lördag 14 juli 2012

På plats i Skövde

Väl framme i Skövde checkade vi in på Firat Hotell Billingehus. Ett bra hotell jag bott på ett par gånger och har bara positiva minnen från. Spelområdet ser bra ut. Nisse Thorell och Co. har så här långt gjort ett jätte bra jobb. Nu hoppas vi på vädret!


Bana 142. Banan där vi kommer spela första matchen i mixedtrippeln i morgon. Banorna är skapligt hårda och med massor av sten.. Stora stenar dessutom! Men jag tror det är bra. Svåra banor gynnar dom som är tekniskt duktiga! I morgon får vi svaret på vilka som kommer spela årets första final! Finalen i sig spelas på måndag kväll.


Denna klätterställning vill Jessica bestiga! Jag tror jag avstår.. 22 meter hög och massor av "fällor".. Inget för mig.. ;) Nu blir det lite James Bond på TV sen kryper man ner under täcket. I morgon börjar det på allvar! Vi är redo!!



- Posted using BlogPress from my iPad

På väg mot Skövde

Då var vi på väg mot Skövde och Boule-SM 2012. Ser fram emot veckan och hoppas den ska bli riktigt trevlig.. Hörde att en av våra sponsorer kommer finnas på plats med försäljning under veckan. Besök gärna CC SPORTS tält. De har allt inom idrottskläder i bästa kvalité och bästa pris!


I morgon drar mixedtrippeln igång. Är ni laddade?





- Posted using BlogPress from my iPad

tisdag 10 juli 2012

SM Skövde 2012

ÖPPEN MIXED TRIPPEL

2011:
Lag: Joachim, Jessica och Rickard Nilsson.
Resultat: Brons
Förlorade mot Anders Larsson, Håkan Berg och Carina Schultz. Efter en jämn match upp till typ 10-10 skjuter dom 6 skott och vinner matchen!

2012:
Lag: Joachim, Jessica och Rickard Nilsson.
Seedade: 1:a
Mål: Så klart att vinna! "Båda" tripplarna betyder mycket!

ÖPPEN MIXED DUBBEL

2011:
Lag: Joachim och Jessica
Resultat: Brons
Förlorade mot Tove Neass och Jesper Skult. Den enda mixed matchen som jag och Jessica förlorat!

2012:
Lag: Joachim och Jessica.
Seedade: 1:a 
Mål: Guld...

ÖPPEN SINGEL

2011:
Jessica: 8:del
Joachim: Poolen

2012:
Jessica Johansson
Seedad: 3:a
Mål: Tangera fjol året eller bättre.
Joachim Andersson
Seedad: 2:a
Mål: Vill ta mig igenom singeln med ett gott resultat.
ÖPPEN TRIPPEL

2011:
Lag: Joachim, Jessica och Rickard Nilsson.
Resultat: Silver
Förlorade finalen mot Patrik, Thomas och Jimmy. Konstig avslutning där vi skulle vunnit. Men det vände och vi förlora. Det händer inte igen!

2012:
Lag: Joachim, Jessica och Rickard Nilsson.
Seedade: 1:a
Mål: Guld.
ÖPPEN DUBBEL

2011:
Lag: Joachim och Jessica
Resultat: 8:del (möjligen 16:del)
Förlorade mot Rickard Nilsson och Jimmy Lagerkvist.

2012:
Lag: Joachim och Jessica.
Seedade: 1:a
Mål: Vi har vunnit stora dubbeltävlingar tillsammans. Men i SM har det inte gått bra i dubbeln. Möjlig förklaring kan vara att vi spelar så många matcher under ett SM att man blir trött. Men en medalj skulle vara kul!

Conny!!

Dina klot har kommit Conny!! 

Leverans i Skövde? 

måndag 9 juli 2012

Anders Larsson


Storspelare nr 6

Namn: Anders Larsson

Spelar för: Sibirien Club Petanque

När och vad fick dig att börja spela boule:  Hösten 1982 då en granne till vår familj hade med sig bouleklot hem från Frankrike.

