enda kandidaten som kan hota öppna franska spelare.

Rickard, Jessica och Joachim
Bästa svenska pétanque spelaren genom tiderna?
Jag har ju bara spelat i ungefär 5 år och under dem åren så tycker jag att Jessica är den bästa skytten, Richard är den bästa mittspelaren samt Joachim är den bästa läggaren. 

Bästa damspelare genom tiderna?
Jessica Johansson

Bästa Nordiska laget?
Den danska trippeln skulle jag säga är bäst just nu men Sverige är inte långt borta.



Din högsta poäng i precisionsskytte
Ungefär 45 skulle jag tro. Skjuter inte så ofta precisionsskytte.

Roligaste segern?
Utan tvekan Köpenhamn open med Lasse Dithmar! Vi spelade dubbeln och kompletterade varandra väldigt bra, Lasse lade in på allt och jag svepte bort det som behövdes! Tror vårt sämsta resultat i en av alla dubblar var 13-7 eller något sådant. Det var otroligt roligt och framför allt ärofyllt att spela med Lasse och vi ska försöka göra samma fina resultat under 2017 års upplaga. Jag kan lova att vinsten som bestod av bland annat en flaska pastis och en flaska rött står oöppnade i källaren hemma! 

Vilket SM tyckte du var bäst?
Jag har bara kört tre SM, mitt första var i Växjö och andra i Uppsala, båda med många medaljer i juniorklassen! Under SM 2016 i Malmö spelade jag endast öppen klass för att se om jag kunde göra någorlunda resultat där också, det bästa blev en 16-del i trippeln med Thomas Calderyd och Mattias Wahlborg. Skulle inte vilja säga att jag än så länge har presterat så bra som jag hade velat under något SM men hoppas på 2017 års upplaga i Vetlanda såklart!

Någonting om dig som ingen av boulespelarna redan visste
Har inga hemligheter…

Hur får vi fler boulespelare att börja spela tävlingar igen? 
Vi måste hitta glädjen i spelet! Jag brukar alltid försöka skämta med mina medspelare och motspelare och det brukar uppskattas! Men det behövs flera innovativa tävlingar som man längtar efter att spela år efter år som till exempel Varberg strandcup, Fyrlingen och Nordic Petanque Weekend. Även Majon ska jag försöka spela 2017 pågrund av de bra grejer jag hört om tävlingen. Sen vet jag inte om det hjälper om man höjer veteran gränsen till 60 eller 65, svårt att säga.  

Junior landslaget innan avresa mot EM i Monaco 2016.
Din favorit position?
Mittspelare

Vem är den skönaste medspelaren du spelat med?
Utan tvekan Lucas Rudin, han är en legend i sig själv! 

Hur ofta tränar du för att bli en bättre boulespelare?
Jag har en egen boulebana vid min sommarstuga som jag tränar på mellan 5-8 timmar på varje dag under sommarlovet bara vädret tillåter. Psyket kan man endast träna på om man spelar mycket tävlingar och möter bra boulespelare. Man kan spela hur bra som helst på träning men man måste även kunna göra otroliga kulor på tävlingar också. Så psyket är precis lika viktigt att man tränar upp! 

En blivande stjärna inom boulen?
Lucas Rudin, en helt otrolig boulespelare som endast är 15 år som du hittar på rankinglistan top 10!! Den enda junioren just nu som kan hota i öppen klass, det är väldigt hedrande att få spela med honom och får följa hans utveckling! 

Vilken pétanque spelare har imponerat mest under 2016
Jessica är den som imponerat störst på mig på grund av sina resultat utomlands både under dam EM och singel VM. 

Din bästa säsong och varför?
2016, både utvecklingsvis och prestations mässigt. Har fantastiska medspelare som kompletterat upp mig bra under året och har börjat göra resultat i öppen klass. 

Sverige mot Monaco i EM 2016.
Ditt bästa pétanque minne?
Det ändras lite allt eftersom men just nu så är det under 2016 års junior EM i Monaco, vi hade fått våran åttondelspool som bestod av lagen Sverige, Spanien och hemmanationen Monaco. Vi förlorade första mot Spanien efter bra spel och var tvungna att vinna i skiljet mot Monaco för att kunna gå vidare till slutspelet. Det börjar bra vi tar en stor ledning i början av matchen men sedan knappar Monaco in och det står 10-10 sista rundan, vi har klotunderläge 2-3, och Monaco har ettan inne men vi har både tvåan och trean. Vi bestämmer och för att skjuta, Lucas har inga kulor kvar och det betyder att jag är tvungen att ta det viktiga skottet. Om jag missar behöver dem bara lägga in två kulor för match och om jag träffar så måste dem lägga in alla kulorna för match. Jag går mot ringen och man hör att den monegaskiska publiken vill att jag ska missa men det gör mig bara mer taggad, jag skjuter och fram kommer världens fläskarcarreau... Jag har nog aldrig skrikit så högt av lycka någon gång tidigare. Vi vinner den rundan efter att dem slarvade bort deras sista kulor. Ett minne för livet!

Ditt drömlag?
Henry Lacroix som läggare, jag som mittspelare och Tyson Molinas som skytt.

Idolen är?
Jessica Johansson, just för att hon är från mina trakter i dem småländska skogarna och har spelat på så hög nivå i så pass många år! 

Vilka bildar du lag med 2017?
Lucas Rudin & Oskar Augustsson

Meriter?
Årets junior 2015, 1:a Köpenhamn open dubbel 2016, Enfaldig vinnare av Juniortouren (2014-2015), 3:a Prins Bertil Juniorcup 2013, Årets bouleprofil ÖSBF 2013, 3 DM medaljer, 1:a Junior SM 4 gånger, 2:a Junior SM 3 gånger, 3:a Junior SM 2 gånger, Junior VM Thailand 2015, 9:de plats Junior EM Bassens 2014, 5:a Junior EM Monaco 2016.

Robert om Joachim?
Joachim är en enorm förebild inom boulen om du frågar mig, han är en fantastisk boulespelare och är otroligt erfaren. Men det som imponerar mest på mig är att han alltid är lika glad och skämtar med folket i sin omgivning. 

Joachim om Robert?
Robert är en stor talang som lägger ner väldigt mycket tid på boulen. Är redan väldigt duktig men kommer bli ännu bättre med tiden. Har ett härligt lugn i sig själv vilket jag gillar. En blivande storstjärna i svensk boule. 



Tack för intervjun Robert och lycka till! 

Bilder: Svenskboule.se, Lucas Rudin, Robert Ulfsson

söndag 26 februari 2017

Svenskcupen Dam 2017

Coccinelle försvarade sin titel
CPC vs SUN 2-0

13-2 Yvonne, Linda, Jessica
13-3 Jessica, Linda
8-6 Yvonne, Kerstin


CPC vs GOT 2-0

13-4 Kerstin, Linda, Jessica
13-7 Linda, Jessica
9-11 Bettan, Kerstin



Semifinal

CPC vs BOO 2-1

13-4 Kerstin, Linda, Jessica vs Tove, Lotta, Jenny
(3-0, 7-0, 10-0, 12-0, 12-4, 13-4)
13-10 Linda, Jessica vs Annelie, Jenny
0-13 Bettan, Kerstin vs Lotta, Tove


Final

CPC vs BTT 2-0

13-5 Kerstin, Linda, Jessica vs Signe, Jennifer, Linda
13-4 Linda, Jessica vs Linda, Jonna
8-6 Kerstin, Yvonne vs Signe, Jennifer