lördag 14 augusti 2010

Seriespel

Tyringes lag 2 hade lite problem me skyttet.. Kan varit för som såg lite "slagna" ut... ;-)


- Posted using BlogPress from my iPhone joachim.andersson@coccinelle.nu

Seriespel

Dagens skörd så här långt, 3-1 mot Kävlinge och 3-1 mot Hällesåker. 4-0 mot Tyringe. Nu blir de mat.. :-)






- Posted using BlogPress from my iPhone joachim.andersson@coccinelle.nu

fredag 13 augusti 2010

Seriespel

Idag beger vi oss till Skövde för att spela Seriespel i Division 1.

Laget har ändrats och vi blir bara 6 personer.
  • Rille
  • Jess
  • Janne
  • Thor
  • Loo
  • Jag

Alex fick 40 graders feber och halsfluss och kan inte följa med upp. Tråkigt, mycket tråkigt..

onsdag 11 augusti 2010

Fler historiska spelare..

Coccinelle Pc´s första veteran medalj någonsin knep Clas Jansson, Mats Lindén och Carina Jansson i SM trippeln för V55.. Grattis till silvret!

måndag 9 augusti 2010

Stor spelare

Nu måste jag ärligt erkänna att jag inte har full koll på exakt HUR det nya räknesystemet för landskampsstatistiken funkar. Och jag hittar tyvärr inget på Svenskboules hemsida om varken landskampsstatistik eller det nya systemet. Det enda jag hittar är landskampstatistiken för Veteraner 2010. Men så som jag har uppfattat det så är det nytt sedan årsskiftet 2010. Det förra systemet innebar att man skulle tjäna ihop 200 poäng för att bli stor spelare och de poängen fick man genom att dels bli uttagen, vinna sina matcher och dels beroende på vilken placering man fick i mästerskapet. Det nya innebär att man dels ska ha spelat minst 100 landskamper och ha minst 150 poäng för att få utmärkelsen. Nu får man poäng för varje match och beroende på vilken placering man får.

Om man räknar lite smått på detta nya systemet och ser till hur det ser ut idag med mästerskap, landslagsturneringar och så vidare, så betyder det att det förmodligen kommer att dröja innan vi får en ny Stor spelare. Med tanke på att allt försvinner där landslaget spelar (landskamper, Nordsjöturneringen, NM vartannat år), så finns bara ett landslagsuppdrag per år i stort sett och det är VM eller EM. På ett VM spelar man max 8 matcher nu när det Schweiziska systemet kom och jag gissar runt 8 matcher på ett EM. För att då komma upp i 100 matcher måste man teoretiskt spela alla mästerskapen varje år i ca 10 år OCH dessutom gå långt eller till och med till final vid varje mästerskap.

Den man kan gissa sig till vara den kommande Stora spelaren är någon som redan har spelat i landslaget och kan “fylla på” sina poäng. Vissa tror Alexander Norin eller Albin Plantin, jag kan inte annat än att hålla med.

Vad tror/tycker ni om det nya systemet och vem blir nästa Stora spelare?

De som redan är Stora spelare hittar ni HÄR.

Historiska CPC


Dessa två "herrar", Thor Andreas Hjelm och Loo Stening är för alltid historiska i klubben!

De är de första junior mästarna från ett SM i Coccinelle Petanque Club.. Grattis killar!



Foto: Svensk Boule