Bästa tävling du spelat: här i Sverige måste jag säga de Mayo tävlingar som har varit. Mycket folk, centrala platser och bra lag samt ett grymt bra arrangemang av Scandinavian Boule gänget.
                                         
Sveriges bästa spelare genom tiderna enligt Anders: Svårt att jämföra från olika decennier men eftersom Amal Moufid är svensk medborgare så är han helt klart den som gjort bäst resultat på VM.

Bästa bouleminne:  Kanske kommer.

Håkan Berg, Daniel Johansson och Anders Larsson VM 1993.
Meriter: 3 NM guld, 14-15 SM guld och representerat Sverige i ett antal världsmästerskap.

Vilken säsong tycker du var din bästa och varför: svårt att komma på någon speciell säsong. Är nöjd och stolt över det jag har presterat.

Du har ju spelat hur länge som helst Anders. Vem är den skönaste medspelaren: Det måste bli Kaj Adams, en oerhört sympatisk och trevlig person. Daniel Johansson är den bästa jag har lirat med.
VM lag 1991. Bengt Månsson, Anders Larsson, Daniel Johansson, Zabbar Neang.

Saknar du något i din långa boulekarriär: Att jag inte satsade på att lära mig franska när jag var som mest aktiv och ute och reste med landslaget. Så ni unga och hungriga boulespelare som satsar på landslaget, lär er franska !

EM 2011. Joachim Andersson, Håkan Berg, Coach Anders Larsson,
Håkan Hallberg och Albin Plantin

Blivande ambitioner inom boulen: Eftersom denna intervju är riktat till mig som boulespelare och inget annat så är min ambition att göra ett grymt bra SM i Skövde. Därefter vet jag inte vad som händer då jag har problem med rygg och höft så vi får se vad framtiden utvisar efter Skövde veckan.


Tack Anders för att du tog dig tid för en liten intervju! :)

söndag 8 juli 2012

Franska mästerskapen, trippel

Claudy WEIBEL, David LE DANTEC, Stéphane LE BOURGEOIS vann Franska mästerskapen i trippel.


Dom slog bl.a. Philippe SUCHAUD, Dylan ROCHER, Frédéric PERRIN med 13-11 i kvartsfinalen.


- Posted using BlogPress from my iPad

Nationella ungdomslägret, fjärde och sista dagen.

Sista dagen av lägret blev enda dagen då det regnade lite grann. Men det märktes inte på ungdomarna! Dom var med hela tiden utan att ens nämna att det föll några droppar från himlen.



Tullen har samling! Då lyssnar alla!



Kicki har en lite intervju med en av de inbjudna gästerna, FK Henri Patron, till lägret som arrangerades av Coccinelle PC. Henri är fantastisk med sin påhittighet gällande stationsövningar som han fick visa upp under ett av passen under lägret.



Kerstin Hjelm och Coccinelle PC släpper nu iväg fågeln till någon annan att arrangera läger för våra juniorer. Nationella lägret i år, Coccinelle camp i vintras (Y-junior läger i Malmö) och i somras arrangerade vi resa för samtliga juniorer till Herr EM i Göteborg. Sen kan man lägga till alla de läger då vi hjälpt till som tränare de senaste 5 åren. Är det någon som är redo att ta över stafettpinnen?



Tack Tullen för att du tog/tar dig tiden att hjälpa Coccinelle med juniorerna. Du är en klippa för hela ungdomsverksamheten i Sverige!



Tränarna för lägret tackar alla underbara juniorer för fyra helt fantastiska dagar på Bosön. Ni är klockrena att ha med att göra med och vi är stolta över att få vara delaktiga i er utveckling som boulespelare. All lycka till er alla under SM och ert framtida boulespel!



- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Bosövägen,Lidingö,Sverige

Sista skyttetävlingen

Emelie Csapo vinner lägrets sista skyttetävling!

YouTube Video

- Posted by Joachim Pimmen Andersson using BlogPress from my iPhone
-joachim.andersson@coccinelle.nu