tisdag 23 maj 2023

Stora DM är avslutat och blickarna är riktade mot lilla DM redan på lördag.


I stora DM spelar man mixed dubbel, singel, dubbel och trippel. Jag spelade inte mixed dubbel. Men ställde upp i resterande 3 discipliner. I lilla DM på lördag avgörs mixedtrippel och precisionsskytte.


I singeln gick det ganska bra och mestadels stämde spelet väldigt bra. Hade en liten dip men då spelade motståndaren (Jesper Partoft) extremt bra och vid 0-8 kom han första misstag som öppnade lite för mig. Går upp till 11-8 och matchen slutar 13-12. I finalen fick jag möta Bosse Persson. Mött honom 20 gånger i singel känns de som. Vann matchen och tog mitt 41:a DM guld totalt.


I dubbeln var jag regerande mästare ihop med Thomas Wiede. Vi spelar väldigt bra hela dagen. i Kvarten hade vi en 8-0 ledning mot Wiik och Ulfsson och det spelade vi på hela vägen fram till vinsten. I semifinalen hade vi 9-0 mot Fredrik och Micke då dom fick tag i lillen och framför allt Micke spelade ett väldigt stort spel. Vi höll dock undan och kunde tillslut vinna med 13-11 efter en maraton match. I finalen fick vi möta Marcus Jönsson och Jesper Partoft. En jämn och välspelad final som till slut blev 13-10 och vi försvarade guldet från ifjol. Mitt 42:a DM guld.


i triippeln skulle jag och Wiede spela ihop med Pierre Geerhold. Vi spelar bra i första matchen och vinner den. Sen börjar de! Men mycket stolpe ut och kanske inte vår bästa match förlorar vi tillslut matchen med 11-13 efter att jag avslutar matchen med en skott miss. Carreau där och vi hade vunnit. 

Sen spelas det en mycket jämn match till i skiljematchen mot WEN men den lyckas vi ändå vinna tillslut med 13-10.

I kvarten spelar Wiede och Pierre bättre än tidigare under dagen. Men jag orkar inte hålla upp något som helst spel och vi åker på respass med 2-13 mot ett bra och välspelande Kärnan. 


Så stora DM gav mig ändå 2 guld. Men jag ville så gärna få till en bra trippel i år, men orkade inte helt enkelt. 


Ett super arrangemang av SSBF och Malmö Bouleallians. Svåra banor och ett strålande väder! Vad mer kan man begära? 


Tusen tack till alla involverade i helgen!