lördag 23 juli 2011

Mixed trippel SM

Då var det premiär för mixed trippel SM. Vi är seedade etta och skall göra vad vi kan för att infria seednings kommitténs jobb. Det skall bli riktigt kul faktiskt. Dessutom skall tävlingen spelas färdigt under söndagen då även skyttet skall avverkas! Ska bli intressant och se hur detta slutar. Båda mina medspelare i trippelspelet skall ju medverka i skyttet under dagen.


Så länge dessa inte möts kommer jag vara sekundant till dessa när dom skjuter. Så jag kommer också vara sysselsatt när dom skjuter ;-)

Vi ses på banorna i morgon! Då är det allvar igen!

- Posted using BlogPress from my iPhone
- joachim.andersson@coccinelle.nu

SM resan

Resan till Uppsala och SM kunde inte starta sämre!
10:17 skulle vårt tåg åka. Det gjorde det inte! 11:17 kom vi iväg och anledningen till alla förseningar på vägen var allt från att tåget var obemannat till att det regnade igår!
När jag skriver nu har det gått 10 timmar.. Men vi är inte ens i Stockholm än! Där beräknar som att vi ska vara 20:30. 21:11 går där ett tåg till Uppsala. Den resan tar 40 minuter.. Sen ska vi hitta vårt boende... Fy f...

Säg vad ni vill. Men SJ ligger på första plats på min shit-list! :@


- Posted using BlogPress from my iPhone
- joachim.andersson@coccinelle.nu

Tänker på er!

Då drar vi!

Kolla platserna på tåget ;-)

10:17 skulle vårt tåg avgå mot Stockholm och sedan vidare till Uppsala. Men 10:05 ställdes det tåget in. Med hänvisning att man fick ta tåget 11:17 istället.
Väl på 11:17 tåget får man veta att tåget måste ta en annan väg upp och kommer bli ytterligare en timme försenad. Va fan SJ!! Visst kan det hända saker. Men SJ kan skylla på att det antingen är förvarmt eller för kallt. Sol, regn, snö.... SJ måste vara sämst på att vara för beredda på att saker kan hända. Ändå inträffar sånt här ett par gånger i veckan känns det som... Skärpning SJ! 



- Posted using BlogPress from my iPhone
- joachim.andersson@coccinelle.nu

Skott för match

Dylan Rocher, skott för match!

fredag 22 juli 2011

Bouleövningarna


Ladda upp inför en veckas SM med att genomföra landslagets bouleövningar.
På våta banor och smått regn i luften fick vi ett kanon resultat på övningarna!

38 fick 79 poäng
och
39 fick 74 poäng

I morgon ca 10:15 börjar vår resa mot Uppsala och Boule SM 2011

Ny parkeringsplats

Så har jag och Jessica äntligen fått vår nya parkeringsplats! 

onsdag 20 juli 2011

Quiz i Malmöblandet

ERIMA

Franska mästarna i dubbel 2011. Dylan Rocher och Stéphane Robineau

Vice mästarna i dubbel. Christophe Sarrio och Romain Fournie

Brons plats i Franska mästerskapen. Stéphane Le Bourgeois och Claudy Weibel


Albino och Philippe Quintais

Alexandre Besonhez och Michel Van Campenhout

Club METZ, Frankrike

Europa cup mästarna. D.U.C Nice, Frankrike

Coccinelle Petanque Club, Malmö

tisdag 19 juli 2011

Snart dags för SM

Två stora hockey väskor är packade. Dessutom tillkommer ytterligare 2 väskor med bouleklot, regnkläder och andra bra grejer man kan ta med sig när man spelar... Är vi överpackade? 



Carreau mannen

Hervé "bouledogue" Caillol
Vinnaren av 
Mondial La Marseillaise à Pétanque 2011

måndag 18 juli 2011

Blickar framåt

Om en vecka är man i full gång med SM. SM är ju förlängt med dag fr.o.m i år kan man säga med spel även på söndagen "före" SM..
Ömxt - Joachim Andersson, Jessica Johansson, Rickard Nilsson
Ömxd - Joachim Andersson och Jessica Johansson
Ös - Joachim Andersson
Ös - Jessica Johansson
Öt - Joachim Andersson, Jessica Johansson, Rickard Nilsson
Öd - Joachim Andersson, Jessica Johansson


Helgen efter SM är det äntligen dags för mig att besöka Holstentorturnier i Travemünde. De har bjudit dit mig många gånger men aldrig kunnat åka av olika anledningar. Jag och Torbjörn Sjölander vann ju Holstentorturnier premiär året av turneringen. Så det bli riktigt kul att åka dit igen.

