lördag 21 maj 2011

NM och Rövarecupen

Tjejerna i NM ångar på! Jessica, Jenny, Tove och Tove har vunnit 4 av 5 matcher. Förlorarmatchen slutade 12-13 efter underläge 0-10 mot Finland. Tjejerna är i semifinal alltså.
Såg att det gått trögt för Öppen Herr och Öppen U23. Men är osäker på om någon av dom eller båda nått semifinal. Juniorerna klarade också av att nå semifinal.
Idag spelade jag Rövarecupen för första gången på många år. Dagen i ära spelade jag med Michael "Bubba" Hansen. Vi började dagen med en ganska hyfsat spelkvalité. Som blev lite bättre efter gruppspelet. Först i semifinalen fick vi rejält med motstånd i form av Andreas Strandberg och Anders Rubin. Lite taskig början från alla utom Andy resulterade i att vi hamnade i underläge 1-9. Efter ett par jämna rundor och lite bättre läggspel av framför allt Bubba kom vi ifatt till 9-9. I sista vändan har jag 2 klot kvar och 2 poäng på banan. Andy ett kvar som han lägger in som poäng. Efter en Carreau och ett poänglägg så var vi i final. Lite oväntat med tanke på 1-9 30 min tidigare... I finalen spelar vi en jämn match mot Bosse Persson och Ibra N´dyaje. Jag har ett läge på 12 meter att kunna avgöra matchen men misslyckas. Dom vinner ett par rundor senare med 13-10. En final som jag tycker Bubba förtjänade att vinna! Han var exemplarisk och riktigt bra i den matchen! Synd att jag inte var helt hundra just då!
Sorry Bubba. 2 tävlingar ihop och 2:a platser... Nästa gång lovar jag att vi vinner! 


Foto: Micke Elander 

Finalen

10-13 i finalen mot Ibra och Bosse från Ronneby. Det var mitt fel.. Bubba var bra i finalen. Jag hade en chans att avsluta matchen. En jobbig situation på 12 meter misslyckades! :( men de var riktigt kul att spela idag! :)


- Posted using BlogPress from my iPhone
- joachim.andersson@coccinelle.nu

Semifinalen

13 Pimmen och Bubba
vs
9 Andy och Rubin

Vi hamna i underläge 1-9 och bra kämpa.. En Carreau för match..


- Posted using BlogPress from my iPhone
- joachim.andersson@coccinelle.nu

Semifinal

13 Pimmen/Bubba
vs
4 Elander/Wiik

Nu är det dags för Semifinal mot Anders Rubin och Andy Strandberg :-)



- Posted using BlogPress from my iPhone
- joachim.andersson@coccinelle.nu

Kvartsfinal och NM

Jessica, Tove, Tove och Jenny ångar på! 13-3 denna gången!

Jag och Bubba har nått kvartsfinal där vi ska möta Micke Elander och Patrik Wiik..


- Posted using BlogPress from my iPhone
- joachim.andersson@coccinelle.nu

NM och Rövarecupen

Damlaget i NM har vunnit två matcher 13-5 och 13-6 mot Finland och Norge.


I Löberöd är det massor av folk och underbart väder!
Jag och Bubba har vunnit två matcher. 13-5 och 12-8.
Nu väntar vi på spel... :)

- Posted using BlogPress from my iPhone
- joachim.andersson@coccinelle.nu

Det var inte igår!

Gamle stor stjärnan: DICK NILSSON


- Posted using BlogPress from my iPhone
- joachim.andersson@coccinelle.nu

Medaljliga NM

Medaljfördelningen i NM sedan 1983 ser ut enligt följande:

SVERIGE  46 GULD, 31 silver, 31 brons
FINLAND  13 GULD, 19 silver, 18 brons
DANMARK  7 GULD, 14 silver, 17 brons
NORGE  2 GULD, 4 silver, 6 brons


Sverige leder denna medaljliga ganska stort. Och Sverige kommer garanterat att plocka en drös medaljer i helgen med. Och naturligtvis hoppas vi på flertalet i GULD (som statistiken tydligt visar borde gå vår väg)..

LYCKA TILL I DAG SVERIGE!! 

fredag 20 maj 2011

Resan till Oslo och NM

Ligger på hotellrummet i Norge efter en 7 timmars bilresa. Jag, Thor, Tobbe och Henri startade från Malmö och hämtade senare upp Viktor i Halmstad. Resan flöt på bra fram till Göteborg där vi hamnade i en kö i kanske 40 minuter. Väl inne i Norge var dessutom motorvägen avstängd så det blev lite kringelikrokar till Oslo istället. Tobbes olika kommentarer var nog höjdpunkterna på resan. Exempelvis att Oslo bara bestod av berg, skog och älgar som går runt mitt i stan. Eller hur han försökte översätta "En älghuvudlös man från skogarna i Jämtland" till engelska. Thor fick också sätta sin norska på prov när han frågade om vägbeskrivningar.

