lördag 10 oktober 2015

En liten intervju med Conny Carlsson

Namn: Conny "CONAN" Carlsson

Klubb: Boulero

Klot: MS 120 ska köpa match + dom kanske kan göra mig rättvisa, ha ha

Vad fick dig att börja spela boule?
Allt fel är min ena bror Patrik Wirström som spelar i Kajutan boule som fick mig ett känna på ett klot i början av 2000 talet. När mitt lag kom 3a på mayons företagscup, cc mycket publik en ung Gillan som speaker så var man fast.

Vad tycker du om det gångna året?
Som utfyllnad var man ju ok, nämner inte vädret som förstörde det få tävlingarna man spelade. SM mixeddubbeln och dubbeln är jag nöjd med mitt spel annars har det varit ett dåligt år. Glad att jag tog en bronspeng i skyttet en gång är en tillfällighet 2 ggr är en vana.

Vad saknas inom svensk boule?
Boulehallar det skulle öka rekrytering av boulespelare som gör att det kommer fram fler arrangörer, idéer, och större tävlingar automatiskt.

Sammarbete mellan sbf och arrangörer som Thorellar, Pablo och boulebar som har mycket idéer, allt som gynnar Boulens utveckling och alla måste dra åt samma håll.

Bästa boulespelaren?
Det här året är det jämnare, Dylan Rocher tidigare nu finns han i Madagaskars lag.
Quintais är bäst genom tiderna.

Skytte SM i Borås. Conny tog silvret strax efter Rickard.
Bästa svenska boulespelaren genom tiderna? 
Rickard Nilsson meriter och tidslängden på att vara i toppen.

Bästa kvinnliga boulespelare?
Angelique Papon och i Sverige Jessica Johansson

Ambition med petanquen?
Just för tillfället ingenting, ska inte spela på ett antal månader 8. För sommaren är planeringen redan lagd hur jag ska kunna skjuta bra på SM skyttet, allt från musik, kost, mentalt är inriktat på SM veckan. Måste också få tid att träna med min gudson Rasmus som fastnat för boulen.

Bästa resultat i precisionsskyttet?
47p skarpt läge 42p



Du, precis som jag tar timeout nu från boule, vad ligger bakom ditt beslut?
Arbetet, jobbar mycket kvällar och helger som gör att jag inte kan spela så mycket matchspel som behövs för att kunna spela bra. Det andra är en elitsatsning inom hundsporten lydnad med våran 4 åriga Kelpie Akila.

Vilken boulespelare har imponerat mest 2015?
Viktor Johansson träffade jag för många år sedan som ledare för Stockholm i PB junior cup. Utvecklingen och viljan att bli bättre under åren har tagit han till juniorlandslaget, riktigt imponerande.

Favoritposition i ett lag?
Mittspelare som alla med multipel personlighetsstörning, fan jobbigt ha ha

Bästa bouleminne?
Från skyttekvalet i Stockholm till  SM silvermedaljen i Borås med härlig spelplats och mycket publik gå upp på pallen.
Planeringen innan är intressant, dueller mot Rickard på fb och mental förberedelse för varje omgång. Inte tänka i poängen bara slå sin motståndare i duellen och möta Rickard i final. Allt slog in precis som jag redan hade gjort det innan som en deja vu! Glömde bara finalen, därför minns jag inget efter eller innan förrän jag stod på pallen, ha ha

Conny visar upp snyggaste boule-jackan från KTK
Något om dig själv som få känner till?
Har ingen motorik eller koordination i gruppträning, det snällaste jag hört.
-det tar längre tid för en del.

Medspelare 2015?
Ingen än så länge, tänkte spela NPW lite av SM i Malmö kanske dubbeln med bror Ronny eller Mixdubbel Kerstin EK och Mayon.

Ditt drömlag?
Skulle kunna ta ut 10 lag, Quintas, Schatz, Dylan, reserv Tyson Molinas lagledare Conny Carlsson

Idolen är?
Väldigt dålig på det här med idoler, eftersom jag är en sportnörd får det bli en idrottsman. Ingemar Stenmark hans psyke imponerar.

Meriter? 1 SM silver och 1 SM brons precisionsskytte. 6 DM silver ett med vänster hand ett i skytte. Tog ett DM guld i skytte i år, tur det annars hade man fått smeknamnet silverfisken.

Conny om Jocke: 
Jocke har humor, alltid lika roligt att prata med honom även om man knappt fattar vad han säger, ha ha
Tänker man Boule=Jocke han är seriös och målmedveten lyckas bra säsong efter säsong med sitt spel och klubben Coccinelle. Engagerar sig med barn och juniorer ett viktigt jobb och är en förebild. Imponerar på mig att han vann Varbergs strand cup detta året med helt nya medspelare.
Hoppas och tror att du Jocke fortsätter med boulen :-)

Jocke om Conny:
Conny är en av de trevligaste och gladaste på en boulebana. Du kommer vara saknad under tiden du tar din Timeout! Du har imponerat stort på mig med dina skytteresultat. Det är riktigt starkt! Jag ska göra allt i min makt för att ta mig vidare till SM skyttet nästa år. Hade varit kul att vara med där. 

Alltid lika trevligt att möta dig. Hoppas vi får mötas fler gånger framöver!!