lördag 8 januari 2011

Fyrlingen, tredje matchen

Niklas, Alex och Jessica startar igen. Spelet pendlar allt från jätte bra spel till rent katastrof spel! Men vi behöver 3 segrar i detta sista mötet. Annars är det god natt och bye bye Fyrlingen! trippeln segrade vi i till slut!

Jag och Jessica vann våran dubbel men Alex och Niklas förlorade sin.

3-0, 0-3 och 2-1 blev dagens resultat. Inte godkänt. Och spelet var till sin hel het dåligt! Detta måste förbättras! I morgon väntar nog B slutspel. Med lite flyt kan de bli A...


- Posted using BlogPress from my iPhone
- joachim.andersson@coccinelle.nu

Fyrlingen, andra matchen

Trippeln spelade jag, Jess och Alex. Torsk med 6-13.
Dubbel 1, Jess och Niklas. 4-13 och dubbel 2, jag och Alex förlora med 12-13...

Detta var inte bra! Spelet var riktigt dåligt från vår sida helt oberoende på vad dom gjorde..


- Posted using BlogPress from my iPhone
- joachim.andersson@coccinelle.nu

Fyrlingen, första matchen

Niklas och Jessica vann sin match med 13-10


Jag och Alex, lag 2 vann med 13-4.


Niklas, Jessica och Alexander startar. Alla matcher fram till semifinal startar på 4-4. Seger med 13-5.


- Posted using BlogPress from my iPhone
- joachim.andersson@coccinelle.nu

Fredagen

Fredagen gick åt till att åka till Borås. Efter incheckningen på Scandic Plaza åkte till Borås Boulecenter och kastade lite.


Vi träffade klubbens nya tillskott, Sara Andersson, tidigare från BOO, med familj. Trevligt.


Efter boulespelet blev vi alla hungriga! Jensen's Bøfhus blev ärade av vårt sällskap. Det var riktigt gott, detta stället rekommenderar jag starkt! Nu sova sen kör vi igång med första Nationella tävlingen för året!!


- Posted using BlogPress from my iPhone
- joachim.andersson@coccinelle.nu

fredag 7 januari 2011

Resan mot Fyrlingen

Då börjar resan mot Borås och Fyrlingen i dag. Förhoppningsvis är vi i Borås vid 15:00 tiden. 



Fyrlingen kan man i helgen följa på många olika sätt!
Vill man se matcher LIVE på nätet kan man klicka sig vidare här: Boulekultur.se 
Vill man bara se lite resultat och så och nöjer sig med det: La Pomme de Pin 
Och vill man följa laget Carlén, Norin, Johansson och Andersson är det bara att klicka här: 38&39

Vill du komma och titta, eller kanske besöka Borås Racketcenter som har den bästa utrustningen för oss boulespelare? Klicka här: Racketcenter.se



torsdag 6 januari 2011

Fyrlingen



Här kommer ni kunna följa alla resultat i helgen: Fyrlingen 


Här kommer ni kunna följa spelet under Fyrlingen: Boulekultur 


Och här är laget ni ska följa: 

 Alexander Norin, Niklas Carlén, Joachim Andersson och Jessica Johansson 
Lindome Bouleklubb och Coccinelle Petanque Club




Och om ni vill, så kan ni med all säkerhet följa detta laget på denna sidan

Foto: Lars Franck och Kersti Lindelöf 

onsdag 5 januari 2011

Första träningen

Första träningen för året begav sig i Staffanstorp. 4 matcher blev det. 3 mot Thor! ;) 13-0, 13-4 och 13-6.
Spelet variera mellan riktigt mästerliga klot till riktigt urusla.. Men till helheten kändes det ganska bra för att vara första träningen på några veckor. 


Thor ska skjuta lillen bak och få poäng eller få den död och inte tappa poäng... Nära, mycket nära.. Men.. ;)




I morgon blir de träning igen! Även denna gång i Staffanstorp. Bouletoftahallen i Malmö har ju lyckats annonsera att de inte har öppen på kvällarna denna veckan. NOT!!
 Va fan använder ni er hemsida till? 

tisdag 4 januari 2011

Bouletoftahallen

Öppettider i Malmös inomhus hall


Och se vilken bild!! Dick Nilsson (Mr 17), Peter Bengtsson (Mr 7) och Björne Johansson (Mr 12) i Örestad Open 2008 eller 2009.. 90 talets lirare.. Snyggt att se! Saknar dom.. 




måndag 3 januari 2011

Speaker nummer ett!

En liten intervju med the speaker number one! 