Imorgon börjar det alltså. Det ska bli kul att spela!! När jag kommer till hotellet får jag höra att de andra tre tjejerna står i parken och spelar trippelsingel. De verkar vara på hugget ;) Jag har bara spelat med Tove Naess innan och ska bli spännande att nu få spela med även Tove O och Jenny. Vi ska göra allt i vår makt för att ta tillbaka guldet till Sverige! Nu blir det lite välbehövd sömn ;)

NM och Rövarecupen



Som sagt, till helgen spelas Nordiska Mästerskapen i Frognerparken i Oslo, Norge. Jessica skall spela ihop med Jenny Hamberg, Tove Neass och Tove Orrbeck. Deras resa skall man nog kunna följa här på bloggen. Jag kommer ju ha lite kontakt med frugan under dagarna..

Sveriges marsch mot NM gulden kan man nog följa här: svenskboule.se
Norges sida: petanque.no 




Själv skall jag spela Rövarecupen iår. Det skall bli kul att lira ihop med Bubba. Har spelat lite med honom tidigare. Men detta blir ändå första tävlingsstarten på svensk mark! Bilderna ovan är från vänster Vandringspriset Rövaren. Mitten, Segrarna i Elitserien 2000. Höger, Svenska cupen segrarna och Europa cup bronsmedaljörerna 2000. Jag spelade för Rövarekulan det året. Ja, det är härliga minnen! 

Hoppas det är okej att jag lånade några bilder från er hemsida Kersti Lindelöf.. :-) 

torsdag 19 maj 2011

Nytt rekord!!!

Idag vars det dags förr 100 nya skott i försöket att sätta ett nytt rekord!
Mitt rekord lyder på 79/100.
Idag blev det 82/100.
Nytt rekord alltså och ett snitt som närmar sig 80...

Bättre och bättre dag för dag.. Bättre och bättre..... ;-)

- Posted using BlogPress from my iPhone
- joachim.andersson@coccinelle.nu

NM i helgen!

Alla ni som skall spela NM i helgen.. Glöm inte licensen! 
Man behöver inte som enskild spelare visa upp licensen i Nordiska Mästerskapen! 
Utan trupp ledarna har ansvar för att alla svenska spelare har licens. Och så är ju också fallet. :) SORRY om jag fått någon som står utan en utskriven licens lite nervös inför helgen.. ;-) Tack Markel för att du ringde :-)

Onsdagsträningen

Under träningen igår stod jag en del för mig själv och kastade. Kommer göra det en timme idag med.. Det ger mig väldigt mycket. Samla tankar och idéer. Och sen bara utföra dom! Tänka mig in i matcher och olika situationer och bara leverera.. UNDERBART! Träningarna känns roligare och roligare. Jag känner mig mycket bättre än för 6 månader sedan. Och det är skönt. Bara känslan gör en starkare och bättre.
Även Jessicas skytte såg bättre ut under onsdagskvällen. Nu börjar det nog lossna så sakteligen. Oj va kul det här kommer bli snart!!!! :D

tisdag 17 maj 2011

Dagens träning

Idag tränade jag ihop med Christopher Andersson från klubben. Han och jag tränade på regnvåta banor och lite regn i luften. Kändes som att det behövdes. Skall man ha en seriös träning måste detta även ske när det är lite tråkigt väder. Men det var hyfsat varmt ändå.
Som uppvärmning lirade vi en singelmatch där jag drog längsta strået och vann med 13-10.
Sen sköt vi 75 skott var på 8 meter där mål kulan måste ur en ring på 1 meter/diam. för att räknas som träff och skottet måste också landa i ringen.
Stoffes serie: 75 skott / 25 träff / 50 miss
Pimmens serie: 75 skott / 50 träff / 25 miss
Inte min bästa serie. Men det var väldigt svårt att skjuta på dom regntyngda banorna. Och en glatt hinna som man fick på händerna. Men träningen skulle göras!
Sen avslutar vi med 2 singelmatcher. 13-6 och 13-2 :-)

Sen blev det mat och Softboule matcher där hemma..

måndag 16 maj 2011

Mängdträning

Kände att jag behövde kasta lite efter helgens FS möte i Stockholm. Det blev inget jätte avancerat. Vanlig mängdträning. Men det kändes bra och snart blir det lite fysträning i form av övningen HISSEN.
Annars känns det som sagt jävligt bra. I helgen som kommer åker Jessica och spelar NM i Norge. Rickard ska coacha U23 herr laget och det tror jag han kommer klara galant! Själv får jag stanna hemma och träna....

söndag 15 maj 2011

Sovandes från tåget

Sitter på tåget och mer eller mindre sover.. En helg med FS möte i Stockholm tar på krafterna! Men samtidigt är det väldigt kul och givande.

YouTube Video

Denna helgen är jag iväg och nästa helg är Jessica iväg och spelar NM i Norge.. Tråkigt! Men det får man leva med.. :-/

- Posted using BlogPress from my iPhone
- joachim.andersson@coccinelle.nu