lördag 30 september 2017

Europamästerskapen i Saint-Pierre-les-Elbeuf, Frankrike.


En liten utvärdering eller reflektion av EM är något man borde göra för att kunna utveckla sig själv. Allt är ju varken bra eller dåligt när man åkt iväg såhär på ett mästerskap. Men jag gör ett försök. 


Banorna:
Det fanns 3 typer av banor på området. CC var inte lika hård som de övriga banorna. Men där fanns gott om stora stenar. Väldigt svåra att bemästra fullt ut. Sen fanns det två typer av underlag till i hallen. Ett parti var väldigt hårt med väldigt lite småsten på. Perfekta banor för oss. Och det märktes eftersom det troligen var en av våra bättre matcher som spelades där. Dock endast en match, mot Israel och seger 13-9 i kvartsfinalen i Coupe de Nations. Den andra bandelen var stenhård med större stenar på där det kunde studsa lite hur som om man inte kom in i det. Väldigt svåra banor att bemästra men det var inte omöjligt!


Hallen:
Hallen var väldigt kall på morgonen och riktigt varm på kvällarna. Förmodligen pga hur vädret var utomhus. Mitt på dagen var det väldigt varmt och skönt att komma ut från hallen så fort man inte spelade. Ganska stor hall på ca 2000kvm skulle jag tippa.


Maten:
Maten är som vanligt på mästerskapen ganska dålig. När det väl var något man kunde äta blev man överlycklig. Bästa maten fick man ju såklart så fort man lämnade hallen och åt på restaurang. 


Boendet:
Boendet/hotellet var helt okej. Enda negativa var väl att boendet inte var i samma stad som hallen låg. Men det var inte förbundets fel utan arrangören som hade detta som alternativ. Runt hotellet låg 5-6 restauranger så på de viset låg hotellet perfekt!


Laget:
Laget bestod av mig, Rickard, Thomas och Patte. Vi kom bra överens och de mesta gick väl smärtfritt mellan oss. Spelet hade mer att önska av oss alla. Tänker dock inte utvärdera mina lagmedlemmar men mig själv personligen. 


Spelet:
Vi försökte spela ett offensivt spel då banorna helt klart bjöd upp till det. Det var väldigt svårt att lägga kloten exakt där man ville då banorna hade så mycket stora stenar. Så fick man en okej kula så var det bara att försvara den. Stundtals fungerade detta spelet. Men mestadels inte. Vilket man såklart kan se på resultatet. 


Lottningen:
I tur och ordning, Tyskland-Frankrike-Irael-Spanien-Turkiet hade vi i Swiss monraden. Vi tog oss ur denna med 2-3 i matcher. Vinst mot Tyskland och Israel. Slå Tyskland är bra. Frankrike och Spanien är desto tuffare motståndare att slå. Ändå var vi laget som tog näst flest poäng mot Frankrike och hade möjlighet till fler poäng. Turkiet matchen var tuffare. Vi spelar jämnt i början och mittspelare har lite tur två gånger vilket resulterar i många poäng till deras favör. Efter det är vi sämre och förlorar den matchen. 
I Nationernas cup mötte vi i tur och ordning, Bulgarien-Israel-Skottland-Tyskland. 


Coachningen:
Inget att säga om. Tycker Anders gör det bra. Det var väl mest i matchen mot Tyskland där Patte byttes ut och Thomas kom in som gjordes lite för sent möjligen. Något som vi diskuterade efter matchen. Och jag kan hålla med om det. Framförallt lättare att göra i efterhand. 
Har i efterhand diskuterat med en vän om varför tex Rickard aldrig gick upp och tog skotten. Och den frågan skall ju inte jag ha egentligen. Men kan förstå den. I VM gick Ali, som spelade skytt, ner som läggare och jag gick upp som mittspelare och Rickard upp som skytt. En variant som nästan tog oss till kvartsfinal mot Belgien i Madagaskar. Och jag kan hålla med om tanken. Den slog oss aldrig i mästerskapet. Och kan ha varit en miss kanske. Lätt att vara efterklok men tanken borde kommit i vissa matcher, helt klart.


Mig själv:
På väg till mästerskapen kändes det bra men inte den känslan jag skulle vilja ha. Att det känns super! Min form efter SM har inte varit så bra och jag har fått anstränga mig enormt mycket för att spela bra. I mästerskapet tycker jag dock ändå att det kändes ganska bra. Som sagt, alla klot man missade i den hallen var inte dåliga, resultatet blev några gånger dåligt för att banorna var jävligt svåra. Men visst gjorde man även några dåliga kast! Men oftast landade jag där jag ville, tycker jag, och sen var det till viss del lotteri. Skotten kändes bra. Sköt 4 skott och träffade en. Skott för match mot Tyskland och landade precis bakom. Skott mot Frankrike precis sidan om. Carreau mot Turkiet och precis sidan om i samma runda. Visst skulle man träffat en eller två till av dom. Men känslan var riktigt bra! Ändå är jag lite besviken att jag inte lyckades täppa till bättre när vi skulle göra det. Några fler klot borde varit bättre! 
Jag älskar att spela mästerskap och känslan som befinner sig i just dessa är obeskrivlig. En enorm ära att få spela i landslaget! 


Resan:
Resan gick smärtfritt både dit och hem. Lite tidig hemresa kanske men det var man ganska glad över så fort man kom hem.


Klot:
Jag växlade mellan KTK Orezza Carbone Blanche och KTK KNTAK. Svårt att avgöra vilka som var bäst. Dom uppförde sig nog likadant. Men greppet var lite olika. 


Helhet:
Besviken på resultatet i EM. Vi blev nr 19 i EM 2017. Ett resultat jag personligen inte är nöjd med. Men vi fick inte lika gynnsam lottning som en del andra länder fick. Men hade vi alla spelat på vår normala nivå i matchen mot Turkiet så hade den matchen varit mycket jämn! Och kanske ändå tagit oss vidare i mästerskapet.
Förutom det sportsliga så tycker jag helheten var riktigt bra. Lasse Franck trixar och har sig, filmar och kommenterar, löser resor och uppdaterar hemsida. Löser problem för spelare och hinner med allt detta på sina 24 timmar om dynget. Ja, han får ju välja bort vissa saker som typ sova.. Du är perfekt att ha med sig på dessa resor Lasse. Det finns ingen annan som ställer upp för oss så mycket och helhjärtat som du gör ensam. Att fylla din plats skulle ta 2 normala andra människor. Du är bäst Lasse!


Tack till alla som heja på oss. Det värmer! Och till dom som vill kritisera oss får väl göra det också. Resultatet var ju inte till någons belåtenhet även om vi efter många om och med ändå kvalade in bland de 20 bästa Nationerna som får möjligheten att deltaga i VM 2018.

Tack för mig denna gången!


Bilder: Mig själv & Lasse Franck