Denna gången kommer jag spela med Albin Plantin från Sibirien. Vi skulle spelat med antingen Håkan Hallberg eller Håkan Berg. Men båda dessa herrar var anmälda i andra lag och kunde därför inte spela. Så jag och Albin kommer lira med ännu en från Sibirien, Robin Johansson. Jag och Albin har lirat en del ihop. Framför allt i landslaget för ett par år sen. Men jag har aldrig spelat med Robin. Men det skall nog gå bra. Jag får väl vara praktikanten i "team boulebar" ;)

Jessica skall också spela i Travemünde. Och om jag inte har helt fel så skall hon spela i samma lag som vann i Luxemburg i helgen (Matilda Boström och Tove Orrbeck).

Helgen efter detta är det alltså dags för slutspurten av Elitserien i Malmö. Och att denna omgång arrangeras i Malmö tackar jag GUD för! Så härligt med korta avstånd till tävlingarna när det är så mycket boule inom en ganska kort period.

Sen kommer årets höjdpunkt i Göteborg. Europa mästerskapen! Det ska bli så roligt och spännande att få spela ett mästerskap på "hemmaplan". Kommer spela med Albin PlantinHåkan Berg och Håkan Hallberg. Där kommer man lägga alla sina krafter. Och efter söndagen den 21 augusti tar jag semester från boulen några veckor!

Kort och gott! Intensiv, rolig och spännande månad framöver! Dessutom skall man kanske tillägga att jag även sitter med i EM gruppen som jobbar stenhårt för att få dessa mästersakpen att bli så bra som möjligt!


joachim.andersson@coccinelle.nu
 

Luxemburg och Tyringe

Jessica har i helgen varit i Luxemburg med damlandslaget och spelat en Internationell tävling. Jessica spelade ihop med Matilda Boström och Tove Orrbeck.
De vann trippel tävlingen och slog bla Tyskland i kvartsfinalen, Spanien i semifinalen och ett Franskt klubblag i finalen. Jessica hann dessutom med att bli 2:a i precisionsskytte tävlingen efter att ha fått bortdömt en carreau och en lille träff för fotfel i finalen... GRATTIS tjejer!


Själv var jag i Tyringe och spelade Sparbanken 1826 Open ihop med Thor Andreas Hjelm och Christopher Andersson. Vi hade riktigt kul idag med massa skratt och väldigt bra spel fram tills 4 matchen. Sen gick det lite troll i spelet. Men vi lyckades kämpa ner motståndet även i 4:de och 5:te matchen och vann hela tävlingen! Men det trevligaste i helgen var ändå att få träffa Bröderna Sjölander.
Efter tävlingen var vi och åt i Höör.. Thor testade så klart Kebaben även på detta stället och hans bedömning av kebab ställen kan man följa på hans blogg: http://cpctosse.blogspot.com/

söndag 17 juli 2011

Franska mästare i dubbel

Dylan Rocher och Stéphane Robineau


- Posted using BlogPress from my iPhone
- joachim.andersson@coccinelle.nu
- Bilderna är tagna av Pimmens iPhone

Tyringe Sparbanken Open

13-10, och 13-10 i sista och seger till oss!


- Posted using BlogPress from my iPhone
- joachim.andersson@coccinelle.nu
- Bilderna är tagna av Pimmens iPhone

Tredje matchen

13-2 i tredje matchen mot ett lag från Ronneby.


Laget för dagen Christopher Andersson, Thor Hjelm och Jag! :)

- Posted using BlogPress from my iPhone
- joachim.andersson@coccinelle.nu
- Bilderna är tagna av Pimmens iPhone

Andra matchen

Andra matchen mot ett lokalt Tyringe lag slutade med seger 13-9.


- Posted using BlogPress from my iPhone
- joachim.andersson@coccinelle.nu
- Bilderna är tagna av Pimmens iPhone

Tyringe sparbanken

Så klart fick man möta Sjölanders i första matchen! 13-0


Framför allt var det kul att träffa dessa underbara människor igen. Det var ett tag sedan vi träffades och framför allt spelade ihop. Tobbe hade dessutom samma klot fortfarande som vi hade när vi lira ihop RESPEKT! JB xxx TEAM JB TARBEN

- Posted using BlogPress from my iPhone
- joachim.andersson@coccinelle.nu
- Bilderna är tagna av Pimmens iPhone