lördag 22 maj 2010

onsdag 19 maj 2010

Träning

Satte mig på cykeln och drog iväg till Tjustkulle med mina två set klot och en lille. SPF hade tydligen träningstid, men jag placerade mig i ett hörn och började spela singlar mot mig själv. Kanske inte det roligaste eller lättaste att göra, då man lätt och snabbt tappar fokus och koncentrationen. Men det kan vara bra att träna då man hela tiden är i matchsituationer och möter ett jämlikt motstånd ;) Det blev tre singlar där team VMS STRA vann med 13-12 och 13-11. Sedan tog team VMS 2110 revansch med 13-9 :P

Känslan kommer sakta, men säkert tillbaka. Snart är jag där jag borde vara.


tisdag 18 maj 2010

Tisdagskväll

Åkte ner till boulebanorna i tron om att det skulle bli en kall kväll, så jag drog med mig mössa och vantar. Istället så kom solens strålar ner och vi fick akta oss så vi inte skuggade banan. Det visade sig bli en underbar kväll.

Uppvärmningen började med att fokusera på mjukheten och bågen i kasten och det funkade hyfsat. Sedan blev det lite matchspel med en singel, en dubbel och en trippel. Bland annat mot ingen annan än Hilbert Björkdahl.


Som sagt det kändes helt ok och tanken är att det ska bli lite mer träning framöver. Siktet är inställt på först och främst DM i Malmö 5-6/6 sedan är nästa mål Varbergs Strandcup.



måndag 17 maj 2010

5 Nationers tävling...


Sitter och spanar runt på nätet för allt som har med boule att göra. Mer eller mindre allt iaf. Hittar många goda saker som jag kommer lägga in här på sidan eller på Coccinelle. I dag har jag lagt in en länk på Coccinelle som visar Petanque Live vid valda tidpunkter. In och se efter när du kan se bra petanque på datorn eller på TVn.

Idag har jag också hittat en massa bilder från en 5 Nationers junior tävling. Var den har spelats och så har jag ingen aning om. Men jag kan se att länder som Belgien, Danmark, England, Holland och Tyskland är med. Kanske även Frankrike. Men är inte helt säker.

Min undran är naturligtvis varför Sverige inte är med? Och detta skall jag ta reda på...

Kul att det fortfarande finns landslags utbyten kvar förutom Mästerskapen. För junior, öppen och dam klass finns bara det kvar. Medan Veteranerna har en del andra utbyten fast inget direkt Mästerskap, än. Förutom Nordiska Mästerskapen.

Finns det någon som vet mer om internationella utbyten?

F.I.P.J.P

Gå in och titta på http://fipjp.com/fr/record-en-tir Där finns en svenska med som för alltid är historisk. fd innehavare av ett världsrekord!! :)


Nice Jess.. Jag vet ju att du även har ett Europarekord för Damer. Men ett världsrekord är nog större... :)

söndag 16 maj 2010

Örestad Open 2010

Innan tävlingen har arrangörerna (Nobel Petanque) fått ta emot mycket skit kring deras arrangemang. Spelare har "bojkottat" tävlingen för olika själ.

En sak jag vill ta med "bojkottarna", Känn er riktigt blåsta!! Tävlingen var suveränt genomförd båda dagarna. Vädret var så där, men Lindome brukar ha mycket värre!
Sen tycker jag det är dåligt att det inte finns mer än ett enda lag i hela tävlingen från arrangörsklubben. Och på andra tävlingar brukar dom inte ens ställa upp med så många.

I den Nationella trippeln segrade ett lag från TBG/KÄV. Vi (Jag, Rickard Nilsson och Jessica Johansson) förlorade finalen med 4-13 efter dåligt spel från vår sida, förutom i första rundan som vi genomför väldigt bra.
Ännu en andra plats i en Nationell tävling och det känns riktigt PISS.. Nu vill jag vinna i Varberg, nästan till vilket pris som helst!
I den Licens fria dubbeln slutade jag och Jessica 4:a. Vi förlorade semifinalen mot Rickard och Jimmy Lagerkvist, och bestämde oss ganska snabbt för att inte spela match om 3-4:de pris. På den andra halvan hade dom precis börjat spela sin kvartsfinal... Och vänta 3 timmar för att spela om ett möjligt 3:dje pris kontra 4:de pris... NJA.. :(

Vill tacka Nobel för den bästa genomförda Örestad Open någonsin!! BRA GJORT efter all den skit ni fått ta. Inklusive från mig! Vädret kan ni inte rå för..