Efter alla dessa år kärnan av den höga konkurrensen, vilket är ditt största minne från boulebanorna?
Det finns två minnen. 1995 i Millau tävlade Fazzino och Quintais mot varandra om vem som träffade flest skott av 1000, på 8 meter inom en timme. Christian träffade 992 och Philippe 990. Det var en fantastiskt upplevelse.
Sedan atmosfären i Palais des Sports i Grenoble när jag presenterade VM 2002 och åtta eller nio tusen människor sitter och skriker i beundran på läktarna. Endast i Frankrike man kan ha en sådan atmosfär på VM, och förhoppningsvis kommer jag att  chansen att uppleva detta igen 2012 i Marseille.


Du har varit speaker för många internationella tävlingar. När du ser de övriga länderna, vilka är de största utmanarna till Frankrike om VM gulden?
Det finns två länder som sticker ut. 
Thailändarna har utvecklats explosionsartat i slutet av åttiotalet,framför allt damerna, men nu även herrarna. Jag trodde deras utveckling skulle nå både högre och snabbare.  
De har fina individuella begåvningar, men de saknar fortfarande den ikoniska ledare som ger dem möjlighet att nå den absoluta världstoppen.
Den största utmanaren till Frankrike är naturligtvis Madagaskar. De har en extranivå, och när man besöker Madagaskar, inser man att de har en massa bra spelare. 
När det gäller Belgien förlitar man sig fortfarande på Weibel, Hemon, VanCampenhout och Lozano. Jag har under min tid inte sett någon från Belgien som kan ta över ansvaret.

Finns det en speciell tävling i ditt hjärta att nämna?
Millau. Staden, omgivningen, spelområdet, atmosfären. Magiskt! Många bokar både resa och uppehälle till denna tävling flera månader innan. Det är för många årets huvudsakliga höjdpunkt. Även för mig.

Vilken spelare har imponerat på dig mest under alla dessa år?
Jag är från Allier, och jag är född i samma kvarter som Christian Fazzino. Jag såg honom spela redan när jag var 17 år. Han gör skäl till hans alla utmärkelser.
Sen får man inte glömma Philippe Quintais. En vänlig människa i Nice.
Vi har nyligen byggt upp en provisorisk boulebana inne i en stormarknad. Med entusiasm skrev han ca 600 autografer och spelade boule med alla förbipasserande mer än 7 timmar om dagen, Bruno LeBoursicaud.


Vi hoppas du blir speaker även till VM i Marseille. Vem skulle passa bättre än Marc Alexandre. Han är snäppet bättre än Daniel Gillan. Bara snäppet bättre. Han har varit speaker vid alla stora boule evenemang i Frankrike under många år. Och fört sporten ett snäpp på vägen att bli en större och mer intressantare sport! Han är grym att lyssna på!



Tack till: Boulistenaute.

söndag 2 januari 2011

Så här ser den nya licensen ut


Finns för alla som betalt in licensavgift att hämta på SBF-Online
Skriv ut, vik på mitten så får du en fram och en baksida, klistra på en bild och du har en licens i pappersform som behövs för att spela utomlands. Enkelt, barnsligt enkelt! ;-) Fin blev licensen också! 

Något från det gångna året

Ett citat om 38 & 39 från föregående år:

I går, lördag, tog jag mig ut till Djurgården och Prins Bertils Boulehall, där ett antal juniorer möttes i årets upplaga av Prins Bertils Juniorcup. Även om intresset för denna tävling är ganska ljumt bland bouledistrikten kunde jag konstatera att vi - trots svårigheterna att rekrytera ungdomar - faktiskt har några juniorer som kan bli riktigt bra, om de bara lyckas hålla intresset vid liv och får den stöttning som krävs för en fortsatt positiv utveckling.
En annan sida av lördagens tävling är att både Joachim Andersson och Jessica Johansson fanns på plats, vilket naturligtvis är positivt för ungdomarna. Är det några som har förutsättningar att driva svensk ungdomsboule framåt så är det nog dessa två. I synnerhet nu, när Leif "Tullen" Rappner anser att han har nått vägs ände på sin gedigna insats. Men - jag undrar ändå om inte Joachim och Jessica hade gjort ännu större nytta vid VM i Turkiet.
Jo, jag vet att båda har tackat nej till landslagsspel. Men samtidigt tror jag att båda år så pass förnuftiga att de - med de rätta diskussionsförutsättningarna - skulle kunna tänka sig att ompröva detta beslut. Om båda parter i den här konflikten lägger prestigen åt sidan borde det finnas goda förutsättningar för ett positivt resultat.





Tack Ove! Det värmer :)  


Skribent: Ove Johansson
Blogg: Ovekalle