onsdag 12 maj 2010

Coccinelle kan ni se några video-klipp som Jocke "dör av skratt" till. Jag har beviset för att han tycker de är såå roliga som han säger:

måndag 10 maj 2010

Rätt väg?

Håller vi på för mycket med att försöka göra boulen till en elitidrott? Är det därför antalet tävlande boulespelare slutar?

Jag är inte så pass gammal i gamet att jag vet hur det såg ut i slutet av det glada 80-talet och 90-talet vad gäller tävlingar, antalet boulespelare och hur duktiga de verkligen var. Jag började tävla först -96, men hade just då inte intressent för att egentligen tänka på stora/små tävlingar, antal lag, duktiga spelare etc. De senaste 10 åren har jag väl gjort det och jag märker ju en ganska stor skillnad bara under dessa åren. Då funderar jag på hur stor tävlingsboulen verkligen har varit. När man då hör när andra pratar om att Åsa-Nisse hade över 100 lag en gång i tiden, en tävling som knappt existerar idag. DM i Sydsvenska kunde ha 120 lag i mixed, när det i år var 25 lag som ställde upp OCH DET TYCKER VI ÄR GANSKA BRA I DAGENS LÄGE!

Vad är då den stora skillnaden på boulen förr och nu? Jag vet inte. Men något som jag tror spelar in är att vi försöker göra boulen till en elitidrott. Vad jag har uppfattat det som så var det förr lite “friare” att tävla. Nu ska man ha enhetlig klädsel (där alla ändå har svart i stort sett), en ring att stå i, regler som ska följas till punkt och pricka. Jag menar när man tar fram ett måttband för att mäta om lillen verkligen ligger 50 cm från linjen, då är det lite väl att ta i. Är den ok, spela. Är den för nära, peta in den lite. Reglerna verkar komma före sunt förnuft och sportslighet. På en tävling såg jag exempelvis att två lag möttes på en bana med stora hål i, som var väldigt mjuka. Det ena laget sa att det är ok om ni vill flytta lillen ur gropen för att det ska bli lite roligare spel. De svarade att; vet inte om man får göra så och frågade domaren som stod precis vid banan. Hans svar: Jag ser helst att ni inte flyttar lillen. Regler går för sunt förnuft. Boule ska väl vara roligt att spela. Hur svårt kan det vara??

söndag 9 maj 2010

Coccinelle PCs första junior lag någonsin.. :)

För första gången i klubbens 4:åriga historia har vi med ett junior lag i seriesammanhang. Våra framtidsvisioner börjar få den fart och riktning som vi en gång bestämde oss för att följa.

I helgen som gått har våra junisar representerat klubben i junior elitserien som spelades i Motala. Thor, Loo och Simon, som där med är förevigt Historiska, Gjorde detta med flaggan i topp och enligt säkra källor alldeles galant. Jag är STOLT Junisarna!!! 4 segrar och 2 förluster är ett resultat vi är nöjda med och bygger vidare på i framtiden. :-)